• 9.372.468 stemmen

Met onder meer: Qianyu Liu, Dongdong Xu en Ziwen Zhang

Gesproken taal: Mandarijn

• meJane Bekijk via meJane

Plot Escape of Shark

Wanneer op een eiland een levendig strandfeest is afgelopen, overspoelt een onverwachte tsunami het verblijf en de gasten. In het grotendeels ondergelopen verblijf bevindt zich een razende gigantische haai die meegenomen is door de tsunami. Er ontstaat een groot gevecht tussen mens en haai.

avatar van filmkul

filmkul

Zwakke horrorfilm. Het verhaal stelt weinig voor. Ook de uitwerking is erg matig. De opbouw gaat nog wel maar er valt verder zeer weinig te beleven. Er is vrijwel geen spanning, het acteerwerk is slecht en ook de special effects zijn van bedenkelijk niveau. Het oogt allemaal ook heel klungelig. Het enige positieve is de korte speelduur. Geen tijd aan besteden! 1.5

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Zo'n typische drukke Aziatische film, acteurs zijn erg druk in hun dien, waardoor het allemaal wat slapstick-achtig wordt.

Het is natuurlijk ook een beetje SF en over the top met die haai.

Maar het is een korte film, en prima om gezien te hebben. Al zal ik er volgende week nog weinig van herinneren.

avatar van Fisico

Fisico

Vele haaienfilms zijn ondermaats, maar deze sloeg toch werkelijk alles. Nu, het moet gezegd, de openingsscène was nochtans veelbelovend. Prachtige beelden onder water om dan meteen te openen met een bloody kill. Daarna was het een half uur wachten tot de volgende actie zich ontplooide. Veel aandacht vervolgens voor lokaal schoon en hier en daar wat vervelende klieren van wie je hoopt dat de haai die zeker te pakken krijgt.

De haai zag er ontzettend nep uit. Wanneer het beest die Westerse te pakken had, sloeg het werkelijk alles. Opeens waren we in open zee ... Huh? En dan een herhaling met een sprong uit het water, alsof het Flipper himself was. Later liep er nog wel eens iets fout met de erbarmelijke montage. De haai die door de muur sprong, dat was ook nog wel lachwekkend.

Een druk gedoe allemaal. Het vissenvoer niet in het minst. Gelukkig duurt het allemaal niet te lang waardoor het behapbaar blijft.