• 9.372.347 stemmen

The Man in the White Van (2023)

Thriller | 105 minuten

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Warren Skeels

Met onder meer: Madison Wolfe, Sean Astin en Ali Larter

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot The Man in the White Van

"The horror a nation learned to fear."

Flordia, 1974. De jonge Annie Williams is een levendig meisje wier wereld binnenstebuiten wordt gekeerd door een mysterieuze man in een witte bestelwagen. Hoewel zijn verontrustende aanwezigheid steeds onheilspellender wordt, neemt het scepticisme van Annie's ouders toe en raakt zij emotioneel geïsoleerd. De spanning bereikt een hoogtepunt op de avond van Halloween wanneer Annie's diepste angsten uitkomen als ze ontvoerd wordt.

Annie Williams

Daniel Williams

Mark Newsome

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Wat een slechte EO film zeg.En Sean Astin in de rol van de vader is echt super slecht gecast. Hij past totaal niet in die rol. Hij had het beter bij LOTR kunnen laten als hobbit. Ik begon bij het begin van de film al m'n twijfels te krijgen toen die 'van' voorbij reed en je opeens zo'n spannend muziekje hoorde. Dat zei me al genoeg. Standaard prototype Amerikaans filmpje. Niks bijzonders. En dan proberen ze er ook nog een open einde aan te breien, alsof hier nog iemand op een vervolg zou zitten wachten. Die zijn er al teveel van die soortgelijke films.

avatar van NERD

NERD

Soms kijk je een film en denk je; “als dit het beste is dat je kunt, why bother.” Dit is zo een film. Niets is extreem slecht zoals sommige <1 ster films, maar werkelijk niets is noemenswaardig, interessant of eng. Gewoon overslaan deze film.

avatar van lang pee

lang pee

Hier zeg ik niks over, gewoon te slecht

avatar van nightbreed

nightbreed

Vleesch noch visch.

avatar van bjerik76

bjerik76

acteerwerk is oke, camerawerk ook, maar het is alsnog een enorm saaie tv film geworden die niet spannend word omdat juist de spanning eruit word gehaald door de montage.

geen enkele close up van iets waarvan de kijken kippenvel krijgt, op de hoogtepunten houd de scene ineens op en verloopt weer naar een latere scene elders.

Enorm jammer. Nu werd het een enorme lange zit zonder enige spanning.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Op zich schetst 'The Man in the White Van' (2023) best een aardig contrast tussen een gezichtloze seriemoordenaar tegenover de ontluikende seksualiteit van een tienermeisje. Zij leert steeds meer haar eigen grenzen en mogelijkheden kennen, terwijl hij als een roofdier aast op haar kwetsbaarheden. Aardig 70's sfeertje. Fijne hoofdrol van een opkomende jonge actrice. Maar het lukt 'The Man in the White Van' (2023) niet om de eigen thematiek naar een hoger niveau te brengen. Het wordt zelfs wat kolderiek als opeens blijkt dat deze voorspelbare pulpfilm kennelijk gemaakt is door een non-profit (?) organisatie voor vermiste en vermoorde kinderen. Compleet met een wanstaltelijk liedje op de aftiteling.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

mcdaktari schreef:

Mwah. Ik zag het open einde meer als een wrange kritiek op de 'golden age of serial killers' van de jaren '70 tot midden jaren '90. Al is het dan mijn vraag wat een moderne kijker er precies van moet leren, want het aantal seriemoorden is drastisch afgenomen sinds de opkomst van forensische opsporingsmethoden.

avatar van hans blieb

hans blieb

jezus wat slecht

avatar van Shadowed

Shadowed

Matige thrillerfilm met degelijk acteerwerk en een redelijk opgebouwde sfeerzetting, maar aan de andere kant een afgeraffelde inhoud. Zo wordt meer dan de helft van de film gespendeerd aan meerdere jaren waarin een wit busje vooral in de verte blijft staan en af en toe voor het huis parkeert. Regisseur Warren Skeels bekommert zich weinig om enige vorm van spanning en de uiteindelijke escalatie is van zeer korte duur. In principe bevat de synopsis hierboven al een samenvatting van bijna de hele film en dat vormt een ietwat spijtige uitwerking van materiaal dat best goed had kunnen dienen voor dit genre.

avatar van orbital

orbital

De slechte kritieken niet terecht. Het is een film die zeer overtuigend de 70s sfeer neerzet, beter dan vele anderen, en daarbij het dreigende gevaar van serial killers die in dit zieke decennium een enorme opmars deden. En de regisseur kiest juist voor niet zulke expliciete beelden maar voor een naar soort dreiging die maar blijft hangen rond dat meisje. Dus best spannend ook. Maar de 70s sfeer doet hier met name geweldig werk.