• 159.510 films
 • 9.818 series
 • 29.120 seizoenen
 • 608.834 acteurs
 • 355.356 gebruikers
 • 8.900.925 stemmen
Avatar
 
banner banner

No One Will Save You (2023)

Horror / Sciencefiction | 93 minuten
2,90 208 stemmen

Genre: Horror / Sciencefiction

Speelduur: 93 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Brian Duffield

Met onder meer: Kaitlyn Dever, Zack Duhame en Ginger Cressman

IMDb beoordeling: 6,3 (53.901)

Gesproken taal: Engels

 • On Demand:

 • Disney+ Bekijk via Disney+
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot No One Will Save You

De creatieve en getalenteerde jonge vrouw Brynn Adams is vervreemd van haar gemeenschap. Eenzaam, maar altijd hoopvol, vindt Brynn troost binnen de muren van het huis waar ze is opgegroeid, tot ze op een nacht wordt gewekt door vreemde geluiden van onmiskenbaar buitenaardse indringers. Wat volgt is een actievolle confrontatie tussen Brynn en een groep buitenaardse wezens die haar toekomst bedreigen en haar dwingen om met haar verleden om te gaan.

Externe links

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Drieenzestig

Drieenzestig

 • 1 berichten
 • 0 stemmen

Als ie niet langer dan 10 minuten had geduurd, had het een dijk van een film geweest. Wat een drama.


avatar van Hejira

Hejira

 • 72 berichten
 • 97 stemmen

MosquitoSmasher schreef:
Waarom zegt zij, of niemand eigenlijk ook maar één woord? Waar dient dit voor?

En waar slaat dit verhaal eigenlijk op?

De alien raakt haar hoofd aan en ze herinnert zich alles wat er in haar verleden is gebeurd, nou ja, alsof ze dit überhaupt vergeten was. Echt precies vóór de credits zien we dat de UFO's vrolijk rondvliegen en de mensen leven "happy" onder hun mind control?

Dat is het zo'n beetje? Raar.


Je hebt er dan niet veel van gesnapt. Die aanraking deed niet haar herinneren, de alien zag wat er in haar jeugd gebeurde. Als een soort van 'genade' laten ze haar leven tussen al de mensen die overgenomen zijn door de aliens, zodat ze voor t eerst in jaren weer deel is van een gemeenschap die haar niet haat.

Het gegeven dat ze niet praat is heel verfrissend, want ze heeft niemand om tegen te praten. Zoveel films waarin personages tegen zichzelf praten om zodoende het plot uit te leggen...heel fijn dat dit hier eens niet gebeurde.


avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

 • 552 berichten
 • 6 stemmen

Hejira schreef:
(quote)


Je hebt er dan niet veel van gesnapt. Die aanraking deed niet haar herinneren, de alien zag wat er in haar jeugd gebeurde. Als een soort van 'genade' laten ze haar leven tussen al de mensen die overgenomen zijn door de aliens, zodat ze voor t eerst in jaren weer deel is van een gemeenschap die haar niet haat.

Het gegeven dat ze niet praat is heel verfrissend, want ze heeft niemand om tegen te praten. Zoveel films waarin personages tegen zichzelf praten om zodoende het plot uit te leggen...heel fijn dat dit hier eens niet gebeurde.


Alleen dat ene stukje heb ik verkeerd begrepen, qua mind control begreep ik het allemaal wel. Dat was ook erg duidelijk.

En qua dat praten, klopt. Ze hoeven echt niet constant te praten, zeer zeker niet. Maar er waren echter wat scènes waar het best logisch was geweest als men gewoon had gesproken, niet alleen zij, ook anderen. Dat kwam een beetje apart over. Maybe it's just me.


avatar van Ridder_Roland

Ridder_Roland

 • 10 berichten
 • 95 stemmen

Komt deze film nog naar de bios?


avatar van Antonev

Antonev

 • 1638 berichten
 • 1129 stemmen

Leuk.

Een sterke rol van Dever en een goede sfeerzetting houden deze film nét genoeg overeind voor een minimale voldoende.

Het verhaal vond ik niet bepaald horror, maar meer een thriller, opgetuigd met een flinke dosis drama. Het is allemaal niets nieuws onder de zon, maar het blijft toch allemaal net boeiend genoeg om de 90 minuten te vullen.

Ik stond er overigens wel van te kijken dat deze film kon beschikken over een behoorlijk budget. Dat was niet aan de speciale effecten (of hoe je de aliens dan ook wilt noemen) af te zien. Dat vond ik op sommige momenten nogal goedkoop ogen.


avatar van Antonev

Antonev

 • 1638 berichten
 • 1129 stemmen

Ridder_Roland schreef:

Komt deze film nog naar de bios?

Onwaarschijnlijk. De film heeft in de USA een zeer beperkte bioscoop release gehad en is door Disney al beschikbaar gesteld op de streamingdienst.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10447 berichten
 • 2394 stemmen

Mijn opener voor de maand is deze toch wel leuke Sci-Fi horror geworden. Ik zag deze film op Disney+ en het leek me eigenlijk een best leuke film, en prima voor op de zondagavond nadat ik terug was uit de kroeg na een leuke maar goed gevulde dag. Deze film duurt wat dat betreft al niet heel lang dus het was een vrij makkelijke keus en ik heb een zwak voor films die gaan over Aliens en al helemaal als je deze dan vervolgens ook ziet. Deze film heeft het, en ik aarzelde eigenlijk niet. En dan moet ik toch toegeven dat ik een vermakelijke filmavond heb gehad, ik vond dit wel lachen eigenlijk en kon me er erg mee vermaken.

De film begint eigenlijk direct wel leuk, en zit er eigenlijk gelijk in. Het eerste contact vond ik ook erg gaaf en het kat en muisspelletje was ook heel leuk. De film doet eigenlijk nergens echt vliegkwaad mee, en dat is ook maar goed. Spanningsopbouw was voldoende aanwezig waardoor de film nog relatief spannend kon worden maar, wel met vlagen. De film is soms iets te donker, al hielp het wel mee dat ik merendeels van deze film gewoon lekker in het donker heb gezien, het kon iets beter. Ook qua CGI vond ik het soms wat tegenvallen, dat had ook op meerdere plekken toch een heel stuk strakker gekund.

Ook vond ik de film maar vaag qua verhaal, en daar snapte ik niet altijd veel van. Je wordt eigenlijk naar kant noch wal gestuurd en het werd nergens nou echt duidelijk wat er is gebeurd met haar moeder of familie, wat de aliens er precies doen en waarom ze zo belangrijk is. De film tracht wel pogingen hierna alleen was het vooral erg onduidelijk. Zoals ik al zei, ik heb me aardig weten te vermaken met deze alien film. Een leuke film om zeker mijn horrormaand mee te starten die ik toch wel heel erg kon waarderen.


avatar van Flavio

Flavio

 • 4346 berichten
 • 4602 stemmen

Standaard home invasion flick gaat net iets anders dan genregenoten, met als gimmick het ontbreken van dialoog. iets dat overigens niet geforceerd wordt omdat ze vrijwel de hele film alleen is- alleen miste ik af en toe een “Help!” of een welgemeende “fuck!”
Overigens was het niet helemaal zonder dialoog want de aliens kletsten wat af.

De aliens zien er uit als een samenraapsel van verschillende monsters zoals Gollem, de wezens uit A Quiet Place en een snufje Predator. Ik kan niet zeggen dat ik ze indrukwekkend vind, maar kom nu nog maar eens met een origineel monster op de proppen. Maar die typische alien-hoofden, 2 benen, 2 armen, origineel is het allemaal niet.

Hoewel de premisse best aardig is is het scenario nogal zwak. De aliens wachten steeds keurig tot ze in mootjes worden gehakt en het wordt op een gegeven moment nogal repetitief. Het einde kan me ook niet echt bekoren.


avatar van Q Jones

Q Jones

 • 3334 berichten
 • 2677 stemmen

Het eerste half uur vond ik erg sterk, de aliens zagen er wat houterig uit maar dat was misschien ook wel de bedoeling. Daarna slaat de film zo door en is hij ronduit saai. Volgens mij hoorde de hoofdpersoon nergens bij en mag ze daarom op het einde tussen de aliens leven ofzo, tenminste dat is mijn interpretatie . Maar wat is het toch allemaal saai en vergezocht. Mijn verwachtingen waren misschien ook te hoog gespannen nadat ik gelezen had dat bepaalde regisseurs met aanzien deze film hoog beoordeelde. Maar ik vond het een aanfluiting.


avatar van Collins

Collins

 • 6065 berichten
 • 3620 stemmen

Een getraumatiseerde vrouw levert in haar huis strijd tegen een alien. Een film waarin amper wordt gesproken. In het begin valt dat niet erg op omdat protagoniste Brynn een eenzaat is en ook niet hoeft te spreken. Het is verklaarbaar. Later blijkt dat het ontbreken van dialogen ook een conceptionele ofwel een stilistische functie heeft. Er is overigens een moment in de film dat Brynn daadwerkelijk spreekt. Ze uit een emotionele boodschap die aansluit bij de verwerking van haar trauma. Omdat het de enige woorden zijn die ze spreekt,hebben die woorden impact.

Het trauma is het andere thema dat de film aanroert naast het gevecht met de alien. In een film waarin niet wordt gepraat, wordt uiteraard ook niets over de aard van het trauma gezegd. In dat gebrek voorziet de film door gebeurtenissen en beeldende aanwijzingen in te brengen die het trauma in grote lijnen duiden. Fijnzinniger lukt niet. In het verloop wordt de film te droomachtig en te surrealistisch om uit het gebodene een afgeronde verklaring te kunnen afleiden. De kijker die daarop hoopt, kan dus maar beter niet aan de film beginnen.

Regisseur en schrijver Brian Duffield houdt zich in deze film verder wel aan de conventies die bij het genre horen. In het eerste deel van de film verbindt hij het home-invasion-scenario met science-fiction-elementen. Zonder spraak en met gebruikmaking van de huiselijke setting is de uitwerking daarvan gewoon sfeervol en spannend.

Prima hoofdrol van Kaitlyn Dever. Samen met haar sluipt de kijker door haar huis de nachtmerrie in en beleeft hij het isolement waarin zij leeft. Samen met haar vertrekt de kijker naar haar belevingswereld waar realiteit en dromen een surrealistisch gevecht leveren. Uit de vervlechting van nachtmerrie en trauma ontspruit een film vol symboliek, mysterie, spanning en mooie beelden. Het moge duidelijk zijn. No One Will Save You is geen prima film voor de kijker die wacht op een voorgekauwd concept en een voorspelbaar einde.


avatar van eierhoofd1

eierhoofd1

 • 39 berichten
 • 97 stemmen

eerste 30 minuten waren echt heel sterk, helaas word het daarna teveel drama waardoor de film heel erg inkakt. jammer want het begon zo veel belovend.


avatar van Q Jones

Q Jones

 • 3334 berichten
 • 2677 stemmen

eierhoofd1 schreef:

eerste 30 minuten waren echt heel sterk, helaas word het daarna teveel drama waardoor de film heel erg inkakt. jammer want het begon zo veel belovend.

Precies dit gewoon


avatar van joolstein

joolstein

 • 8974 berichten
 • 7416 stemmen

Wow, wat een heerlijke verrassing was deze sci-fi-horror! Het merendeel van de film is volgens een klassiek geval van ‘mens versus alien’. Alsof regisseur Brian Duffield van alles in de blender stopte...waarbij er dit supergave overlevingsverhaal als eindresultaat eruit kwam.

Bovendien leer je zwijgzame loner Brynn Adams (Kaitlyn Dever) kennen via een visuele verhaalvertelling, in de hele film worden er slechts een paar woorden gesproken. Ze is een zelfstandige vrouw maar alleen dus waarom zou ze hardop tegen zichzelf praten of om hulp roepen? Hints naar Brynns verleden, haar sociale isolement dus op hulp hoeft ze niet te rekenen, zo veel is duidelijk. Gekoppeld aan de dreiging van een Alien invasie levert dat een protagonist op waar je makkelijk mee meeleeft.

Daarnaast vertrouwt de film op zijn audio (soundtrack en geluidseffecten) en visuele vormgeving. Géén boem-hard geluid jump-scares maar subtiel; Brynns ademhaling, het trippelen van voetstappen, het geklik van de buitenaardse wezens of het gekraak van hun botten. De weergave van de Aliens is trouwens ook klassiek; met grote bolvormige ogen. slank en grijs ze waren zeker mooi vormgegeven met CGI!

En dan het einde dat deed denken aan een Twilight Zone-episode, maar dan zonder de voice-over die het allemaal uitlegt. Het is open voor meerdere interpretaties, samen met het ontbreken van dialoog zijn dit gedurfde zetten, en de reden dat deze film direct naar streaming (Disney+) is gegaan. Voor mij één van de films van het jaar en het zoveelste bewijs dat je voor plezierige genrefilms niet in de bios moet zijn!


avatar van brucecampbell

brucecampbell

 • 3255 berichten
 • 6306 stemmen

Trauma's....

Er blijkt geen enkele moderne SF of horrorfilm meer te zijn waarin het hoofdpersonage niet één of ander trauma moet zien te verwerken.


avatar van Fortune

Fortune

 • 3951 berichten
 • 2481 stemmen

brucecampbell schreef:

Trauma's....

Er blijkt geen enkele moderne SF of horrorfilm meer te zijn waarin het hoofdpersonage niet één of ander trauma moet zien te verwerken.

Valt mij ook op... het is soort formule geworden. Maar waarom eigenlijk? Wie vraagt daar dan naar? Het slaat ook nergens op want de echte trauma krijgt de hoofdpersoon weer van de horror in de film.


avatar van milan90

milan90

 • 167 berichten
 • 22 stemmen

De meest feel good movie onder sf en of horror. De geluidseffecten waren goed maar wat een draak van een film.


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 7731 berichten
 • 4898 stemmen

Verfrissende en zeer prettige thriller met zowel sciencefiction als horrorelementen ertussen verwerkt. Regisseur Brian Duffield leverde drie jaar geleden het eveneens zeer behapbare Spontaneous af, maar ik denk dat ik NOWSY boven zijn regiedebuut verkies. Duffield wordt bijgestaan door een verrassend sterke Kaitlyn Dever, die met dit werk bewijst tot in de prime te behoren van de mainstreamfilms. Vanaf het begin voert de film de spanning al op en onderbreekt het enkel na 15 minuten voor wat achtergrond, maar dan na ongeveer 40 minuten gaan dan integraal de registers open en remt Duffield op geen enkel moment meer af. De vormgeving van de aliens is wellicht te traditioneel, maar de visuele effecten zijn van hoog niveau en de spanningsboog wordt knap vastgehouden. Ik was met name onder de indruk van de audiobewerking, die aan de buitenaardse dreigingen net dat unieke toefje meegeeft. Daarnaast, in tegenstelling tot veel andere gebruikers, vond ik de dramatiek treffend (en dat vind ik niet vaak binnen dit soort films) en ondersteunt de diepere laag van Dever zowat perfect. Met 93 minuten op de teller is het ook niet zo dat de film er te lang in blijft hangen. Zeer fijne verrassing en ik kijk uit naar het volgende werk van Duffield.


avatar van shugenja

shugenja

 • 375 berichten
 • 1055 stemmen

Deze film had echt te weinig om het lijf om 90 minuten te duren. Je komt dit wel vaker tegen een aardig idee maar als je gewoon niet genoeg verhaallijn hebt maak er dan een korte film van maar nee. Met wat rond geren en actie suspense scènes word de film van macaroni tot een spaghettisliert gerold.

Eeuwig zonde want eigenlijk gaat er een hoop goed in deze film. Op zich is het verhaal best origineel en het is toch knap dat je een film zo draagt zonder dialoog. Ook de effects en de regie is adequaat. Maar aan het einde van de rit zit je met een vervelend gevoel want ergens tussen de 20 en 40 minuten was dit echt een dijk van een film geweest.

En net als ik haat heb aan films die 3.5 uur duren waarvan je een uur had kunnen weglaten is het tegenovergestelde even ergerlijk. En dat gebeurt hier helaas. Vandaar een drie sterren.


avatar van Waku

Waku

 • 5095 berichten
 • 6220 stemmen

Rare film.

Een beetje absurde combinatie van SF thriller en persoonlijk drama.

Ditzelfde drama zorgt ervoor dat we een finale te zien krijgen die wel heel vergezocht is.

Slotscene is zelfs een beetje lachwekkend.

Jammer. Op zich zien de Aliens en de CGI effecten er prima uit.

Daar zou een gemiddelde blockbuster jaloers op zijn.

Maar het verhaal (99% overigens zonder enige vorm van conversatie) is echt flut.

De ontwikkelingen eveneens.

2*


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3614 berichten
 • 3274 stemmen

Ik dacht dat dit een simpele home invasion-film met aliens zou zijn, maar op een gegeven moment blijkt dat Duffield er op uit is je steeds weer op het verkeerde been te zetten. Erg leuk gedaan allemaal. Dat er bijvoorbeeld geen woord wordt gesproken geeft de film al direct een wat aparte sfeer. Duffield weet heel knap allerlei bekende elementen uit films te lenen en er iets verfrissends van te maken. En dankzij Dever weet het drama ook te overtuigen.


avatar van filmkul

filmkul

 • 1784 berichten
 • 1817 stemmen

Redelijk originele sci fi film. Het verhaal lijkt simpel maar kent een soms niet hele duidelijke dubbele laag. De uitwerking is wisselend. De film begint erg sterk en is behoorlijk spannend dat je als kijker het eerste kwart helemaal niet door hebt dat er geen woord gesproken wordt. Daarna kakt de film wat in en is het een herhaling van zetten. De verveling slaat bijna toe. Helaas is de twist wat onopvallend waardoor je pas op het einde het kwartje zachtjes hoort vallen. Het acteerwerk van Denver is goed gedaan. 3.0