• 9.371.086 stemmen

Mr. Monk's Last Case: A Monk Movie (2023)

Komedie / Misdaad | 97 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Randall Zisk

Met onder meer: Tony Shalhoub, Caitlin McGee en Melora Hardin

Plot Mr. Monk's Last Case: A Monk Movie

"It's a different world. He fits in perfectly."

Adrian Monk, een briljante detective uit San Francisco met een obsessieve-compulsieve stoornis, bevindt zich op een donkere plek in zijn leven. In de afgelopen tien jaar zijn hij en Molly, de dochter van zijn overleden vrouw, hecht geworden. Molly, een journaliste, bereidt zich voor op haar bruiloft als haar verloofde plotseling vermoord wordt. Monk besluit zich te wijden aan het oplossen van de zaak en stort zich opnieuw in een mysterie dat een persoonlijke connectie heeft met zijn eigen leven.

Adrian Monk

Natalie Teeger-Albright

Randall 'Randy' Disher

Dr. Neven Bell

Leland Stottlemeyer

Molly Evans

Mr. Chiel

Erg benieuwd. De serie is erg goed en origineel.

Mr. Chiel schreef:

Erg benieuwd. De serie is erg goed en origineel.

Zou dit ook leuk kunnen zijn als je de serie niet kent?

kappeuter schreef:

Zou dit ook leuk kunnen zijn als je de serie niet kent?

Ik heb de film niet gezien (kom op Skyshowtime!) maar het lijkt een lange aflevering met meer budget. Seizoen 1 en 2 staan wel op Sky. Rest zal nog wel volgen (net als bij andere series)

avatar van fritsy

fritsy

Sommige tics blijven Langdradig verder een lange serie uitvoering met de zelfde poppetjes met alleen andere jobs.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Wat een niveautje. Is dit voor kinderen gemaakt ofzo? Te simpel allemaal en de "humor" is verschrikkelijk.

Pazmaster schreef:

De serie heb je niet gezien, neem ik aan?

Ik ga de film deze week kijken, maar het lijkt (trailer) erg op de serie.

Mr. Chiel

Hoewel de serie mooi afgerond was toch een prima vervolg. Wat een beetje hint naar een nieuw seizoen. Van mij mogen ze! Er zijn best wat dingen op aan te merken (iets te lang, verhaal komt laat op gang, het einde met de mensen in het wit) maar het was vooral leuk om Monk weer terug te zien.

Maar... als je de serie nooit hebt gezien: kijk dit niet. Geen personage wordt geïntroduceerd en waarom Monk zo is komt niet naar voren (zie reactie hieronder met 'Wat een niveautje. Is dit voor kinderen gemaakt ofzo? ' ). Het lijkt me lastig kijken. Gewoon bij seizoen 1 beginnen.

avatar van SergioMalick

SergioMalick

Mr. Chiel schreef:

Ik heb de serie niet gezien, maar vond de personages het sterkste van deze film. Vooral het team samen is erg geestig en sympathiek. Als film vond ik het verder gewoon niet zoveel voorstellen, kabbelt verder wel lekker voort.

avatar van noroja

noroja

Als je de serie destijds hebt gezien dan is dit de kers op de taart. Net als de serie is bestaat alles uit puur detective werk zonder dat er een schietpartij aan te pas komt. Een verademing in deze tijden waarin choquerende beelden in films en series schering en inslag zijn.

Monk lijkt niets ouder, in de film, voor de anderen heeft de tijd niet stil gestaan.

De serie Monk is tijdloos. Ga het (alsnog) zien!