• 9.198.883 stemmen

In the Land of Saints and Sinners (2023)

Actie / Misdaad | 106 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: Saints & Sinners

Oorsprong: Ierland

Geregisseerd door: Robert Lorenz

Met onder meer: Liam Neeson, Kerry Condon en Jack Gleeson

Releasedatum: 28 december 2023

Plot In the Land of Saints and Sinners

"Can you bury your past?"

De huurmoordenaar Finbar besluit een punt achter zijn bloederige carrière te zetten. Hij vertrekt naar een afgelegen Iers dorp om officieel met pensioen te gaan. Daar raakt Finbar echter verwikkeld in een dodelijk kat-en-muisspel met een drietal wraakzuchtige terroristen. Hij wordt vervolgens gedwongen te vechten voor verlossing na een leven vol zonden, maar welke prijs is hij bereid te betalen?

Finbar Murphy

Seamus McKenna

Rita Quinn

avatar van Brabants

Brabants

In the Land of Saints and Sinners is een klein filmpje wat het vooral van de setting en sfeer moet hebben. Inhoudelijk past het niveau van het verhaal er ook wel bij en zeker Liam Neeson als acteur. Over het algemeen dus prima. Persoonlijk vond ik het allemaal wat saai. Echt zwaarwegende scenes die het monotone geheel doorbreken waren er niet waardoor het allemaal wat stroperig aanvoelde.

avatar van scorsese

Goeie film over een oudere huurmoordenaar die genoeg heeft van het moorden. Een goed opgebouwd verhaal dat zich afspeelt midden jaren '70. Vooral het dorpje en de kleine gemeenschap wordt goed neergezet en het Ierse landschap levert mooie plaatjes op. Onderhoudend van begin tot eind met ook een prima cast.

avatar van mrkos

mrkos

In the Land of Saints and Sinners

Fijne misdaad/drama met een mooie score.

Een typische Neeson film, dit keer in het prachtige Ierland. De film heeft een rustige opbouw en een niet al te hoog tempo. Toch keek hij wel lekker weg. De film moet het vooral hebben van de sfeer en niet van de actie, want die was vrij gering. Heb ook genoten van de score, het landschap en natuurlijk van Neeson. Altijd fijn om hem te zien acteren.

Kortom, verwacht niks bijzonders. Het is gewoon een fijne wegkijker.

3 sterren.

avatar van Stevil

Stevil

Klassieke opbouw. Geen overdreven actie, maar verveelt niet. Neeson is schitterend in zijn rol. Het is gemakkelijk om de woorden " Typisch Neeson " te gebruiken, en ja hij is 71. Maar om een voorbeeld te noemen. Denzel Washington loopt ook tegen de 70 aan en maakt nog steeds actiefilms. Om maar te zwijgen over Stallone. Dus, ja, deze plaats ik bij de betere van " good old Neeson".

Deze film is saai en valt enorm tegen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Fijn filmpje.

Na een hele stortvloed aan actiefilms, om zijn gemarkeerde rol in Taken in stand te houden, lijkt er toch een einde te komen aan het actietijdperk van de man Neeson. Althans, dat is vermeld.

Hij keert hierin letterlijk en figuurlijk terug naar zijn roots. In dit geval in zijn geboorteland Ierland, ten tijde van de IRA. Neeson is Finbar, een huurmoordenaar die na een laatste schot vindt dat het welletjes is geweest. Het is tijd om terug naar de basis te gaan in het Ierse kustdorpje. Echter loopt hij een meisje tegen het lijf. Dit is niet slechts de dochter van zijn vertrouwde caféhouderes, maar ook de stiefdochter van een gewelddadige rebel die samen met zijn ploegje is ondergedoken. Al snel hebben we hier met voortvluchtige IRA-lui te maken, en het lijkt erop dat Finbar nog een keer in actie moet komen als de situaties uit de hand lopen en chantage, afpersing en dreiging de rollen overnemen.

Het verloopt allemaal vrij gemoedelijk, waarin we ons meer op een thriller richten dan op een actiefilm. Pas op het einde gaat het eventjes los. De conclusie is dat deze film prima weet te slagen in zijn sfeer, dorpse loyaliteit en een wildwest-achtig verhaaltje. In the land of saints and sinners is daarmee een geslaagde vertoning op niveau. Een beetje in de categorie Cold Pursuit.

Benieuwd of Neeson zich aan zijn woord houdt.

avatar van AniSter

AniSter

De verfilming is mooi, het verhaal is vrij mager en voorspelbaar: het is al vrij snel duidelijk wie het overleeft en wie niet. The cast is niets mis mee. Neeson deed het naar mijn mening weer iets beter dan in enkele van zijn vorige films. Gen kaskraker, wel een voldoende.

avatar van Boneka

Boneka

Helemaal geen verkeerde film. Zeer sfeervol met langzame opbouw. Een heel goed middenstuk en een redelijk voorspelbaar einde. Uitstekende rol van Kerry Condon. Die kende ik nog niet. En Colm Meany heeft patent op dit soort rollen. Liam speelt een beetje op de automatische piloot. Altijd een beetje houterig schokkerige manier van lopen en praten. Veelzijdig kunnen we hem niet noemen maar mooi dat ie een keer in zijn Ierland kan spelen. De beelden zijn inderdaad fascinerend om te zien. Ook de muziek is sfeervol gebracht. De film mist een beetje diepgang maar overall vond ik het een prettige film om naar te kijken.

Film 3,5

Beeld 4,5

Geluid 4,5

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Wat een heerlijke film. Dit komt door het jaargetijde waarin het zich afspeelt. (jaren 70)

Ook de omgeving van Ierland wordt mooi in beeld gebracht.

Liam speelt weer een rol die hij vaker heeft gespeelt. Wat dat betreft zou hij zichzelf nog eens mogen uitdagen.

Wel doet Liam het goed.

Maar diegene die hier echt de show steelt is Kerry Condon. Wat een powerwijf met ballen! Heerlijk hoe brutaal en lomp ze is. Ze mocht van mij nog wel een grotere rol krijgen in deze film.

Verwacht hier geen spektakel en dure special effects. Dan kom je bedrogen uit. Maar wel een heerlijk spannende ouderwetse thriller.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Ha Heerlijk ! Die Jack Gleeson in een totaal onherkenbare rol. Mr. Joffrey Baratheon ! De jongen die zo prachtig de zo gehate rol speelde. En hier steelt hij ook meteen de scones van Neeson. Fijn dat hij terug is.

avatar van Basto

Basto

Verwacht geen actiefilm. Het is meer een plattelands drama. Best ok. Wel jammer van die digitale vlammen en explosies. Ziet er fake uit en had best old school gedaan kunnen worden.

Krappe 3,5

avatar van wouds601

wouds601

Kijkt lekker weg, Liam Neeson terug op Ierse grond. Heel erg spannend is het niet, veel actie ook niet. Maar toch onderhoudend en fijne sfeer in het Ierland van de seventies. 3,0*

avatar van Firecrest

Firecrest

In the land of saints & sinners. Saints heb ik niet gezien in deze film , wel een hoop sinners. Bah, wat een vervelende mensen allemaal, de een nog gewetenlozer dan de ander. Het kon me dus me ook niet veel schelen wie er vermoord zou gaan worden, en daarom werd de film ook nergens echt spannend.

avatar van SjakieG

SjakieG

Ik snap niet hoe deze film nog zo'n hoge gemiddelde score heeft ..Een trage film die maar voort blijft kabbelen. Prima acteerwerk maar totaal geen spanning er is geen moment dat je op je puntje van je stoel gaat zitten of je adem in houdt. Ook geen bijzondere plotwendingen of iets.. Nee, eigenlijk zonde van de tijd tenzij je meer van het Ierse landschap wil zien.

avatar van teigertje

teigertje

Verwacht geen spectaculaire aktie film zoals de Taken films met Liam Neeson anders kom je bedrogen uit.

Hier speelt hij de huurmoordenaar Finbar.

En zijn verleden achter zich wil laten, en zijn rust hoopt te vinden in een klein Iers dorpje, maar zijn verleden achtervolgt hem en ook zijn daden.

Als ook een klein meisje mishandeld wordt door een familie lid, van haar.

Besluit Finbar het meisje te helpen.

En hierdoor krijgt hij het aan de stok, met een aantal criminelen.

Sterk en geloofwaardig acteer spel, van Liam Neeson.

Een film op zijn lijf geschreven.

En een prima spelende cast, ook prima film muziek.

Een film met spannende momenten, die ook sfeervol is wat betreft het genre.

Deze film heeft mij zeer verrast.

Een hele goede kwalitatieve misdaad thriller film.

avatar van movie freak84

movie freak84

Kortsamengevat , redelijke film waarbij de meeste mensen goed acteren. Verhaal is redelijk, maar erg traag. Ik geef een 6 maar is wel een heel mager 6je

avatar van AveMaria

AveMaria

Verwacht inderdaag geen pief paf poef film maar dit is wel echt heel mooi gemaakt. Goede acteurs en prachtige muziek. Gewoon lekker kijken. Typisch Iers landschap, taal, gewoonten etc. Voor mij een dikke 4.

avatar van Jynxter

Jynxter

Een wat andere film dan we de laatste jaren van Neeson gewend zijn. Maar daarmee niet een van zijn mindere.

Met name in het begin vond ik het acteren en de dialogen nogal stroef en geforceerd. Lorenz wil een soort kneuterigheid naar voren brengen, maar dit komt niet helemaal spontaan uit de verf. De start voelde echt aan als een toneelstukje. Gaandeweg de film verdween dit gevoel grotendeels. Al weet ik niet zeker of dat was omdat de "feel" van de film beter werd, of omdat ik er aan wende.

Op zich doen de acteurs verder weinig fout. En tegelijkertijd ook niks verheffends. Überhaupt is er niks verheffends aan In the Land of Saints and Sinners. En dat is natuurlijk ook niet nodig. Het is een plattelands-misdaad-drama waarin rustig een verhaaltje wordt ontvouwd terwijl er ruimte wordt genomen het landschap en de manier van leven in het Ierse dorpje te tonen.

En zo kabbelt alles een beetje voort richting de eindclimax. Waarbij het dan wel weer jammer is dat ook in deze redelijk geloofwaardige film, domme manieren van handelen nodig zijn om op het einde aan te sturen dat de scriptschrijver voor ogen had.

avatar van Aapje81

Aapje81

Erg mooi geschoten film uit Ierland over een versleten huurmoordenaar die eigenlijk met pensioen wil gaan maar noodgedwongen toch nog aan de slag moet. Dit uitgangspunt schreeuwt natuurlijk om een acteur als Liam Neeson en het moet gezegd hij doet het uitstekend.

Vanaf het eerste moment dat Neeson in beeld komt weet je als kijker dat je geconfronteerd gaat worden met een getroebleerd maar integer personage dat voortdurend in stilte worstelt met zichzelf. Er wordt grondig de tijd genomen om alle personages te introduren en er wordt gretig gebruik gemaakt van het mooie Ierse landschap om de juiste sfeer te creëren.

Als kijker heb je voortdurend het gevoel dat je de koude Ierse zeewind kunt voelen en als in de laatste 10 minuten ook nog prachtige melancholische muziek wordt ingezet kan deze film voor mij niets meer fout doen.

Het verhaaltje is verder nogal dun, maar omdat het merendeel van de personages erg sterk wordt neergezet en het totaalplaatje qua sfeer helemaal klopt, heb ik erg genoten van deze film.

Goede film met wederom een uitstekende Liam Neeson.

avatar van Waverick

Waverick

Prima mee vermaakt. Geen hoogvlieger, maar fijne 'knusse' jaren-zeventigsfeer rond het dorpje en de landschappen zijn een pluspunt.

avatar van Toontje G

Toontje G

Film begint traag maar naar het einde toe wordt hij steeds spannender.

avatar van schram101

schram101

Wellicht ben ik iets te gul in mijn beoordeling of gewoon wat weemoedig omdat dit Neeson zijn laatste (actie)film zou zijn. Al heeft In the Land of Sinners and Saints ook zelf wel gewoon een hart. Het is lang niet allemaal goed wat we voorgeschoteld krijgen en zelfs vrij wisselend bijna per scène in niveau. Soms veel te kolderiek of flauw, luttele minuten later weer zo sfeervol dat een scène niet zou misstaan in The Banshees of Inisherin.

Ik heb me in ieder geval best vermaakt. Liam Neeson krijgt na vele crap weer eens een vermakelijke prent die hij verdiend zonder ook weer echt uit te blinken.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Meer drama dan in een doorsnee Liam Neeson flick. Drie IRA terroristen verschansen zich in een klein Iers kustdorpje na een bloedige aanslag. Ze kozen het verkeerde dorp, want ex huurmoordenaar Finbar Murphy heeft er zich ook gevestigd. Het verhaal wordt aangedreven door de bezorgdheid van Finbar over een meisje die mishandeld wordt door haar ""oom" maar ik vond dit allemaal matig werken. Waarom hij zo nodig die "oom" moest vermoorden is voor mij onbegrijpelijk. Het eerste uur was redelijk saai, met Murphy die wat over Dostoievsky zit te brabbelen met de lokale agent, of subtiele avances maakt aan zijn buurvrouw wiens vent doodziek is. Allemaal niet zo boeiend. Eens de IRA cel actiever in de film komt wordt het wel beter maar men laat dan opnieuw een kans liggen in de opbouw van een sterke climax. Vond het allemaal erg snel gaan in die pub. Er zat meer in.

avatar van sateck

sateck

Dit is dan wel een heel simpel verhaal. Een dertien in een dozijn. Ik had nog wel een spectaculair einde verwacht. Met bijvoorbeeld een plottwist. Maar ook dat kwam niet.

Evengoed 2,5* i.v.m. de mooie landschappen en de Ierse sfeer. Maar voor het verhaal hoef je het niet te doen.

avatar van Luudje10

Luudje10

Toch wel wat negatieve reacties gelezen over de film, maar ben hem toch gaan kijken. De jaren 70 zijn uitstekend weergegeven met mijn favoriete auto uit die tijd de Ford Capri. De film keek toch wel makkelijk weg en vond hem niet langdradig. Geen hoogstandje maar toch 3,5 ster waardig.

avatar van Walter S.

Walter S.

Geen vlotte gelikte actiethriller, maar dat is juist een pre wat mij betreft. Mooie sfeervolle en spannende jaren 70 thriller met een typisch Iers sfeertje.

avatar van stratmans

stratmans

mooie reisgids voor Ierland, boeiende film

avatar van shrink

shrink

• 2085 berichten

Aardig vlot filmpje. Wel een beetje onduidelijk voor wie Liam Neeson nu eigenlijk strijd.

avatar van teigertje

teigertje

Aapje81 schreef:

Goede film met wederom een uitstekende Liam Neeson.

Een onderschatte en geweldige sfeervolle film.

By the way, mooie recensie Aapje81

Ik kan je mr.Holmes met Ian McKellen ook aanraden ander genre, maar ook zo sfeervolle magische film.

avatar van Epitaph

Epitaph