• 9.176.590 stemmen

De Dans van Natasja (2023)

Komedie / Drama | 98 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titels: Natasha's Dance / Nataschas Tanz

Oorsprong: Nederland / Duitsland

Geregisseerd door: Jos Stelling

Met onder meer: Anastasia Weinmar, Willem Voogd en Heike Hanold-Lynch

Releasedatum: 11 januari 2024

Plot De Dans van Natasja

Daantje is een wonderlijk, eenzaam ventje, dat nauwelijks spreekt of naar buiten wil. Zijn moeder troost hem door over een meisje te vertellen dat op hem wacht en mooi kan dansen. Jaren later, nadat vader en moeder bij een ongeluk zijn omgekomen, is Daantje dakloos en ontmoet hij de oudere levenswijze ex-ballerina Natasja. Natasja heeft het wel gehad met mannen en moet aanvankelijk niets van de vreemde Daantje hebben. Na een noodlottige samenloop van omstandigheden besluit Natasja terug te keren naar de plek van haar jeugd, de datsja van haar oma, ver weg van de bewoonde wereld. Daantje gaat met haar mee.

Goh dit had ik niet meer verwacht, een nieuwe film van Jos Stelling...!

Holland Film Nieuws schreef:

Net als bij zijn vorige films schreef Stelling zelf het scenario. De dans van Natasja werd geproduceerd door Fatt Productions van Hans de Weers, in coproductie met het Duitse Ma.ja.de Fiction.

De dans van Natasja is Stellings afscheid van het filmmaken: ‘Het is echt klaar.’

Gusto Entertainment zal De dans van Natasja eind van het jaar of begin 2023 in de bioscopen uitbrengen.

Jos Stelling heeft zijn laatste speelfilm afgerond - hollandfilmnieuws.nl

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 11 januari 2024 in de bioscoop (Paradiso Entertainment)

Aparte trailer. Mooi gefilmd.

Ik mis de komedie van Van Warmerdam. Maar goed, hopelijk valt het mee.

avatar van mrklm

mrklm

Jos Stelling is een van de grootheden uit de vaderlandse geschiedenis en toont opnieuw zijn vakmanschap op het visuele vlak. Op de beeldregie valt weinig aan te merken en het camerawerk van Goert Giltay (De Vliegende Hollander, Bluebird, Een Echte Vermeer) is schitterend. Maar komedie is duidelijk niet Stellings specialiteit, zo blijkt uit deze onevenwichtige, soms ronduit bizarre poging tot tragikomedie. Daantje [Bram Reurink] is het kind van een geduldige, zorgzame moeder [Hadewych Minis] en een excentrieke, veeleisende vader [Gene Bervoets]. Daantje is “anders”, wat zich onder anderen uit in zijn zwijgzaamheid. De volwassen Daantje [Willem Voogd] volgt om vage redenen de Russische Natasja [Anastasia Weinmar] op een lange treinreis naar haar geboortegrond in Rusland. Een vaag verhaal en Stellings gebrekkige komische timing zorgt vooral voor verwarring.