• 9.371.784 stemmen

Geregisseerd door: Marla Ancheta

Met onder meer: Baron Geisler, Althea Ruedas en Mary Joy Apostol

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Doll House

Rustin is leadzanger van een rockband. Hij is een drugsverslaafde en wil zijn leven voorgoed veranderen. Hij heeft zijn vrouw en kind jaren geleden verlaten en besluit zich nu met hen te verzoenen of op zijn minst meer over hen te weten te komen en wat hij heeft gemist. Hij vermomt zich onder de naam Clyde en probeert een relatie op te bouwen met zijn dochter Yumi. Hij verneemt ook dat zijn vrouw gestorven is terwijl hij er alles aan doet om een betere vader te worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

Met een Filipijnse vriendin is dit natuurlijk een mooie mix tussen de Filipijnen en Nederland. Het is wel echt een langzame drama film met wat grappige vader/dochter stukjes. Wel is het compleet wat anders dan "onze" Nederlandse films en wordt het bijna compleet in het Tagalog gesproken (paar woordjes Engels en Nederlands) toch blijft de film boeien en daarom ook een voldoende.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Sympathieke tearjerker over een afwezige vader die de kans krijgt om tijd door te brengen met zijn dochtertje. 'Doll House' (2022) hangt eigenlijk helemaal aan de chemie tussen verslaafde rocker Rustin (Baron Geisler) en het extreem schattige meisje Yumi (Althea Rumidas) dat niet kan begrijpen waarom ze zo'n sterke band heeft met haar nieuwe oompje. Ze trekken gekke bekken naar elkaar of doen leuke spelletjes. Er is genoeg aan te merken op 'Doll House' (2022) als de goedkope televisiekwaliteit en een geforceerd sentimenteel plot, maar ik heb op meerdere momenten traantjes uit mijn ooghoeken geveegd. En 'Doll House' (2022) heeft een Hollands tintje omdat het bijna volledig is opgenomen in ons land. Het heeft iets aanstekelijks om stroopwafels, jumbo-tasjes, rode bakstenen en sloten & grachten terug te zien in een niet-westerse productie.