• 9.375.523 stemmen

Where the Devil Roams (2023)

Horror | 93 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: John Adams, Zelda Adams en Toby Poser

Met onder meer: John Adams, Zelda Adams en Toby Poser

Plot Where the Devil Roams

"English"

De Grote Depressie. Een gezin bestaande uit een vader, een moeder en hun dochter reist rond met hun circus. De inkomsten zijn minimaal, met grote financiële problemen en een hopeloos leven vol armoede en ellende als gevolg. Tijdens het rondreizen pleegt het drietal misdrijven en moorden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van joolstein

joolstein

“When you dance with the devil, you gotta make it quick.”

Een nieuwe film van de Adams-familie...(met maar één ‘d’, geen twee) Het film-makende gezin. De films die zij maken zijn low-budget productie en de gezinsleden verzorgen verschillende onderdelen van de productie. Ondanks dat hebben ze mij tot nu toe nog niet teleurgesteld! In deze film vertolkt dochter Zelda Adams de rol van zwijgzame Maggie, moeder Tobey Poser is de tot geweld geneigde vrouw Eve en vader John Adams is Seven, een 1e wereldoorlogsveteraan die lijdt aan PTSD, samen zijn ze een familie van moorddadige reizende podiumartiesten in het Amerika tijdens de grote depressie.

Het begint allemaal met zwart-wit beelden van een optreden van een beenloze man die een gedicht voordraagt. Nou ja, het kan natuurlijk ook, een vloek of een spreuk in gedichtvorm zijn. Het gedicht vertelt de kennis van de demon Abaddon en het hart van de sterfelijke vrouw van wie hij hield. De film maakt verder goed gebruik van het mysterieuze karakter van het carnaval .

Echter het plot van de film wiebelt af en toe, de dialogen klinken soms ongemakkelijk, het weet niet helemaal om tot een bevredigend, samenhangend geheel te komen, en de liedjes hadden van mij niet echt gehoeven. Soms voelt de film daardoor bijna als een muziekvideo maar het is ook niet hinderlijk. Maar deze tekortkomingen worden gecompenseerd door een verontrustende sfeer en grimmige cinematografie. De bloederige effecten zijn behoorlijk effectief zonder enige CGI. Wat van deze film toch ook weer een bijzonder en fijn project maakt

De film wisselt de bloediger intermezzo's af met scènes van Eve, Seven en Maggie's eigen soort huiselijkheid en dat laatste schot was geweldig! Hoewel dus ook niet zonder gebreken, markeert de film opnieuw een fascinerende intrede in het Adams-oeuvre. Het slaagt er nog steeds in zijn eigen soort magie te dragen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Wat was me dit uiterst vermakelijk horrorfilmpje, een constante freakshow vol dood en verderf, love it.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Ferm ondergewaardeerd horrorfilmpje van Adams Family Films. Veel te lage score, ook weinig kijkers.