• 9.371.830 stemmen

FOMO (2022)

Horror / Actie | 90 minuten

Genre: Horror / Actie

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Leander Hanssen, Jr.

Met onder meer: Nora Dari, Joffrey Anane en Nathan Bouts

Gesproken taal: Nederlands

Plot FOMO

Een groep van 10 influencers neemt deel aan een gloednieuw realityprogramma met als hoofdprijs een wereldreis. Het spel, dat zich diep in het bos afspeelt, lijkt echter niet zo onschuldig als gedacht. Er gebeuren tal van bizarre situaties waardoor de groep zich vragen begint te stellen over de opzet van het programma. Wanneer er plots een gemaskerde moordenaar opduikt, verandert het spel in een overlevingsstrijd.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Fomo is echt nergens vernieuwend, heeft een verhaallijn en dialogen met nul diepgang en dat nekt de film gigantisch.

65 % van de cast acteert en gedraagd zich als randdebielen. Vreselijk en gewoonweg niet grappig. De setting is eentonig, had ook meer " opdrachten" verwacht.....het is gewoon te simplistisch.

Ik moet bekennen dat de film af en toe zijn bruutheid heeft, dat had ik niet onmiddellijk verwacht en is een positief punt. Maar ook daar is er echt niets vernieuwend. We hebben het echt allemaal wel als eens gezien en beter.

De grootste fout is de anticlimax. Het komt er op neer....als je meer wil weten hoe de vork echt in de steel zit, dan moet je er eerst voor zorgen dat dit deel goed verkoopt en dan krijg je misschien in het najaar een straight to video vervolgje op de Belgische streamingsdienst Streamz. Maar om heel eerlijk te zijn heeft niemand opnieuw zin in deze lange vervelende zit en had gewoon de climax in deze film moeten komen.

Slashers zijn simplistisch qua verhaal, maar moeten dan uitblinken in geweldige plotwendingen en originele kills en het gebeurt hier niet....

Zelf heb ik niets met influencers. En ik vermoed dat de bedenkers van deze film de invloed van influencers ook overschatten. Het is niet omdat je iemand volgt dat je ook daadwerkelijk geld wil uitgeven om die persoon bezig te zien.

Dit is echt een film in de categorie " willen maar helaas niet kunnen ".

avatar van DonderOp123

DonderOp123

Matige film, had ook niet veel verwacht van deze film.

Acteurs (als je ze acteurs kan noemen) zijn niet goed.

Verhaal zeer matig, maar soms wel een verrassend bruut moment.

Hadden toch wel veel meer kunnen doen met deze film, jammer.

Beste Vlaamse horror blijft nog altijd Yummy voor mij.

avatar van Amsterdams

Amsterdams

Voor een Vlaamse horror film te zijn, is dit zeker niet slecht.

Verhaal is standaard zoals er bij veel horror films wordt gebruikt.

Acteurs, nja daar merk je wel dat meer dan de helft nog niet veel ervaring heeft.

Bruutheid in deze film is dan wel een positief punt & bloederig scoort altijd bij mij.

Ben wel benieuwd naar het vervolg, die in Oktober op Streamz zal komen.

(Streamz => zoals Netflix, Dinsey+,... maar dan enkel voor België).

Maar had wel liever een vervolg in de bioscoop gezien.

avatar van Kriskros

Kriskros

Dit is zelfs geen B film, meer Z film, slechtste ooit gezien.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Heb me hier nog best mee vermaakt, oké de cast is niet het van het, al herkende ik meteen Nathan Bouts uit 2DEZIT en Nora Dari uit WtFOCK en die er best mag wezen. En oké in het begin moest ik er echt wat doorkomen, maar daarna gewoon lekker slashertje. Ook de 4 extra korte afleveringen (20-26min), horen echt wel bij de film, op Telenet/Streamz staan deze ook als serie van 5 afleveringen. De afleveringen geven meer de achtergrond weer + gewoon verder lekker psycho's die een slasher-game streamen. En door die extra afleveringen, ist totaal plaatje gewoon zeer vermakelijk, zeker voor Belgische normen wat horror betreft, want dat is toch wel ons zwakke broertje. Buiten Yummy en Welp, is gene vette.

Bij deze voor de 'film' + 4 afleveringen, die ik meerwaarde vond en waarbij ik me eigenlijk gewoon goei 180min vet mee vermaakt heb, een halfje erbij, zo een 8/10.

avatar van Corcicus

Corcicus

Achterlijke influencers die afgeslacht worden, daar kan ik alleen maar vrolijk van worden. Het is echter bijna niet te bekijken, zo irritant zijn de personages neergezet. Zo ergerlijk dat het niet aangenaam meer is.