Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Chris Stuckmann
Met onder meer: Camille Sullivan, Keith David en Sarah Durn
Releasedatum: 20 november 2025
Plot Shelby Oaks
Shelby Oaks draait om Mia (Sullivan) en haar verwoede zoektocht naar haar zus Riley (Durn) nadat deze onheilspellend verdween in de laatste video-opname gerelateerd aan een groep paranormale onderzoekers met de naam Paranormal Paranoids. Naarmate Mia's obsessie groeit, begint ze te vermoeden dat de denkbeeldige demon uit Riley's kindertijd echt kan zijn geweest.
Mia
Laura
Wilson
Young Riley
Shinobi
'Shelby Oaks' is het project van YouTube film critic Chris Stuckmann. Ik ben benieuwd hoe hij het ervan af zal brengen nu hij zelf een film maakt.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 30 oktober 2025 in de bioscoop (18K Film)
Woland
Vier Youtubers, zich specialiserend in het onderzoeken van spookhuizen, onverklaarbare gebeurtenissen en paranormale fenomenen, verdwijnen spoorloos na een geplande episode in het verlaten stadje Shelby Oaks. Herstel, drie worden er bruut vermoord teruggevonden, maar Riley blijft spoorloos verdwenen en haar zus Mia gaat op onderzoek uit. Ja goed, niet het meest originele verhaal misschien, maar het kan prima voldoen.
Maar toch wist Shelby Oaks me nooit in het verhaal te trekken. Er is bijzonder veel in het verhaal wat me niet zo overtuigt. Dat een demon een soort van verliefd wordt op Riley en haar à la Rosemary's Baby of The Omen wil bezwangeren, oke, maar ik vond het allemaal niet logisch in elkaar steken. Je zus is spoorloos verdwenen, haar vrienden zijn gruwelijk vermoord, dus dan ga je 's nachts in je eentje lekker puzzelen op precies diezelfde plek. En in de verlaten gevangenis waar hun moordenaar vast heeft gezeten. En als je dan een hellehond ziet, wat doe je dan? Natuurlijk, dan volg je die. En hoewel je lamp in de gevangenis, uiteraard net op een cruciaal moment, op blijkt te zijn, heb je alsnog weer een nieuwe lamp beschikbaar als je daarna het bos in rijdt. Op sfeer is het niet allemaal onaardig, al soms ook wat goedkoop, zie al die scheurende ramen maar qua plot kon ik hier echt niet inkomen - het zit gewoon niet zo sterk in elkaar. Nou ja, je kan niet altijd zes gooien, ik hou het op een krappe onvoldoende.
Seam
Erg sceptisch, maar ik wil het toch graag een kans geven. Lijkt me vooral weinig bijzonders, een recensent die creatief gaat doen valt meestal tegen. Te vaak overschatting van eigen talenten. Maar krijgt nog best aardige reviews (voor een horror).
mrklm
Twaalf jaar geleden werden de verminkte lichamen van drie leden van de podcast Paranormal Paranoids aangetroffen in het spookstadje Shelby Oaks. Van hoofdpresentator Riley [Sarah Duran] is sindsdien niets vernomen, maar uit gevonden videobeelden blijkt dat ook haar leven in gevaar was. Nu gaat haar zus [Camille Sullivan] op onderzoek uit. Begint met een matig geacteerde mix van pseudo-documentaire en reacties en speculaties van bloggers, maar weet halverwege toch enige sfeer op te roepen. Die wordt verpest vanaf de verschijning van een paar onaangename – doch volstrekt ongeloofwaardige – lokale beestjes.
Moviegooner
Prima debut van YouTube film critic Chris Stuckman. Helemaal met het budget, twee miljoen.
Opening leek een Blair Witch te gaan worden maar toen opening credits kwamen was ik erg onder de indruk.
Uit een oogpunt van een beginnende filmmaker is het erg goed, low budget. Negeer je dat, dan is de film enorm voorspelbaar met heel veel dingen die we eerder hebben gezien. Maar dat stoorde mij nauwelijks.
Benieuwd wat hij hierna gaat doen.
Seam
Drankspelletje: Neem een shotje als je Shelby Oaks hoort of ziet. Ik weet niet of je de film dan kunt afkijken.
Wat een hotmess is dit. Het voelt alsof Stuckmann vooral graag een film wilde maken in plaats van een idee tot film willen maken. Het is een samenraapsel van een hoop clichés en brengt niks nieuws. Niet perse erg in horror, maar dan moeten andere aspecten wél interessant blijven.
En helaas is de rest ook erg standaard. Opbouw van het plot, onzinnige acties van personages, standaard schrikmomenten (verrassend weinig ook, laat staan effectief), een soundtrack die door AI gemaakt had kunnen worden... Teveel om op te noemen. Ik dacht eerst nog dat het script het zwakste van de film was, maar die muziek is echt dramatisch. Werkte gewoon storend. EN er wordt ook iets te opzichtig gekopieerd van menig bekende horror.
Als dit niet de naam van Stuckmann droeg, dan zou deze film door vrijwel iedereen overgeslagen worden. Film is ook weinig sfeervol, misschien omdat het zo'n matige opbouw heeft. Richting het einde valt de film helemaal uit elkaar, teveel ideeen en te weinig focus. En dan hebben we het nog niet eens over de talloze plotgaten. Oh en meer dan tien minuten aan credits....
Niet de slechtste horror in recente tijden, maar wel de meest generieke. Nee dan zijn er in de laatste jaren talloze betere horrors gemaakt met een vergelijkbaar budget die tenminste wél een interessant concept en/of uitwerking hadden.
Vergezocht, weinig bijzonder horrorwerkje over de zoektocht naar een onder mysterieuze omstandigheden verdwenen presentatrice van een online programma over paranormale verschijnselen. Wie hoopt op enge Blair Witch-achtige toestanden komt al snel bedrogen uit. Na een intrigerend en best creepy begin komt de klad er al snel in. Debuterend regisseur Chris Stuckmann, tevens een bekend online filmrecensent, bakt er weinig van en stapt in alle valkuilen van het uitgekauwde genre.
Thomas83
Ik heb wel eens wat recensies van Chris Stuckmann gezien en vind hem nou niet bepaald een criticus met de meest interessante inzichten, dus hoge verwachtingen had ik niet. Maar je weet maar nooit. Andere Youtubers hebben ook succesvol de stap gemaakt met uitstekende films als Eight Grade, Columbus en Talk to Me. Helaas kan deze film zeker niet in een dergelijk rijtje geplaatst worden. Ik wist er nooit helemaal in te komen. Het eerste deel van de film met de fake documentaire-stijl en het onderzoek was nog best interessant, misschien ook wel omdat ik zowel een zwak voor found footage als voor verhalen over vermiste personen heb. Maar het is ook juist dit deel van de film dat het meest stroef loopt.
Daarnaast is het verhaal sowieso behoorlijk vaag. Ook bovennatuurlijke films moeten tot zekere hoogte logica bevatten. Het probleem hier is denk ik vooral dat Stuckmann overboord gaat in zijn enthousiasme om een film te maken die elementen uit zijn favoriete horrorfilms combineert. Als die al samengaan kunnen het er in elk geval niet teveel tegelijk zijn. Nu is de film wat te onrustig, zelfs in hoe je kan herkennen dat bepaalde delen van de film van aanzienlijk meer professionele kwaliteit zijn (en wellicht later of door anderen zijn toegevoegd).
Als er ergens meer aandacht aan besteed had moeten worden dan is het aan de kinderwens van de prima gespeelde Mia, en de invloed die dat op haar huwelijk heeft. Dat is de emotionele kern van de film, en dat deel wordt behoorlijk afgeraffeld. Je krijgt er ook niet extra veel griezelmomenten voor terug, want eng wil de film ook al nooit worden. Meestal zijn zelfs de allerslechtste horrorfilms nog goed voor een makkelijke jump scare, maar zelfs dat zat er niet in hier. Ik snap niet dat iemand als Mike Flanagan hier zijn naam aan wilde verbinden.
Shadowed
Regisseur Chris Stuckmann toont genoeg liefde en passie voor zijn vak, iets dat met een redelijk volle inhoud en een aantal sfeervolle beelden goed tot uiting komt. Shelby Oaks oogt echter na een halfuur vooral wat stuurloos, met nadrukkelijke pogingen om een kort gegeven zoveel mogelijk uit te rekken. Zeker de finale daarbinnen is nogal dwaas, waarin wordt uitgepakt met allerlei onzinnige verklaringen om een goed opgebouwd mysterie vorm te geven. Het loopt bovendien over van bijzonder domme keuzes die eigenlijk zelfs voor de weinig eisende kijker niet te verklaren zijn, waardoor het geheel toch wat teleurstellend aanvoelt. Genoeg talent te bekennen binnen de kwaliteiten van Stuckmann, maar de balans staat dus nog niet helemaal stabiel. Een volgend project is daarom zeker welkom.
UmbraVitae
Vond dit nog fijn filmpje, alleszins beter dan de scores hier doen vermoeden. Had een lekker sfeertje en zowel creepy als wat gore, ni slecht.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit