• 9.373.511 stemmen

Geregisseerd door: Axel Gaibisso

Met onder meer: Guillermo Farisco, Karen Medina en María Abadi

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Control Zeta

In de nabije toekomst is een speciale eenheid van agenten gewijd aan het redden van mensen met behulp van speciale mobiele telefoons, waarmee ze naar het verleden of de toekomst kunnen bellen. De wereld lijkt perfect totdat er een meedogenloze, methodische en grondige moordenaar opduikt. David, de beste agent van het korps, krijgt de taak om deze moordenaar te vinden en te pakken voordat deze idyllische samenleving instort.

avatar van LhKsoft

LhKsoft

Lijkt op een pilot van 1-of-andere politieserie. Beetje surrealistisch opgenomen. Dat het Spaans gesproken is, is wel even wennen. Toch zou ik niet durven zeggen dat dit een B-film of iets dergelijks is, soms kreeg ik het gevoel naar een politieserie te kijken van eigen bodem.

Het verhaal is goed gevonden. Het sci-fi gedeelte is de clu. Politieagenten die als tijdreizigers moorden proberen te voorkomen (en daar dan ook in slagen). Maar het blijft wel degelijk een politiefilm. Je moet eerder van politiefilms houden dan van sci-fi om deze film te kunnen smaken. Er is altijd wel de nodige spanning, en een paar aktie-scènes vind je er ook in (alhoewel die wel heel soft overkomen).

De film is niet helemaal mijn ding, maar van een slechte film zou ik niet mogen spreken. Het zal vooral te maken hebben omdat we geen Spaans gesproken films gewend zijn, en dat die van Zuid-Amerika is maakt het op zich ook wel bijzonder.