• 9.253.415 stemmen

Force of Nature: The Dry 2 (2024)

Thriller / Misdaad | 120 minuten

Genre: Thriller / Misdaad

Alternatieve titel: Jane Harper’s Force of Nature

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Robert Connolly

Met onder meer: Eric Bana, Anna Torv en Deborra-Lee Furness

Plot Force of Nature: The Dry 2

"The truth lies hidden."

Vijf vrouwen nemen deel aan een wandelretraite voor managers in de afgelegen wildernis. Enkele dagen later keren slechts vier van hen terug. Federaal agent Aaron Falk heeft grote belangstelling voor de verblijfplaats van de vermiste wandelaar. Tijdens een onderzoek dat hem diep in afgelegen wildernis voert, ontdekt Falk geheimen die op de loer liggen in de bergen, en een verward web van persoonlijke en professionele vriendschap, achterdocht en verraad onder de wandelaars.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van frans123

frans123

The Dry heb ik gekocht Ondanks wat mankementen in het verhaal ( ontknopingen) toch de moeite waard. Erg sfeervol. Ga kijken bij bol.com.

avatar van joolstein

joolstein

De misdaadthriller The Dry (2020) deed het goed genoeg om ook een ​​vervolg te maken. Zodoende keerde Eric Bana terug als rechercheur Aaron Falk voor een nieuw moordmysterie. Ditmaal is het decor de dichtbeboste bergen ten noordoosten van Melbourne. Tijdens een wandelretraite van een technologiebedrijf verdwijnt een van de vrouwen. (Anna Torv uit de serie Fringe en The Last of Us) Er is persoonlijke betrokkenheid van Falk, die eveneens een financiële onderzoek doet, doordat in hetzelfde bos zijn moeder is verdwenen. Het verhaal is wat minder emotioneel en met vier vrouwen die alle een ander verhaal vertellen, is het een echte whodunnit. Misschien door drie verhaallijnen (verleden, onderzoek en verdwijning) wel wat te vol. Op de film is wederom qua acteerwerk, cinematografie, enz, niets aan te merken. Persoonlijk geef ik net iets meer de voorkeur aan deze dan de eerste maar beide zijn vermakelijke sterke films. Ook benieuwd of ze ook het derde en laatste deel van de misdaadroman van Jane Harper gaan verfilmen!

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Prima film

Heb er van genoten

Goed verhaal en blijft benieuwd hoe de film zich ontwikkeld. Totaal niet mee verveeld maar het is wel een "verhaal film"

avatar van james_cameron

Lauwe verfilming van het gelijknamige tweede boek (het eerste was The Dry) van Jane Harper, met opnieuw Eric Bana in de nogal matte hoofdrol. Plot en personages zijn ditmaal helaas een stuk minder interessant, resulterend in een nogal logge film die zich voortsleept naar een weinig opzienbarende ontknoping. Spannend wil het al helemaal niet worden. Visueel netjes verzorgd en de compleet andere setting, na de woestijn van The Dry, is leuk gevonden, maar inhoudelijk doet dit niet verlangen naar een eventuele verfilming van boek drie, Exiles.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een bedrijfsuitje in de bossen verkeerd afloopt. Dit mysterie is onderhoudend en goed opgebouwd vanwege de flashbacks. Alhoewel de natuur hier ook zeker mooi is, is deze qua sfeer iets minder vergeleken met het eerste deel. Datzelfde geldt voor de spanning. Een nipte 3.5 sterren.

avatar van schumacher

schumacher

Mij kon het niet meeslepen, ben blijkbaar hier de enige haha.

De irritante muziek erbij deed er ook geen goed aan.

avatar van earthappel

earthappel

Waardeloze film. Opmerkelijk hoe snel hij het lichaam gevonden had. Ook dat tafereel bij de waterval was lachwekkend te noemen.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Een tegenvallend tweede deel na het goede 'The Dry'. Je kunt deze film prima zien zonder het eerste deel te hebben bekeken, maar slim is het niet. Het eerste deel is namelijk een veel betere film dan deze .

De acteerprestaties zijn op zich goed, daar ligt het niet aan. Ook de locatie is prachtig (hoewel wat dat neerslachtig door het slechte weer). Het hem vooral in het script en misschien de manier van filmen (te vaak wisselen van perspectief). Zoals al opgemerkt: het wil maar niet spannend worden. Het is best onderhoudend, maar je zit er bij en kijkt er naar.

Het zit hier en daar ook te onlogisch / ongeloofwaardig in elkaar. Wat voorbeelden: je gaat niet op iemand vertrouwen niet kan kaartlezen als je met een groep in de wildernis bent op weg naar een volgend kamp, als je als gezin een gezinslid kwijtraakt, ga je niet op pad. Dan blijf je rond de plek waar je elkaar voor het laatst gezien hebt, het is bijna onmogelijk dat ze de moeder vonden (spelt in een hooiberg verhaal), iedereen struikelt net wat te vaak en je struikelt zeker niet over een skelet van een hond dat nog in de grond begraven ligt, je gaat niet zo maar aan de rand van een afgrond staan wachten op iemand waarbij je eraf valt als je een beetje slipt en ga zo nog maar even door.

Het kabbelt verder allemaal wat voort. Wat dat betreft kan deze film niet in de schaduw staan van het veel sterkere eerste deel. Misschien klink ik wat te negatief. Het is echt wel een onderhoudende film. Het had alleen veel beter kunnen worden dan het nu was. 2,5 sterren.

avatar van Rodger

Rodger

wel een aardig filmpje voor tussendoor, met prima natuurbeelden.

In het begin moet je ff puzzelen hoe het allemaal in elkaar zit, maar dan is het wel een ok film

3.0 ***

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Goede en spannende film. Geen nagelbijter maar toch wel eentje die spannend genoeg is voor een leuke film avond.

Met name het eerste deel was de film niet heel eenvoudig dus dat vergt wel even opletten. Maar al gauw ontpopt het verhaal zich en worden de verschillende karakters rustig gepresenteerd. Sinds zijn prachtige rollen in Hulk en Munich ben ik fan van Eric Bana. Ook hier speelt hij dat onderkoelde wat prima past in zijn rol als rustige federaal agent in deze film. Nog bepalender voor de film zijn niet de karakters en personages in de film maar de natuur, de wildernis in dit geval. Deze komt heel dreigend en onheilspellend over. Dat is goed gedaan door regisseur en cameraman. En toch...had het filmisch niet nog indrukwekkender gekund? Dat idee had ik. Goede soundtrack en goed acteer werk. De subplotten zijn ook goed verweven met het hoofdplot. Al met al goede film dus.

Ik kende the Dry(deel 1) niet. Ga deze ook zeker kijken. Leuke gast die Aaron Falk.