• 9.371.658 stemmen

Met onder meer: Ryusei Yokohama, Haru Kuroki en Arata Furuta

Gesproken taal: Japans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Village

"All the glory of a man is nothing but a short dream."

Yu Katayama is een jonge man die in het afgelegen, maar mooie dorp Kamonmura woont. Hij woont daar al sinds hij een kind was en kan niet vertrekken vanwege een incident in zijn verleden. Om de schuld van zijn moeder af te betalen, werkt Yu op een vuilnisbelt in de buurt. Hij leeft zonder droom of hoop in zijn leven. Op een dag keert Misaki Nakai terug naar Kamonmura vanuit Tokio. Yu en Misaki waren jeugdvrienden. Haar terugkeer verandert Yu.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Misaki Nakai

Kimie Katayama

Fumi Ohashi

avatar van lang pee

lang pee

Heerlijke trage Japanse film die niet iedereen zal kunnen bekoren denk ik maar ik vond het een zeer mooie film, ook door de prachtige vertolkingen van Kuroki en Yokohama. Ook al heb je het zeer moeilijk in het leven en lijkt het of iedereen tegen jou is, de liefde kan je plots vleugels geven en zo krijg je een pak meer zelfvertrouwen...

avatar van princesspeach

princesspeach

Prachtige film. Bewijs dat een film helemaal geen special effecten nodig heeft om boeiend te blijven. helaas geen happy end.

avatar van nadrin

nadrin

Je moet wel even doorbijten. Maar op zich een mooi filmpje die niet te moeilijk doet. De clichés komen aan bod. Maar dat stoorde me niet. Sommige scènes zijn best aangrijpend.

Mooi.

Ook een erg goede film voor mensen die nog niet zo bekend zijn met Japanse dramas, aangezien het net iets minder sloom is en er wat thriller elementen inzitten om de boel op te leuken. De twee uur gaan dus redelijk vlot voorbij, iets wat wel eens anders durft te zijn.

Ook duidelijk dat de rurale Japanse dorpjes onder druk staan, het is een thema dat tegenwoordig steeds vaker terugkomt. Follow the Light pakte het nog iets luchtiger en frivoler aan, deze film is iets minder rooskleurig. Wel opletten, want het is een verhaal in twee delen, met een redelijk grote tijdsprong in het midden. Normaal niet zo héél erg mijn ding, maar vond het hier voor een keer niet storend.

Verder visueel erg netjes, het Noh theater wordt ook erg mooi in het drama ingewerkt (met dank aan de soundtrack), acteerwerk is ook goed en de setting is sfeervol. Echt uitzonderlijk wordt het nergens, gewoon zo'n film waar de kwaliteit consistent hoog is van begin tot eind.

4.0* en een uitgebreide review