• 9.372.548 stemmen

Geregisseerd door: Gábor Benő Baranyi

Met onder meer: Előd Bálint, Erdős Lili en András Hatházi

Gesproken taal: Hongaars

Plot Zanox

Misi neemt op de ochtend van zijn examen experimentele medicijnen in die hem worden voorgeschreven tegen zijn angst. Janka, die hem al jaren leuk vindt, nodigt Misi uit voor een feestje na het afstuderen. Aanvankelijk gaat hij niet, maar als hij zich bedenkt, is het te laat. Er is iets vreselijks gebeurd. Misi valt flauw en wordt wakker in het ziekenhuis. Nadat hij zelfgemaakte drank drinkt, ontdekt Misi dat hij terug in de tijd kan reizen. Profiterend van deze ongewone situatie neemt Misi het initiatief om te proberen een moord te voorkomen. Er moet echter veel gebeuren om de dag zo perfect mogelijk te maken. En de brandstof voor zijn tijdreis, de zelfgemaakte drank, raakt op.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Frisse variant op de Groundhog Day film. Er zijn wel meer films gemaakt die leentjebuur

hebben gespeeld bij die film, maar deze uit Hongarije beviel mij het beste en vond ik

zelfs beter dan Groundhog Day.

Het tempo ligt ook aanmerkelijk hoger, met goed acteerwerk en ook een goed script

zoals vooral aan het einde van de film zal blijken.

De insteek ook nogal anders, wanneer in deze film de jongen Misi hier doelbewust

middels het telkens teruggaan naar de vorige dag, een moord op een meisje probeert

te verijdelen.

Voor mij een geslaagde film, met meerdere grappige scenes.