• 9.371.928 stemmen

Kyo Kii... Main Jhuth Nahin Bolta (2001)

Animatie / Komedie | 131 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titels: Because I Don't Lie / Waarom Zou Ik... Ik Vertel Geen Leugens / क्यों की... मैं झूठ नहीं बोलता

Oorsprong: India

Geregisseerd door: David Dhawan

Met onder meer: Govinda, Sushmita Sen en Rambha

Gesproken taal: Hindi

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Kyo Kii... Main Jhuth Nahin Bolta

Raj Malhotra is een succesvol advocaat door constant mensen te bedriegen en oneerlijk te zijn. Wanneer zijn vrouw dit te weten komt, dreigt ze hem te verlaten. Uit angst voor de scheiding van zijn ouders wenst de zoon van Raj dat zijn vader niet meer kan liegen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Vrije Hindi-interpretatie van Jim Carrey's Liar Liar, met een poster die op zijn beurt weer is geinspireerd is op My Myself and Irene.

Het is een ouderwetse Bollywood-film in de negatieve zin van het woord, die van mij de 3,0* verdient omdat het soms zo niet te geloven absurd en idioot was dat het nog wel goed vermaakte ook. En tegelijk was het ook vaak wel aardig ouderwets groots & meeslepend dankzij de grote sets als in Kabhi Kushi en Kuch Kuch - de gigantische villa's waar die hoofdpersonen in wonen - en out of the blue liedjes die plotseling ergens in Londen en omgeving zijn gedraaid. Continuiteitsfoutjes (een auto in een achtervolging heeft het ene moment wel een ster in de voorruit en dan weer niet) en volkomen mesjogge bewijsvoering in een rechtbank: het kan allemaal in een film die even makkelijk van genre wisselt als Douwe Bob van partner.

Naar wat ik heb begrepen blinkt hoofdrolspeler Govinda niet uit door zijn filmkeuzes die vrouwvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan helaas. Ook de fatshaming was soms ronduit schofterig. En de makers beschouwen het publiek volgens mij als debiel gezien de ongelofelijke hoeveelheid geluidseffecten die elke emotie moeten voorkauwen.

Vaak oubollig, irritant, maar het heeft ergens ook wel wat. Een kleine 3,0* dus.