• 9.369.485 stemmen

Geregisseerd door: Sopon Sukdapisit

Met onder meer: Nittha Jirayungyurn, Sukollawat Kanarot en Penpak Sirikul

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Home for Rent

"Shocking mysterious in a rented house!"

Een man verhuurt zijn huis. De bewoners zijn op het eerste gezicht perfecte huurders. In werkelijkheid behoren ze echter tot een duistere sekte. Ze terroriseren de huiseigenaar en zijn op zoek naar hun volgende prooi om te offeren. De man moet er alles aan doen om zijn gezin te beschermen.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

De film begint goed maar wordt dan een beetje rommelig omdat het verhaal opnieuw verteld wordt maar dan vanuit het oogpunt van een ander personage. Toch een heel verdienstelijke poging. 3,5 sterren.

avatar van lang pee

lang pee

De film begon goed vond ik, het was spannend en mysterieus maar toen inderdaad het gebeuren werd bekeken vanuit de man Kwin zijn oogpunt zakte het bij mij in elkaar als een pudding, en werd het zelfs vrij kinderachtig. Het zou een film zijn op ware feiten gebaseerd, een beetje ernstig blijven he, dit heeft met de ware feiten niets te maken....

avatar van blurp194

blurp194

Best leuk - in het eerste uur of wat dan, want daarna schiet het uit de bocht met de vertelstructuur en is de lol er een beetje af. Jammer, want tot dat moment was het een origineel en spannend verhaal. Na die draai interesseerde het me niet meer zoveel hoe het ging aflopen. Evengoed wel prettig griezelig in de vormgeving en uitstraling, met de eenogige Sirikul voorop.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Valt tegen. Het oogt allemaal wat goedkoop en ook de muziek stond me erg tegen. Acteerwerk is matig. Verhaal viel nog mee maar op één of andere manier kon het me toch niet bekoren.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik ben 't met jullie eens dat de vertelstructuur 'Home For Rent' (2023) ondermijnt als je op een gegeven moment denkt dat het toewerkt naar een einde. En dan komen er nog twee aktes vanuit verschillende perspectieven. Maar wat heb je daar aan als het mysterie inmiddels is ontrafeld? Overigens degelijke CGI en een heerlijk schmierende heksenrol van Ratree als het ultieme kwaad.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

lang pee schreef:

Ach joh, dit geldt zelfs voor de Conjuring-films. Haha.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik vond de vertelstructuur juist een pluspunt! Zo zie je maar dat smaken verschillen. Ik vond het geheel een aangename verrassing. *3.5

avatar van joolstein

joolstein

Thaise horrorfilm met paranormale elementen. Maar net iets te tam, want er is hier niet veel dat niet honderd keer eerder is gedaan. Bovendien is het allemaal niet zo eng of spannend, doordat er een flink portie emotie werd toegevoegd. Die was een beetje teveel van het goede, daarnaast duurt het ruim twee uur en dat is gewoon te lang!

Tja het zit het gezin en Ning allemaal niet mee, huurders laten haar appartement in puin achter, en voor inkomsten kan ze alleen het huis waar ze woont verhuren, overmaat van ramp zijn de nieuwe huurders ook niet de brave burgers die ze zeggen dat ze zijn en begint haar man Kwin zich raar te gedragen. Dat verhaal presenteert de film drie keer...

Zoals vele films beweerd het dat het is "gebaseerd op een waargebeurd feiten" helaas heb ik daar niets over kunnen vinden! Verder op vakkundige wijze uitgevoerde jump scares en speciale effecten. Niets schokkends voor doorgewinterde horrorfans maar ze zijn oké! Acteerwerk is ok, een beetje heikel punt blijf de tijdsduur die is gewoon te lang...En in de laatste dertig minuten komen alle puzzelstukjes behendig bij elkaar en zorgde dit oplossing voor degelijke en prima climax.