• 9.374.535 stemmen

Geregisseerd door: Kelsey Egan

Met onder meer: Grace Van Dien, Daniel Sharman en Nicole Fortuin

Gesproken taal: Frans, Engels en Spaans

Plot The Fix

"We're the problem. She's the solution."

In een dystopische toekomst is de atmosfeer van de aarde geinfecteerd door een giftige stof. Wanneer een jong model met problemen op een feestje een illegale nieuwe drug gebruikt ondergaat ze een schokkende transformatie. Terwijl ze op zoek is naar een 'oplossing' om de effecten van het medicijn ongedaan te maken, ontdekt ze dat haar mutatie de sleutel kan zijn tot het redden van het menselijk ras.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

Vreemde SF film waarin de lucht op aarde niet meer zuiver is. Doordat 1 bedrijf een middel gevonden heeft om met een gezichtsmaker verder te leven en dus zelf de prijs kan bepalen zijn er natuurlijk ook altijd tegenstanders. Die vinden een middel uit dat ook werkt maar die heeft iets meer bijwerkingen.

Redelijk geacteerd. Redelijk verhaal. Prima te kijken.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

Een verrassende film toch wel. Ik verwachte er niet veel van maar viel reuze mee. Het verhaal is goed, en er wordt goed in geacteerd. Natuurlijk is de Big Pharma hier de badguy. Die willen graag de monopolie houden op het middel wat de mensheid nodig heeft om de lucht te kunnen blijven inademen. Grace Van Dien die de karakter Ella speelt neemt per ongeluk een illegale drug die de nodige side effects heeft. En dan begint de jacht op haar. Want zij heeft de mutatie die voor iedereen de oplossing zou moeten bieden. De toekomst wordt goed in beeld gebracht zo ook de gadgets. De actie is leuk gedaan. Ook de verandering van Ella is knap gedaan. Aanrader? Jawel hoor. Me prima vermaakt met deze film.

avatar van joolstein

joolstein

Op MM staan welgeteld op het moment van schrijven 12 Zuid-Afrikaanse Sciencefiction-films. Inclusief deze, en dat is uiteraard niet veel! Uit die lijst zag ik ook al schrijfster/regisseur Kelsey Egan eerdere film, het fijne Glasshouse (2021) En net zoals die film hebben vervuiling en giftige stoffen de buitenlucht besmet. Echter in deze is het niet zo dat mensen binnen moeten blijven! Met behulp van een gefilterd masker of een duur medicijn van een farmaceutische gigant kan je wel naar buiten.

De in Kaapstad wonende Ella McPhee (Grace Van Dien, cheerleader Chrissy in seizoen 4 van Stranger Things) is een model waar het ondanks een lucratieve opdracht, even wat minder meegaat. Het is precies een jaar geleden dat ze haar moeder verloor en ze betrapt haar beste vriendin Gina met haar vriend Tully. Woedend gooit ze op een feestje een flesje met een blauwe vloeistof achterover. Iets wat uiteraard niet zo slim was!

Opvallend is dat terwijl de vorige film van de regisseur ingetogen en rustig was, dit was veel meer een adrenaline-aangedreven, hectische,-stijlvolle achtbaanrit met genoeg gevechten. Ze geef ook een mogelijke verkrachter kick-ass en voor wie met hem bekend is dat was Ryan Kruger, de Zuid-Afrikaanse regisseur van Fried Barry (2020) en Street Trash (2024) Sowieso zijn er naast de hoofdrolspeler nog een paar bekendere acteurs uit de Amerika te zien. JA moet zeggen dat dit over het geheel genomen een plezierig stukje futuristisch plezier was.

avatar van Shadowed

Shadowed

Zeer oninteressante mix tussen actie, sciencefiction en horror, waartussen regisseuse Kelsey Egan niet kan verhullen dat het allemaal geen drol heeft gekost. Op visueel vlak is The Fix een ware ramp (met felle kleuren), waarbij de montage (erg slecht en te eenvoudig geknipt), het camerawerk (saaie standpunten) en vooral de wereldschepping sterk achterblijven. Het gebeuren wil totaal niet beklijven door de zeer onevenwichtige toonzettingen en het gebrek aan tempo, waarbij de gekkere personages absoluut niet samengaan met de uiterst serieuze Grace Van Dien. Als kijker merk je continue dat Egan totaal geen experimenten heeft ondernomen om meer uit deze film te halen, waardoor het eindresultaat een onvoorstelbaar taai weerzien vormt. Enigszins geslaagd is de focus op kleurrijke omgevingen en aparte concepten, maar die raken vooral bedolven onder de negativiteit.