Faithfully Yours (2022)
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Te zien in één bioscoop ()
Plot Faithfully Yours
Bodil en Isabel nemen af en toe een vlucht uit hun drukke dagelijks leven door samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze weekenden zijn ze elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de spanning en ontlading. Ze werken alle details zorgvuldig uit zodat hun echtgenoten er nooit achter komen. Wanneer Isabel ineens vermist wordt, lijkt alles te wijzen op een misdrijf. Terwijl de politie een onderzoek start en de echtgenoten naar België komen, raakt Bodil steeds verder verstrikt in het web van leugens dat door haar en Isabel met zorg is opgebouwd.
Bodil
Sophie Verschueren
Beau Alami
Griffier
Danny19998
Jammer. Ik heb het een uur volgehouden en toen afgezet. Ik verwachtte een thriller maar er gebeurde helemaal niks. Geen spanning. Echt een heel tamme vertoning. Acteerprestaties matig. Daarnaast versta ik er vaak weinig van wat normaal is in Nederlandse films. Nee overslaan dit gedrocht.
1 Ster.
Tip: Wil je een spannende Nederlandse film? Ga dan Bumperkleef kijken.!
wavanbuuren
Voorspelbare Crap, waardeloos geacteerd en de muziek is zelfs stuitend.
Het plot is zo slecht dat de jaren 90 zich er voor zou schamen.
0,5
filmkul
Redelijke thriller. Het verhaal is wat wankel en niet overal even realistisch of doordacht. De uitwerking is best geslaagd. De opbouw is goed en de vaart zit er lekker in. Als kijker vraag je je continue af wat er precies gaande is en waarom. De uiteindelijke clue is erg ver gezocht en een beetje een afknapper. Als het tot de laatste 10 minuten gebleven was, was het ook goed geweest en wellicht meer naar tevredenheid afgelopen. Het acteerwerk is wisselend maar niet van storend niveau. Niet slecht. 3.0
Corcicus
In dit relaas volgen we het wedervaren van twee ontspoorde lichtekooien en de gevolgen daarvan voor zichzelf en hun gezin. Het begint wat saaiig, maar wordt algauw interessanter. Die Engelse titel voelt wat onnozel aan voor een Nederlandstalige film, maar we zullen maar niet te puriteins doen. Voor een film over seks vond ik het allemaal wel heel preuts, wat mij niet per se stoorde, maar wel opviel. Nasrdin Dchar komt volledig tot zijn recht in de rol van cuckold.
mikey
megaslechte plottwist op plottwist thriller die totaal onbegrijpelijk wordt naast compleet onmogelijk.
bjerik76
Wel redelijk.
Mysterie goed , acteerwerk goed. Al werd er op het eind iets te snel en teveel twisten uit het script getrokken, dus of ik alles nou bij het juiste end had ...
Het keek ieder geval lekker weg.
jippie2010
Een psychologische thriller die qua scenario zijn hand overspeeld. Daardoor mist het de overtuiging. Qua acteerwerk is het matig met een negatieve bijrol van Hannah Hoekstra. Ze heeft van nature een nonchalante stoïcijnse manier van acteren die in deze rol niet past en eerder houterig overkomt. Toch kijkt het geheel prima weg, prima als tussendoortje, maar meer ook niet. *2.5
gandalf4
Schrijf niet vaak een recensie, maar wat een drama is dit, erg slecht acteer werk, en ik zou zelfs beter acteren, en dan nog het plot die is om te huilen. Mocht je deze film gaan bekijken zorg er dan voor dat je wat bier bij de hand hebt, misschien heb je dan nog een leuke avond. 1ster omdat ik nog slechter films heb gezien.
Creative-lady
Ik vond het wel een mooie film. Oké, zoveel thriller nu ook niet. Maar het was wel aangenaam om naar te kijken. Alleen het einde had ik toch niet verwacht.
Ebenezer Scrooge
Bracha van Doesburgh en Elise Schaap lopen over een perron, de haren gestyled, kleding van de PC Hooft, het past totaal niet bij de rest. In de trein wordt er champagne gedronken en valt het woord 'Insta'. Eenmaal in België nemen de twee vriendinnen afscheid voor het station en lopen dan in tegengestelde richting in een loodrechte lijn van elkaar vandaan. Nog nooit zoiets idioots gezien.
80% van de dialogen is niet te verstaan (een zegen zou je zeggen), maar Netflix zag de bui al hangen en had de ondertiteling voor doven en slechthorenden reeds aangezet. Eigenlijk zou zo'n film een disclaimer moeten krijgen: u krijgt een ongelofelijke rukfilm te zien, zoiets.. Sowieso een Nederlandse film met een Engelse titel, verschrikkelijk.
Toch ben ik niet enkel negatief. Voor Doesburgh heb ik een onverklaarbare zwakte, omdat ik haar altijd iets komisch vind hebben, ook als ze bloedserieus is. Ik weet niet wat het is, lastig uit te leggen, misschien die grote ogen van haar? En altijd weer moet ik denken aan die ene droge opmerking van haar in Vet Hard: Ik moet piesen.
Zo naar het einde toe slaat bij Doesburgh de paranoia toe en verandert het plot in een soort van whodunit, die op zich best aardig is, maar deze whodunit duurt veel te kort, want al snel is daar de gemakzuchtige ontknoping. De vergezochte plottwist die daarna nog volgt maakt het er ook niet beter op. Iets teveel Fanta gedronken, zeiden wij in de jaren '80.
Mooi groot huis, midden in een natuurgebied.
Een scène in zee die ik wel vaker zag in NLse films: Turks Fruit, De Vierde Man... (die veel beter waren overigens)
cornelis2
Het camerawerk was goed. Het plot had veel teveel twists. Acteerwerk wisselend. Casting dubieus. En ja, ook ik heb de ondertiteling in moeten schakelen.
mrklm
Rechter Bodil [Bracha van Doesburgh] biedt haar goede vriendin Isabel [Elise Schaap] een alibi om tijdens een verblijf in een riante woning die Bodil van haar tante heeft geërfd er eventjes alleen op uit te gaan. Wanneer Isabel spoorloos verdwijnt, werkt Bodil zich in de problemen door te liegen tegen de politie. Dat zet ook kwaad bloed bij haar vriend [Nasrdin Dchar] en bij Isabels echtgenoot [Gijs Naber]. Poging tot Film Noir waarin ieder ondersteunend personage – dus ook Bodils zus [Hannah Hoekstra] en die sexy Vlaamse filosoof [Matteo Simoni] – de potentiële dader kan zijn. Sinistere muzikale cues en een hopeloos melodramatische ontknoping behoren eveneens tot de genreclichés die deze thriller ontsieren.
martijn011
- 2034 berichten
Tot vijf minuten voor het eind van de film zat er gewoon een solide voldoende in. Toegegeven, het verhaal staat bol van de onwaarschijnlijkheden, maar op de een of andere manier vermaakte het me nog best wel. Het keek lekker weg, Bracha van Doesburgh kan ik altijd prima hebben en ik was toch wel benieuwd hoe de afloop zou zijn.
Helaas gooien de laatste vijf minuten zo'n beetje alles wat zich de voorgaande anderhalf uur heeft afgespeeld helemaal weg. Een bizarre ontknoping die tussen neus en lippen wordt meegedeeld alsof het om niks gaat. En tegelijkertijd zo ongelooflijk waarschijnlijk dat het zelfs niet in een Marvel script zou passen.
Man of Steel
Niet bijzondere doch ook geen vervelende film. Geen hoogvlieger deze film. Waarom weet ik niet, maar het lukt geen een speler/personage goed acteer werk af te leveren. Wat dan overblijft is een afstandelijke film. Hij vermaakt wel met wat spanning/plottwist. Script is ook niet al te best. Cinematografie, geluid en sounstrack houden ook al niet over. Jammer, geen al te beste productie.
Davido
Eindelijk weer eens een echte spannende Nederlandse film. Je kunt deze in vergelijking trekken met een nieuwe buren en adem in adem uit.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Aardig tussendoortje dat lekker wegkijkt en je daarna weer vergeten bent. Bracha en Elise altijd leuk, Nasrin vond ik ook aardig. Mensen die klagen over de onverstaanbaarheid van de dialogen raad ik aan een gehoortest te laten doen want ik had nergens last van. 3,0*
willemfilm
Prima Nederlandse film. Als acteurs Engels hadden gesproken waren er ongetwijfeld minder nagatiefisme in dit forum veronderstel ik.
wimaroca
Hannah Hoekstra(ik ken ze helemaal niet) is de enigste die onder de maat presteerde ,verder viel het wel mee
Tis geen top film,maar als je eraan begint wil je toch wel weten hoe ie eindigd
Black Math
Een thriller van eigen bodem die maar weinig toevoegt. Sterker nog, het plot is gewoon zwak, vergezocht en ik erger me aan een hoofdpersone die gaat liegen tegen de politie terwijl ze rechter is. Het moet voor extra spanning zorgen, ik vind het vooral dom. Alles voelt geforceerd, de plottwisten zijn verre van geloofwaardig en dan houdt het snel op. 1*.
blurp194
Minder slecht dan ik eigenlijk verwacht had na een snelle blik op de berichten hier - en ook minder slecht dan ik verwacht voor een Nederlandse film. En wellicht speelt het ook wel mee dat ik Van Doesburg graag zie, al valt haar rol hier wat tegen. Het plot is wel erg zwak, de karakters worden niet erg geloofwaardig en de twists vallen me ook niet erg goed.
Maar nog steeds niet heel slecht, er staan slechtere dingen op Netflix. Voor de bioscoop is het wel echt veruit onvoldoende.
nadrin
Onderhoudende film. Goed geacteerd maar wat een draak de eindscène aan de zee.
Timecop
Vermakelijk niemendalletje. Niet meer en niet minder. Heb me vermaakt.
Collins
Behalve dat ontrouw aan je partner moreel belastend kan zijn, levert ontrouw ook gevaarlijke situaties op. In films in ieder geval. In films hebben affaires vaak catastrofale gevolgen. De vreemdganger gaat vaak door een hel als het alibi gaten gaat vertonen. In Faithfully Yours zijn het zelfs twee vrouwen die regelmatig vreemdgaan en elkaar van een alibi voorzien. Ook hier zijn de gevolgen ernstig, want als een van beide vrouwen spoorloos verdwijnt, raakt de ander behoorlijk in het nauw.
De vrouwelijke personages zijn niet per se figuren die veel sympathie opwekken. Datzelfde geldt evenzeer voor de mannelijke personages, die merkwaardig gedrag vertonen en zelf wat geheimpjes koesteren. Welbeschouwd is er niemand in de film die sympathie opwekt. Niemand met wie je kunt meeleven in tijden van nood. Wat mij betreft een groot manco in het verhaal. Het kon mij geen moer schelen wat met wie gebeurt.
Het verhaal bevat een paar wendingen die veelal zijn te voorzien. Een aantal wendingen is dat niet. Dat is op zich een verrassende constatering maar is niet een positieve constatering. Sommige wendingen zijn dermate vergezocht dat mijn bereidheid om de dingen nog geloofwaardig te willen en kunnen vinden enorm onder druk lag.
Enige betekenis voor de mate van spanning die een film dan opwekt, heeft zo'n beleving natuurlijk wel. De spanningsboog stond voor mij nooit strak.
Toch werd ik tijdens het kijken voldoende geprikkeld om het mysterie van de verdwenen vrouw opgelost te willen zien worden. Ook lichtelijk interessant bleef de vraag hoe de achtergebleven vrouw zou omgaan met het web aan leugens dat zich door haar eigen toedoen om haar heen aan het ontwikkelen was. Het zijn die elementen in het verhaal die ervoor zorgen dat de film een redelijke graad van vermakelijkheid blijft houden.
Faithfully Yours is geen vervelende film en is tot op zekere hoogte zeker vermakelijk, maar nu dit stukje tekst af is, geef ik er de voorkeur aan de film rustig te laten wegzakken in de vergetelheid. De kans dat Faithfully Yours na het kijken nog lang in de herinnering blijft hangen is overigens niet heel groot. Bij het schrijven van dit stukje tekst (ongeveer twee weken later) moest ik al diep graven in mijn geheugen.
Onceuponanytime
Inhoudelijk in orde met fijne wendingen, maar de uitvoering/het acteerwerk is helaas de keerzijde van de medaille...
murtcelP
Heb me wel vermaakt met deze film. Best originele thriller. Goed camerawerk, mooie locaties. Geluid was wat minder, soms onverstaanbaar. ***
SPEEDROCK
Ik vind dit een prima spannende en onderhoudende drama/thriller. Je vraagt je af wat er is gebeurt en deze film houd je goed bij de les. Misschien zijn de vele plotwendingen wat ongeloofwaardig, maar als men een "geloofwaardige" film had gemaakt, had ie toch minder goed zo lang je aandacht vastgehouden.
Het acteerwerk is goed, vooral dat van Bracha. Het thema rond "liegen" wordt mooi uitgewerkt, het hoofdpersonage werkt zichzelf in de nesten door de leugens die ze stand probeert te houden.
Jammer is dat bij Nederlandstalige films het acteerwerk al gauw als "amateuristisch" of "klungelig"worden beoordeeld. Soms is het terecht, maar ik heb idee dat doordat het in onze eigen taal is en we zo gewend zijn geraakt aan Engelstalige films, een Nederlandstalige film al gauw te alledaags overkomt. Zou in het in Engels zijn, dan verwacht ik dat de film beter was beoordeeld...
mcdaktari
Een topfilm is het inderdaad niet, maar ik heb toch genoeg slechtere Nederlandse films gezien. Dit keek vrij aardig weg en ondanks dat ik Bracha van Doesburgh niet echt aangenaam om te zien vind heb ik me toch redelijk vermaakt bij dit thrillertje. Elise Schaap vond ik wel weer een genot om naar te kijken. Ik las hier ergens dat het acteren echt slecht was, maar dat vind ik overdreven, want zo slecht word er nou toch ook weer niet geacteerd. Deze film is ook best wel kort en is goed te doen als je van de Nederlandse films houd. Ik mag graag een NL film zien zolang het maar geen romcom is. Maar zo nu en dan een NL film kan ik wel waarderen.