• 9.373.582 stemmen

Maksym Osa (2022)

Historisch / Mystery | 100 minuten

Genre: Historisch / Mystery

Alternatieve titels: Maksym Osa. The Gold of Warevolf / Cossack Maksym / Максим Оса та 3олото Песиголовця / Максим Оса

Oorsprong: Oekraïne

Geregisseerd door: Myroslav Latyk

Met onder meer: Vasiliy Kukharskiy, Olga Makeeva en Vladimir Yushchenko

Gesproken taal: Oekraïens

Plot Maksym Osa

"Don't trust your eyes."

Oekraïne in het jaar 1636. Iemand heeft een bataljon kozakken aangevallen die het goud van de Poolse koning vervoerden. Een kozak - Maksym Osa - probeert het vermiste goud te vinden. Hij gaat koortsachtig op zoek, maar wordt al snel een van de hoofdverdachten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van joolstein

joolstein

Fantastische mix van fantasie en mysterie, waar ook enkele horrorelementen in zitten. Het verhaal, een whodunit is interessant en niet te voorspelbaar. De film schijnt te geïnspireerd zijn door een graphic novel maar dar ben ik niet bekend mee. In 1636 wordt een groep Kozakken overvallen door wat men zeg een weerwolf en het goud van de Poolse koning verdwijnt, de beruchte krijger Maksym Osa (Vasiliy Kukharski) krijgt de opdracht om het terug te vinden. Nu ben ik weg van dit soort middeleeuws achtige verhalen over folklore en mythen uit verre streken. Regisseur Latyk zoekt het (zou bijna gelukkig willen zeggen) niet in epische scènes, maar concentreert zich op de hoofdpersoon en zijn onderzoeken. Het speelt zich af net na de middeleeuwen dus de locaties zijn donker en worden sfeervol verlicht door kaarsen, toortsen of (haard)vuur. Ja dit is echt het soort film waar ik van geniet!. Van die donkere, gruizige fantasie; Witcher-achtig.films helaas zijn er ook niet heel van.