• 9.373.068 stemmen

Night of the Assassin (2023)

Actie / Avontuur | 101 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Salsu / The Assassin / 살수

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Kwak Jeong-deok

Met onder meer: Shin Hyun-joon, Lee Moon-sik en Kim Min-kyung

Gesproken taal: Koreaans

Plot Night of the Assassin

Lee Nan is de dodelijkste huurmoordenaar van het koninkrijk Joseon. Tijdens een missie komt een dodelijke, lang sluimerende gezondheidstoestand aan het licht. De huurmoordenaar besluit onder te duiken om een geneesmiddel te zoeken. Maar als hij getuige is van een meedogenloze terreurcampagne tegen lokale dorpsbewoners, komt Lee Nan uit zijn pensioen om zijn eigen brute manier van gerechtigheid uit te oefenen.

avatar van Collins

Collins

The Night of the Assassin is een historisch drama met veel actie. Een film die met een klein budget tot stand kwam. Dat is soms te zien aan de keuze om de reikwijdte van de setting te beperken tot een statische ruimte, waarin de personages hun ding doen. De film heeft soms wel iets van een kostuumdrama opgeleukt met uitstekend geënsceneerde gevechtscènes.

Eigenlijk kijkt de film gewoon erg aangenaam weg. Het enige manco is het verhaal. Het verhaal van een ijskoude assassin die door ontmoetingen met het gewone volk gelouterd wordt, is vaker vertoond. Erg veel verrassingen houdt het scenario niet verborgen. De loop van het verhaal is redelijk goed te voorspellen.

De personages daarentegen zijn verrassend interessant. De hoofdrol van Shin Hyun-joon als de zwaardvechtende moordenaar is gewoonweg geweldig. De spirituele rust die de man uitstraalt tussen de gewelddadigheden door is noemenswaardig. Ook Hong Eun-ki (ooit lid van een K-popgroep) als een gemene schurk maakt indruk. Ook de overige personages die in diverse maten van veelzeggendheid, voorbij komen, zijn uitstekend ingevuld. De film is bevolkt met merkwaardige, grappige en levendige figuren. Leuk.

The Night of the assassin is een mooie mix van actie en drama. Zowel film- als acteertechnisch heel genietbaar. Verhaaltechnisch is de film helaas wat simpel. De andere aspecten poetsen dat manco echter redelijk goed weg. Ik heb me prima vermaakt.

avatar van cobalt_666

cobalt_666

Collins schreef:

Ik sluit mij hier helemaal bij aan. Prima mee vermaakt.