• 9.374.678 stemmen

Infrared (2022)

Horror | 88 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Robert Livings en Randy Nundlall Jr.

Met onder meer: Jesse Janzen, Leah Finity en Greg Sestero

Plot Infrared

"In this school, the first lesson is fear."

Een paranormaal onderzoeker en zijn productieteam krijgen toegang tot een mysterieuze verlaten school. Spoedig stellen ze vast dat hun spannende avontuur dodelijk wordt. Nu moeten de leden van het team zich haasten om de angstaanjagende waarheid te ontdekken voordat zij het volgende slachtoffer van de school worden.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

De nieuwe toevoeging binnen het found footage gebeuren komt in de vorm van Infrared en brengt onder andere acteur Sestero back in business. Hij begon ooit natuurlijk naast Wiseau, en zo te zien komt hij op de dag van vandaag nog aan werk. Dat wil alleen niet zeggen dat het desbetreffende werk van hoog niveau is.

Infrared is dan ook niet van excellerend niveau, en ik denk dat de film zichzelf wat ongelukkig op de markt zet. Uiteraard werkt zo'n bijzondere horrorposter (niet de poster op MovieMeter) een zekere indruk op, maar de film blijft redelijk lang ontdaan van de echte horror. Wel hangt het voortdurend in de lucht, aangezien we een crew volgen van een soort geestenshow, klaarblijkelijk gespecialiseerd in het opsporen en verdrijven van geesten.

De spanning zit er nergens echt in en het verloop loopt niet echt lekker. Zo werkt het mysterieuze niet altijd en breken de horrorelementen nauwelijks door. Acteerwerk is wel opvallend sterk, met oprechte emotie geacteerd. Zodra we ons langzamerhand naar de onthulling werken krijgen we wat meer horror te zien, maar de uiteindelijke uitkomst is toch wat flauw. Alsof de film ons eindelijk wat horror laat zien, en dan een middelvinger opsteekt.

Het ziet er niet heel onaardig uit, de allerlaatste paar scenes zijn verrassend en al bij al hangt er wel een aardige lijn doorheen. Toch is het complete gebrek aan spanning en het ontzettend de tijd nemen om bij de kern te komen storend. Het is namelijk niet echt zo dat het mysterie in de film zo boeiend is, dus dat er dan toch zo'n focus op hangt is niet een beste keuze. Niet compleet rampzalig, maar weinig opzienbarend.