• 9.372.109 stemmen

Totsukuni no Shôjo (2022)

Animatie / Fantasy | 70 minuten

Genre: Animatie / Fantasy

Alternatieve titels: The Girl from the Other Side / とつくにの少女

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Yutaro Kubo

Met onder meer: Jun Fukuyama en Rie Takahashi

Gesproken taal: Japans

Plot Totsukuni no Shôjo

Lang geleden was de wereld verdeeld over 2 mythische landen, een binnen- en buitenland. Mensen vreesden het buitenland, aangezien hier monsters leefden die vloeken konden overdragen. Op een dag vindt zo'n monster een klein meisje op de grens tussen deze landen en besluit voor haar te zorgen. Dit meisje, genaamd Shiva, raakt gesteld op het monster en besluit hem Meester te noemen. Dit is het verhaal van twee wezens die verschillen als dag en nacht, maar gaandeweg toch ondervinden dat zij meer gemeen hebben dan de buitenwereld hen doet geloven.

Teacher (stemrol)

Shiva (stemrol)

Outsider (stemrol)

Hunter (stemrol)

Captain (stemrol)

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Angstaanjagend mooi,

Net als voor Onderhond was ook voor mij 1 still (eigenlijk alleen de poster zelfs al) van deze film genoeg om te weten dat ik deze moest gaan kijken. De hele uitstraling (duister sprookje) in combinatie met de animatiestijl is echt magisch. Het resultaat is een soort van Angel's Egg meets Pan's Labyrinth. Wat mij betreft een meer dan geslaagde combinatie.

Het namelijk altijd maar even afwachten of de film de gehele speelduur interessant kan blijven. Oke, het is een filmpje van 70 minuten, maar er kan een hoop fout gaan in die tijd. Het werd echter al snel duidelijk Kubo hier iets speciaals aan het broeden was. De animatiestijl, de sfeer, de personages, en het (kleine) verhaaltje passen echt perfect bij elkaar. Bovendien blijft het ook nooit eentonig, want af en toe krijgen nog geanimeerde hoogstandjes zoals deze scene.

Soundtrack ook heerlijk complimenteus en nooit te aanwezig/afwezig. Ja, dit is echt een heel speciaal filmpje dat absoluut meer aandacht verdiend. Al blijft het lastig aanraden zo'n film. Black Math wellicht?