• 9.372.934 stemmen

Geregisseerd door: Wisit Sasanatieng

Met onder meer: Petchtai Wongkamlao, Eisaya Hosuwan en James Laver

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Murderer

"Witness interrogations gone wild. What the heck has happened?"

In de nacht dat een tropische storm een dorp in het Thaise Isan treft, vindt er een bloedbad plaats op een afgelegen landgoed. Verspreid over het landgoed worden verschillende lichamen gevonden met verschillende doodsoorzaken en niemand weet wie de moordenaar is. Als hoofdonderzoeker staat de gedreven rechercheur Nawat onder druk om de dader te vinden. Uiteindelijk richt hij zijn verdenkingen op de buitenstaander Earl, een Brit met een duister geheim.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Leuk!

Toch mooi dat Netflix dit soort projectjes blijft oppikken. The Murderer is Wisit z'n versie van Knives Out meets Postman Blues. Al lijkt het qua kleuren palet vooral op Citizen Dog, voor zij bekend met de film deed me dit een beejte aan dat dorpje denken waar Pod woonde. Dit had daar zomaar plaats kunnen vinden. Vooral de kleuren vallen op dus, lekker fel zodat je hebt bijna het idee dat je naar een Thaise Wes Anderson film zit te kijken.

Ja het is echt een heerlijke (maar soms ook flauwe) komedie die steeds een beetje gekker wordt. Hierboven staat dat het om een misdaad film gaat, maar dat zou ook zomaar horror kunnen zijn. Niet echt natuurlijk, maar de moorden zijn toch wel vrij expliciet. Niet dat dit iets is voor de gorehounds ofzo, daarvoor is het allemaal net iets te "fake".

Je moet wel een beetje tegen de gekke aaneenschakelingen kunnen, en logisch nadenkende personages moet je al helemaal niet naar opzoek zijn. Wisit wou gewoon een lekker maf filmpje maken. En daar is hij voor 95% in geslaagd. Laatste 15 minuten vond ik namelijk zelf wel echt zonde (je had daarvoor imo het ideale einde te pakken). Nu is het zeker niet slecht en laat hij ook nog wat visuele extraatjes zien, maar zulke uitstapjes zie ik liever overgeslagen worden (bovendien mag die z'n levenslessen ook wel voor zich houden). Had hem op 4.5* staan, maar wel een halve ster aftrek voor de laatste 15 minuten.

avatar van lang pee

lang pee

De reacties op deze film waren zeer verdeeld, sommige vonden het zeer goed en grappig, terwijl andere het maar een flauwe hap vonden. Ik ben bij de laatste categorie, ik kon hier echt niet het minste mee glimlachen en vond er maar niks aan...