• 9.377.427 stemmen

Invitation to a Murder (2023)

Mystery / Thriller | 92 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Stephen Shimek

Met onder meer: Mischa Barton, Chris Browning en Seamus Dever

Plot Invitation to a Murder

"Everyone is a suspect."

Zuid-Engeland, 1934. Miranda Green, een 28-jarige bloemiste uit Londen, wordt samen met vijf mysterieuze vreemdelingen uitgenodigd om het afgelegen landhuis van miljardair Lew Findley te bezoeken. Niet alleen blijft hun gastheer bij hun aankomst afwezig, ook wordt één van de gasten in koelen bloede vermoord. Miranda besluit op zoek te gaan naar verborgen aanwijzingen en ondervraagt getuigen om de moordenaar te vinden, voordat zij het volgende slachtoffer wordt.

avatar van boemboem27

boemboem27

ach ja ,een aardig "whodunit" verhaaltje/film, moest gelijk denken aan het spelletje "Cluedo" ook meerdere verdachten geloof ook 6.

de sfeer is leuk

de jaren 30 worden mooi weergegeven,het bijpassende huis...klopt allemaal.

bleef me toch boeien.

ook de types zijn goed gecast

mooie voldoende 3 sterren

avatar van Shadowed

Shadowed

Oninteressant moordmysterie dat veel te laat op stoom komt, vooral omdat de introducties van de personages niet werken. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat het acteerwerk niet geweldig is, waardoor het als kijker weinig uitnodigend zal zijn om mee te denken met de film. Enkel Mischa Barton lijkt zich enigszins staande te houden binnen de meute, maar wanneer een detective iemand zijn achtergrond met een enkele blik al volledig kan raden is de lol er snel vanaf. Gelukkig slaagt regisseur Stephen Shimek erin om wat kracht te winnen eenmaal we richting het laatste halfuur gaan, waarin de zaak echt los begint te komen en het weliswaar intrigerend wordt om de verdenkingen aan te horen. De omgeving is ook best lollig opgeleukt met de overduidelijke financiële beperkingen, al had Shimek veel meer mogen doen met de muziek om de sfeer extra te versterken. Uiteindelijk duurt het geheel niet lang en kon ik leven met de uitkomst, maar zowat het volledige eerste uur is inwisselbaar.