• 9.374.749 stemmen

What the Waters Left Behind: Scars (2022)

Horror | 85 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Italië

Geregisseerd door: Nicolás Onetti

Met onder meer: Agustin Olcese, Clara Kovacic en Magui Bravi

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot What the Waters Left Behind: Scars

"Rock will tear us apart."

Na een optreden en een wilde nacht stappen, belanden de leden van The Ravens, een kleine rockband, met hun camper in niemandsland. Billy Bob, het zwarte schaap van de band, vertrekt daarna met een groupie. De andere leden, Jane en Mark, verkennen met hun manager Javi de ruïnes van het plaatsje Epecuén. Ze realiseren zich al snel dat ze niet alleen zijn én dat ze ook in levensgevaar verkeren.

avatar van jordandejong

jordandejong

Deze week op Bluray binnengekomen. Deel 1 was heeeeerlijk genre werk. Hoop op more of the same.

avatar van jordandejong

jordandejong

What de fuck was dit??? Los Olvidados (Film, 2017) was heer-lijk genre werk. Bruut, goor, sfeervol, mooi geschoten. Vandaar ook dat ik zo enthousiast was toen ik erachter kwam dat dit vervolg bestond. Maar wat een totale afgang. Alles wat het vorige deel zo tof maakte mist hier.

Wat was in vredesnaam het nut van deze verfilming. Het is in wezen een remake van het origineel, maar dan tammer en met een Engels sprekende cast in plaats van een Spaanse. Let op: het betreft hier dus gebrekkig Engels sprekende Argentijnen. Is het dan puur gemaakt om het verhaal breder te kunnen releasen met een Engelse cast? Het origineel had gewoon een keurige Nederlandse dvd release, dus je kan je niet voorstellen dat dat de reden is. Er zijn Argentijnse films die moeilijker te vinden zijn om het zo maar te zeggen.

In alles is het dus stukken minder dan zijn voorganger. Praktisch geen gore. De kills zijn echt rated PG. Amper sfeer. Cinematografie stukken en stukken minder. Alleen de scènes in Epecuen zijn mooi, maar je moet ook wel een hele grote hork zijn om dat niet mooi op beeld te krijgen. Totaal geen tempo of originaliteit. We krijgen zelfs nog wat familie perikelen te verwerken in de groep mensenvlees etende freaks.

Zelfs de acteurs die de familie vertolken lijken er totaal geen zin meer in te hebben. Alles lijkt op de automatische piloot te zijn gefilmd. Onwijze teleurstelling.

Overigens staat de morbide ruïne van het Matadero daadwerkelijk midden in Epecuen. Tof plaatje blijft dat. Toch Argentinië maar eens op de lijst met vakantie bestemmingen gezet.