• 9.373.043 stemmen

Met onder meer: Aaron Eckhart, Nina Dobrev en Tim Blake Nelson

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 februari 2024

Plot The Bricklayer

"Some secrets are deadly."

Een onbekende persoon brengt de CIA in de problemen. Terwijl de lichamen van buitenlandse journalisten zich opstapelen, lijkt het alsof de inlichtingendienst voor de moorden verantwoordelijk is. De Verenigde Staten vindt steeds minder bondgenoten waarna de CIA de hulp inschakelt van hun meest briljante maar rebelse agent die met pensioen is. Terwijl hij een grootschalig complot blootlegt, wordt hij tevens met zijn verleden geconfronteerd.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Oefff, pijnlijke titel .

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 17 augustus 2023 in de bioscoop (Just Entertainment)

Jotil schreef:

Vanaf 17 augustus 2023 in de bioscoop (Just Entertainment)

EDIT: vanaf 4 oktober 2023 in de bioscoop

Jotil schreef:

EDIT: vanaf 4 oktober 2023 in de bioscoop

EDIT: vanaf 15 februari 2024 in de bioscoop

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Best aardig. Er zit een lekkere tempo in de film

De film duurt wel wat te lang. 90 minuten was genoeg geweest anders had er zelfs wel een half puntje bij gekund

1 korte close up vechtscene vond ik leuk en orgineel gedaan.

Als ik hem in de bios zou hebben gezien zou het een tegevaller zijn maar het is een aardige film voor de vrijdagavond.

avatar van DreamTech

DreamTech

dit is nou jammer best een lekkere actie film maar met de verkeerde acteurs en verhaal Jan met ze troffel lag al in een deuk met ze troffel op die schoorsteen dat hele ding wiebelde maar ja gewoon kijken qua actie word erg genoeg gesloopt had allemaal zoveel beter kunnen wezen jammer !!!

Soort van John Wick maar dan 0.0

avatar van Waku

Waku

Als bioscoop film komt deze " The Bricklayer" wel wat tekort.

Genoeg actie is aanwezig in de bijna 2 uur(!!!) maar het gevoel van een typische B film verdwijnt nooit.

Gevolg, "The Bricklayer" kijkt makkelijk weg maar weet je ook niet echt mee te sleuren.

Beetje een Febo gevoel. Snelle hap maar verzadigd gevoel is er niet.

2.5*/3*

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Aardige film, niet spectaculair maar leuk vermaak op een doordeweekse maandag

avatar van schumacher

schumacher

De te lange speelduur verpeste een stukje de film en ik was mijn concentratie kwijt.

De aktie was wel goed.

Redelijk filmpje maar duurde te lang.

avatar van Kondoro

Kondoro

“If you understood everything I said, you'd be me... . Miles Davis.”

Ik ben er persoonlijk nog niet heel content mee als Hollywood voor zo'n beetje elk beroep wat er bestaat in de wereld ook een actiefilm in ziet met een oude superagent die iedereen in elkaar beukt. Nu zal ik niet gelijk degene zijn die echt zal klagen daarom, aangezien ik uiteraard een groot fan ben van dit soort actiefilms maar, toch deed deze film mij niet bepaald veel, en dat vond ik echt jammer. Want met deze film kan je eigenlijk vrij weinig.

Het verhaal en script vond ik een rommeltje maar, voornamelijk de doelen in deze film zijn nou niet bepaald bijzonder te noemen, en daar gaat de film in mijn ogen toch echt de mist in. Ik denk oprecht als het script een stuk sterker was geweest dat de film nog best interessant kon zijn omdat hij qua actie toch wel redelijk leuk in elkaar zit, en daar blijf ik ook bij; redelijk leuk.

Voor een doordeweekse avond is dit overigens prima te doen. De film vraagt niet veel oplettendheid en je weet eigenlijk heel makkelijk waar de film naar toe wilt. Toch vind ik het een vrij doorsnee film, en daar heb ik ook alles wel mee gezegd.

avatar van filmkul

filmkul

Matige actiefilm. Het verhaal is zwak en niet echt overtuigend, maar dat mag bij een actiefilm. De uitwerking is wat rommelig. De vaart zit er wel lekker in en de film bevat genoeg actie. De actiescenes zien er goed uit maar zijn niet memorabel. Maar helaas springt de film wat van de hak op de tak en het lijkt alsof Harlin het wat complexer wilt maken dan dat het is. De leidt behoorlijk af en op een gegeven maakt het eigenlijk ook niet meer uit wat er gebeurt. Het acteerwerk is verder in orde en visueel is film in orde. 2.5/3.0

avatar van macrobody

macrobody

Matig. De ene keer slaat ie ze met 1 stoot alle kanten op en de andere keer slaat ie nog geen deuk in een pakje boter. Het verhaal op zich is best realistisch waarbij de CIA is betrokken bij allerlei louche zaakjes in het buitenland. De enige manier om dat op het doek te krijgen is om het een beetje gekscherend weg te zetten in een film die niemand verder serieus neemt. Zoals het meenemen van je gereedschap op een gevaarlijke missie en waarbij zijn vakmanschap ook nog eens van pas komt bij de schoorsteenscene...
Nee, niet al te best.

avatar van Phantasm

Phantasm

Genoeg actie in deze film. Prima mee vermaakt in de bioscoop.

avatar van mrklm

mrklm

Wanneer blijkt dat Victor Radek [Clifton Collins Jr.] verantwoordelijk is voor een liquidatie in Griekenland, krijgt CIA-agent Steve Vail [Aaron Eckhart] opdracht om hem (opnieuw) uit te schakelen. Hij krijgt hulp van de onervaren Kate Bannon [Nina Dobrev]. Explosies en achtervolgingen ten overvloede in deze routinematige actiethriller, maar door de erbarmelijke regie en montage zijn de actiescènes nauwelijks te volgen.

avatar van IH88

IH88

Van de regisseur van geweldige films als Die Hard 2 en vooral The Long Kiss Goodnight. Wat kan het soms misgaan in een carrière...

avatar van Drifter

Drifter

Gewoon slecht. Beetje james bond maar dan helemaal niet.

avatar van boemboem27

boemboem27

gewoon een doorsnee actiefilmpje, een hapklare brok.

leuk tussendoortje maar daar is ook alles mee gezegd.

De film kent geen opbouw. Grote gedeeltes zijn later ingesproken, waar ik me enorm aan stoor. Er vind om de 5 minuten een vechtscene plaats, waar sw Breicklayer uiteraard met veel bloed als qinnaar uit komt. Wonder boven wonder loopt hij 1 dag later weer zonder schade rond. De hele opzet van de film is 1980, Die Hard 0.1, zonder verhaallijn.

avatar van Shadowed

Shadowed

Weinig ambitieuze actiefilm met een voorspelbaar verhaal en een aantal rake klappen. The Bricklayer vormt een typerende film waarin Aaron Eckhart vooral op de automatische piloot kan spelen, maar regisseur Renny Harlin weet het allemaal nog wel vermakelijk in te kleuren. Zeker de bombastischere scenes komen degelijk voor de dag en worden fraai vormgegeven, al ontbreekt het The Bricklayer aan één echt hoogtepunt. Nina Dobrev en Tim Blake Nelson vormen overigens degelijke toevoegingen, het is alleen jammer dat de inhoud erg weinig om het lijf heeft. Hierdoor gaat de speelduur van 110 minuten snel veel te lang aanvoelen. Tegen de tweede helft aan lijkt Harlin al door zijn ideeën heen, maar entertainend is het in ieder geval wel.

avatar van Noodless

Noodless

Doorsnee actiefilm die gewoon te lange speelduur heeft om de aandacht erbij te houden. Op zich ook niet zo erg want het verhaal stelt eigenlijk niet zoveel voor en heeft redelijk wat chaotische scènes. De cast doet het best aardig, maar kan de film helaas niet boven de middelmaat doen uitstijgen. Veel actiescènes, maar vaak ook erover waarbij het gevoel van John Wick of Fast Furious niet ver weg zijn. 6/10

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Vrij aardige actiefilm. Vlot tempo, kijkt lekker weg. Plot is er ééntje van 13 in een dozijn maar goed te pruimen. Eckhart speelt solide en Dobrev staat haar mannetje wel. Bovendien is het een mooie verschijning. Voor mij 3*** waard.