• 9.370.349 stemmen

To Kalokairi tis Karmen (2023)

Komedie | 106 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: The Summer with Carmen / Tο Καλοκαίρι της Κάρμεν

Oorsprong: Griekenland

Geregisseerd door: Zacharias Mavroeidis

Met onder meer: Yorgos Tsiantoulas, Andreas Labropoulos en Nikolaos Mihas

Gesproken taal: Grieks

Plot To Kalokairi tis Karmen

De beste vrienden Demos en Nikitas zwemmen op het gaystrand van Athene. Ondertussen halen ze die herinneringen op aan de gebeurtenissen van een recente zomer in het vooruitzicht om er een scenario van te maken voor Nikitas' speelfilmdebuut. Door hun leven te verbeelden als een film, komen de twee oog in oog te staan met de dreigende conflicten in hun kleurrijke vriendschap.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ibendb

ibendb

De hoeveelheid naakte, knappe, behaarde, gay mannen en hun penissen is uitbundig en goddeloos.

Ik vond het geweldig.

The Summer with Carmen is een kleine en unieke komedie. Het is traag, maar elke scène voelt noodzakelijk. Het acteerwerk is geweldig en sommige grappen landen perfect. Het had iets korter en meer to the point kunnen zijn.

Alweer een obscuur juweeltje dat ik zou aanraden.

avatar van mrklm

mrklm

Het heeft er alle schijn van dat Mavroeidis op tijd inzag hoe matig zijn scenario was en dat hij er op het laatste moment een parodie van besloot te maken. De proloog benoemt de conventies van een filmscenario, daarna volgt een gesprek tussen de archetypische ‘held’ Demosthenes [Yorgo Tsiantoulas] en zijn archetypische ‘beste vriend’ Nikitas [Andreas Labropoulos]. Beiden waren acteurs en Nikitas wil nu graag een lowbudget film regisseren. Aan de hand van de conventies ontvouwt zich in flashback een verhaal dat voldoet aan de filmconventies. Twee jaar geleden had Demosthenes een relatie met Panos [Nikolaos Mihas]. Kort nadat die relatie is beëindigd, vraagt Panos of Demosthenes een tijdje wil passen op het zwerfhondje Carmen [Nala]. Tijdens die korte periode heeft Demosthenes een affaire met Thymios [Vasilis Tsigristaris], maar raakt hij vooral gehecht aan Carmen. Nala steelt gemakkelijk de show in deze milde, gematigd amusante komedie die niet zo intelligent is als het denkt te zijn.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1946 berichten

Wat een vreselijke film. Alles is weer SUPER gay, verwijfd, queer, dramaqueen achtig neergezet.

Totaal niet waar wij van houden, wat staan we toch weer ver van de LGB community af, terwijl we wel lid zijn. Jammer, dat er maar zo weinig normale gaythema films uitkomen.