• 9.373.225 stemmen

Met onder meer: Kristin Hollmann en Valerie Menke

Gesproken taal: Engels en Duits

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Together Free

"We believe we can have it all. Together. and Free."

Tien jaar lang deelden twee beste vriendinnen, Kristin en Valerie, een klein appartement in Hamburg, Duitsland. In die tien jaar groeiden ze op, werden ze onafhankelijke vrouwen en onafscheidelijke vriendinnen. Nu leiden hun individuele wegen hen in verschillende richtingen en binnenkort zullen ze op verschillende continenten wonen. Voor het zover is, besluiten ze samen een groot avontuur aan te gaan om hun vriendschap in de verf te zetten. Een vier weken durende trektocht, door het Himalayagebergte in Nepal, stelt hen in staat gedachten te delen en hun diepe verbondenheid op de proef te stellen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Mooi.

Uitermate geslaagd dagboek van twee vriendinnen die een schitterende reis gemaakt hebben. Zelf heb ik enige tijd geleden een deel van hun route gedaan (de gebruikelijke EBC-route met de 3 passen) en de manier waarop de trekking in beeld gebracht wordt is erg waarheidsgetrouw. Hoewel de dames een andere periode aandeden, met minder toeristen, is de sfeer erg herkenbaar, zowel tijdens de wandelingen als in de lodges. Ik moet dan eerlijk toegeven dat de docu het bij mij weer doet kriebelen.

De dames zelf zijn me een tikkeltje te zweverig. Klagen over koude voeten maar dan wel 's morgens yoga staan doen op blote voeten op 4500m hoogte (en nog ietsje hoger).. Tja. Ook hun gewauwel over vriendschap en hoe je een andere persoon wordt van een trekking kan me eigenlijk niet zo bekoren. Maar puur als reisdagboek zit het wel geweldig ineen. Het verteltempo is trouwens heerlijk rustig: zoals Nepalese gidsen hun klanten steeds weer temperen tijdens het wandelen.