• 9.373.198 stemmen

The Flying Frenchies: Retour aux Fjords (2014)

Documentaire | 32 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: The Flying Frenchies: Back to the Fjords

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Sébastien Montaz-Rosset

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Disney+ Bekijk via Disney+

Plot The Flying Frenchies: Retour aux Fjords

In deze documentaire wordt een groep van Franse waaghalzen gevolgd terwijl ze ongelooflijke stunts uitvoeren en nieuwe ervaringen opdoen in de fjorden van Noorwegen. Twintig kleurrijke personages, elk met hun talent en expertise, werken na maanden van voorbereidingen samen om een waanzinnige openluchtshow te creëren zoals het nog nooit eerder gedaan is. Als acrobaten, muzikanten, ingenieurs, koks en clowns reizen ze dagenlang om een uniek project samen te stellen.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Dat denk ik elk jaar: terug naar Noorwegen! en dat doen we dan ook: prachtige taal om te spreken en te horen, oog-verblindende natuur. Ik meen in dit voorstukje Preikestolen/Rogaland/Westkust herkend te hebben, beroemd rotsplateau en uitkijkpunt en betekent: preekstoel, omdat het een eind hoog uitsteekt aan de kust.

Behoorlijk hypocriet om de billetjes af te dekken als de mannen in het water springen, vooral voor de losse, Franse moraal...Sommige stunts en opnames zijn écht spectaculair. Ik miste wel de Noorse taal, dat is net muziek....

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Op zoek tussen de Netflix massa vond ik plots een heerlijk lichtvoetige docu die je bij de les houdt en zo voorbij vliegt. Dat wil zeggen: 33 minuutjes genieten van natuurschoon, een stelletje blije eieren die doen wat onmogelijk lijkt. Voor de liefhebbers van extremesports en cirque du soleil wellicht het summum!