• 9.373.128 stemmen

Geregisseerd door: Jin-pyo Park

Met onder meer: Shin Hye-sun, Lee Jun-young en Park Jung-woo

Gesproken taal: Koreaans

Plot Brave Citizen

"Purring in the face of injustice."

So Si-min was ooit een veelbelovende bokser tijdens haar studententijd. Nu werkt ze tijdelijk als lerares op een school. Haar enige doel is om een vaste lerares te worden. Om dit doel te bereiken, negeert ze verontrustende situaties op de school. Een van de leerlingen uit haar klas, Han Su-gang, is echter problematisch en is voortdurend op zoek naar ruzies om uit te vechten. So-min, die geen begrip heeft voor onrecht en het kwaadaardige gedrag van Su-gang, besluit hem aan te pakken...

Han Su-gang

Park Jung-ho

Kim Jeong-gyu

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik ben geen fan van vechtfilms, maar dit is een van de weinige uitzonderingen op die regel. Dat komt vooral omdat een arrogante, meedogenloze pestkop uiteindelijk getrakteerd wordt op een koekje van eigen deeg. Ik mag het wel wanneer zogenaamde “stoere jongens” een kopje kleiner worden gemaakt.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke actiefilm met een vleugje drama en komedie. Het verhaal is weinig verrassend en voorspelbaar. De uitwerking is goed geslaagd. De opbouw is goed en de spanning voel je oplopen tot en met de finale. Tot die tijd wisselen drama en actiescènes elkaar af met een lichte knipoog in de vorm van wat humor. Die combinatie is best geslaagd ondanks de tegenstrijdigheden van genres. Het acteerwerk is verder van goed niveau met een aardige prestatie van Shin. 3.5