• 9.374.732 stemmen

Curse of Crom: The Legend of Halloween (2022)

Fantasy / Horror | 92 minuten

Genre: Fantasy / Horror

Alternatieve titel: Crom

Geregisseerd door: Rob York

Met onder meer: Chelsea Jurkiewicz, Tanner Gillman en Colin Cunningham

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Curse of Crom: The Legend of Halloween

"This Halloween, an ancient Irish curse will awaken."

Laatstejaarsstudent en maaltijdbezorger Mary Eldritch ontketent ongewild een angstaanjagende, oude Ierse entiteit. Nu zij, haar vrienden en hun nietsvermoedende woonplaats in gevaar lopen, moeten ze het geheim van de kwaadaardige demon leren kennen. Als ze het wezen niet voor het einde van Halloween weten te verbannen, zal hij hen voor altijd achtervolgen en kwellen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Rob York dirigeert met relatief weinig budget een redelijk charmant filmpje, alhoewel zeker niet foutloos. Met name het enthousiaste acteerwerk van de leden draagt Curse of Crom naar een hogere trede. Inhoudelijk is het echter basisvoer waarbij een oude legende roet in het eten van een paar tieners gooit. In dat opzicht wordt er door York weinig ondernomen om zijn film te onderscheiden van soortgelijke resultaten en daarbij komt kijken dat de zogenaamde "Crom Cruach", een heidense god in voorchristelijk Ierland, er maar matig uitziet. De aantocht van het wezen (waarbij veelvuldig gebruik van mistmachines een leuk sfeertje oproepen) is met enige regelmaat interessanter dan de daadwerkelijke verschijning. Bovendien zet York in op diverse spanningsbogen, maar komt niet veel verder dan enkele slome schrikmomenten en schaarse monsteraanvallen. Gelukkig weet de onderliggende dramatiek weliswaar wat toe te voegen en loopt het resultaat in een geleidelijk tempo mooi door. Ik mag hopen dat de regisseur zijn acteurs na afloop van de opnames op een rondje in de club heeft getrakteerd, want ze vormen de grootste kracht van de film.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Dit is zo"n film waarbij vermaak duidelijk belangrijker is dan de kwaliteit.

Dat er geen groot budget voor deze film was is na een aantal minuten al wel duidelijk maar heb me geen moment verveeld met deze film waarbij er een soort "Stranger Things" sfeer komt om de Heidense geest te bestrijden.

Monster had overigens wel wat beter uitgewerkt gemogen.

avatar van joolstein

joolstein

Absoluut een plezierige tiener "gateway' horror die een zijn inspiratie haalt uit Are You Afraid of The Dark? Goosebumps en films uit de jaren 80 zoals; The Monster Squad, The Gate of Fright Night .Een Halloweenverhaal met sfeer en plezier waar het hele gezin van kan genieten. In de film laten middelbare scholieren per ongeluk een oude Ierse entiteit los op hun geboortestad en moeten ze deze voor middernacht op Halloween tegenhouden. De film besteedt veel tijd aan het onderzoek en de film is gemaakt voor kinderen, dus er vloeit geen bloed. Als Crom Cruach langs kom is het simpelweg voldoende om bang te zijn en in hem te geloven, waarna hij weer vertrek. De film is een Kickstarter-gefinancierd project waardoor er waarschijnlijk een laag budget was maar het vermaakte heel wat beter dan veel tienerhorrors die met meer budget worden gemaakt en in de bios geraken. Met een beetje geluk krijgen ze de financiering van deel 2 ook rond want die zal ik zeker gaan kijken!

avatar van robertinho

robertinho

Leuke, domme en soort van kindvriendelijke horror. Bijna alles gedaan met practical effects en met een vrij klein budget. Misschien vond ik nog het leukst dat de "tieners" gespeeld werden door mensen tussen de 26 en 36. Ze doen niet eens hun best om ze jong over te laten komen, geheel in de stijl van de film.