• 9.376.732 stemmen

Met onder meer: Bracha van Doesburgh, Elise Schaap en Nasrdin Dchar

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 22 december 2022

Plot Faithfully Yours

Bodil en Isabel nemen af en toe een vlucht uit hun drukke dagelijks leven door samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze weekenden zijn ze elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de spanning en ontlading. Ze werken alle details zorgvuldig uit zodat hun echtgenoten er nooit achter komen. Wanneer Isabel ineens vermist wordt, lijkt alles te wijzen op een misdrijf. Terwijl de politie een onderzoek start en de echtgenoten naar België komen, raakt Bodil steeds verder verstrikt in het web van leugens dat door haar en Isabel met zorg is opgebouwd.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 22 december 2022 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van Binnetie

Binnetie

Vanavond gezien. Had er niet hel hoge verwachtingen van. Maar na het visuele geweld van Avatar 2 was dit een prima film om te bekijken. Rustig in beeld gebracht. Opbouwend, redelijk spannend, met een plottwist. Heb me geen moment verveeld.
Sommige zaken waren voorspelbaar, maar voor een Nederlandse film vind ik dit best gelukt.

Wat ik me alleen afvroeg is of de missende pianosnaar in de piano gewoon toeval was of dat we expres op het verkeerde been gezet werden.
En wat was nu de reden van Luuk om Bodil te laten vermoorden?

avatar van djoize

djoize

Binnetie schreef:
En wat was nu de reden van Luuk om Bodil te laten vermoorden?

Ja dat was een beetje flauw die ontbrekende pianosnaar. Zo waren er wel meer toevalligheden. Toen bleek dat Luuk zijn enkel had gebroken was ie bij mij meteen verdachte nr 1. De reden dat hij Bodil wilde laten vermoorden was dat hij Isabel weer voor zichzelf alleen wilde, zoals toen hun relatie begon, dacht ik.

avatar van Binnetie

Binnetie

djoize schreef:

Dat klopt, hij wilde haar voor zichzelf alleen. Maar wat zorgde ervoor dat hij zich zo graag voor zichzelf alleen wilde. Want volgens mij wist hij niet dat ze regelmatig met een ander het bed deelden.
Al met al een vermakende film. Ik had juist bij het zien van de foto van het lichaam dat het leek of het in scene gezet was, veel bloed, geen sleepsporen. Maar goed er had ook een hand in gebanjerd.

avatar van St.osinga

St.osinga

Een film die vanaf het begin meteen je aandacht heeft. Van begin tot met eind spannend en met een leuke plottwist. De acteurs zijn een aanwinst en weten hun rollen goed over te brengen. Speciale aandacht voor Bracha, zij vervult haar rol perfect. Echt een aanrader!

avatar van esrie123

esrie123

St.osinga schreef:

Helemaal mee eens

avatar van Evelyn4455

Evelyn4455

Deze film heeft me echt verrast! Hoog tempo, mooie beelden en de spanning wordt goed opgebouwd. Wat wil je ook met zo’n sterrencast..

Steve Zed

Gister gezien met mijn vrouw Had vooraf wel wat slechte recensies gelezen, maar was toch benieuwd. Ben blij dat ik ben geweest: hartstikke goede film. Leuke plotwendingen en spannend tot het einde. Gingen beiden met een goed gevoel de bioscoop uit.

Steve Zed

Ben gister met mijn vrouw geweest. Snap sommige recensenten niet: zó negatief, waarom? Hebben écht een hartstikke leuke film gezien. Ja, het wordt rustig, maar duidelijk opgebouwd. We gingen steeds meer op het puntje van onze stoel zitten, niet wetende hoe het ging aflopen. Ben blij dat we geweest zijn, was de dure kaartjes gewoon waard.

Steve Zed

Ooh... sta er nu 2x achter elkaar op. Had eerst geschreven, daarna ingelogd, en dacht dat mijn recensie kwijt was... Nou ja, 2 recensies van dezelfde strekking

avatar van skinny_tie

skinny_tie

Geen vervelende kijkervaring, maar het plot rammelt aan alle kanten, een voorspelbaar einde en nul stijl. Had het dan tenminste ingestoken als een klassieke giallo.

Toch fijn dat er deze week drie gebruikers zich hebben aangemeld om 5 sterren te kunnen geven (inclusief recensie) + een gebruiker die na De Bende van Oss 5 sterren te geven een 11-jarige winterslaap hield, maar nu weer terug is. Welkom (terug) allemaal!

avatar van de grunt

de grunt

Wederom een gênant filmproduct uit de Lage Landen.

avatar van ideihsarag

ideihsarag

Goed verhaal, leuke plotwending, erg goed geacteerd met als enige dissonant de actrice die de zus speelde. Niet voorspelbaar , gewoon een goede Nederlandse film

Walter S.

Wat een ongelooflijke baggerfilm. Slecht geacteerd, imbeciel en voorspelbaar scenario, bij tijd en wijlen weer dat onverstaanbaar gemompel wat bij Nederlandse films schijnt te horen. Ik kom nooit mensen tegen die zo praten en zo doen, het is allemaal zo nep en gemaakt en slecht geacteerd. Om over het idiote scenario nog maar te zwijgen met zijn even gekunstelde als onnozele en voorspelbaar klunzige plotwendingen. Kromme tenen.

En dan ben ik over het algemeen niet heel kritisch. Kun je nagaan…

En dan inderdaad weer 3 van die nepperds die speciaal een account aanmaken om deze bagger 5 sterren te geven.

avatar van frans123

frans123

Walter S. schreef:

En dan ben ik over het algemeen niet heel kritisch. Kun je nagaan…

Vooropgesteld dat ik de film niet heb gezien , hecht ik veel waarde aan je overtuigende recensie. De minpunten die jij noemt stoor ik mij ook altijd aan; doorgaans onverstaanbaar gebrabbel, knullig , lullig script, waardeloze acteurs die acteren dat ze acteren , teksten ''oplezen op een onnatuurlijke manier en onnodig veel bloot/seks vaak. Ik mijd Nederlandse films. Ik heb ooit een goede gezien, Daglicht heet ie meen ik , met Monique van der Ven, en Turks Fruit natuurlijk.

Note: ik heb nu net het verhaal gelezen ..en ja hoor seks is troef....Dat trekt nog steeds volle zalen blijkbaar

Walter S.

Och, zat leuke en/of goeie Nederlandse films gezien hoor, maar deze vond ik gewoon niet zo goed.

avatar van Gladiator72

Gladiator72

Een typische Nederlandse film. Een plot, waterdun, maar wel vermakelijk.

Het bezorgde boek, de pianosnaar ai ai je hebt geen verrekijker nodig om dat aan te zien komen.

Iedere keer het bezoek aan de politie, de gewiste computer bestanden en er dan in een privé vliegtuig vandoorgaan.

Tja.

avatar van Keutul

Keutul

Het was een vermakelijkere film dan verwacht, met geinige plotwendingen. Het slechte acteerwerk moet je er wel een beetje bijnemen…

avatar van SJZzZ

SJZzZ

Met de familie naar deze film geweest zonder verwachting en geen recensie gelezen alleen de trailer gezien. Wij vonden het een super goede film die je pakt vanaf begin tot het einde niet verwacht van deze Nederlandse film ik zeg 4 sterren!

SJZzZ schreef:

Wat leuk dat je speciaal een account aan hebt gemaakt om deze film 5 sterren te geven. Dan moet het wel echt een heel goeie film zijn.

Prima filmpje. Voldoende verassingen en een lekker tempo.

Dat die ene gast wel erg hard loopt voor iemand met een gipsen poot en een handvol slaappillen in z'n mik nemen we maar op de hoop toe.

avatar van Waku

Waku

Ik zit de laatste paar nederlandse films weer in een negatieve spiraal. Ook deze " Faithfully Yours" is opnieuw een aanfluiting. Matige erotische misdaad thriller ( met overigens maar een enkele opwinnnde scene) gevuld met vooral eveneens matig acteerwerk . Hannah Hoekstra als zus van de vreemdgaande Bodil ( Bracha van Doesburgh) spant de kroon. Bijna sneu om naar te kijken. Verder zijn de vele plotwentelingen te belachelijk voor woorden. Dat in deze film net als in meerdere produkties gekozen is voor een belgische samenwerking irriteerde mij nog meer. 2*

avatar van eldorado

eldorado

Bracha van Doesburgh in de rol van rechter.Daarmee gaat de film al helemaal de foute kant. Onvoorstelbaar dat zulke ervaren acteurs zich lenen voor zo'n gedrocht. Alleen maar om hun zakken. te vullen. Ik hoop dat niet al te veel mensen hier hun geld aan uit gaan geven.

Gisteren (21mrt23) 'n louwe filmavond, geen zin om Amerikaanse crap te bekijken. Dus deze film uitgezocht: Faithfully Yours, gedownload via m'n KPN account. Nederlandse film, jaja, maar om zieltjes te winnen met een Amerikaans/Engelse titel. Wát een afgang voor de Nederlandse filmwereld om een dergelijke rommel met fanfare geluid te durven verspreiden. Wát een slecht ge-acteer, wát een in-en-in-slechte opnames, wát een bij voortduring irritant en overbodige muziek (muziek??) op de achtergrond, wát een waardeloos geluid (het geluid tweemaal zo hard als normaal, helaas..) want de acteurs waren zonder uitzondering niet te verstaan. De film had nog enigszins (understatement) gered kunnen worden door de film in het Nederlands te ondertitelen. Ook de acteurs treft hier blaam, want uiteraard werden de tekstregels achteraf ingesproken, maar zelfs die acteurs waren (zijn?) niet in staat om duidelijk verstaanbare woorden en zinnen naar buiten te brengen. Deze film is een regelrechte aanfluiting in vergelijking met hetgeen de Nederlandse speelfilmwereld al heeft voortgebracht. Jammer genoeg werd mij niet de mogelijkheid geboden om geen enkele ster als beoordeling te geven, want dat is het enige wat deze film verdient: sterloos zijn en sterloos blijven. Mijn 5,99€ voor dit soort verfilmde onzin verwacht ik per omgaande terug, maar misschien is het beter om die te besteden aan een film- resp. acteercursus voor 'absolute beginners'.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Voor Nederlandse begrippen is het best goed.

Helaas vond ik het plot een beetje jammer

avatar van AniSter

AniSter

Toch wel onder de indruk van deze film, vooral het plot met de goed verzonnen twists richting het einde. Het acteren blijft van Nederlandse kwaliteit en gezien sommige reacties bij deze film is het Hoekstra goed gelukt om een behoorlijk irritante zus neer te zetten. Een minpuntje was de verstaanbaarheid omdat de dialogen soms door muziek en achtergrondgeluiden overstemd werden. Ik had hem graag met ondertiteling gezien. Naar Nederlandse begrippen was dit al met al een prima thriller.

Dat deze film de Bios heeft gehaald verbaasd mij. Ik was eerder ook op het verkeerde been gezet door een aantal goede reviews (had even door moeten lezen). Heel dun verhaal en volstrekt ongeloofwaardig, te harde en irritante muziek en daardoor zachte stemmen.

avatar van Naudsaf

Naudsaf

Ongeloofwaardig verhaal. Slecht geluid, acteurs zijn bijna niet te verstaan. Muziek veel te hard en slecht. En deze film gaat in eerste instantie over vreemdgaan, maar die ene erotische scene was zo braaf dat het bijna lachwekkend was.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Meh. Net even iets teveel onwaarschijnlijkheden. Toch geen vervelend filmpje met een prima acterende Bracha. Nasrdin was 9 van de 10 keer niet te verstaan.

avatar van robertinho

robertinho

Voor de derde keer in korte tijd dat ik me op Netflix in de luren heb laten leggen door een Nederlandse film met een Engelse titel. Faithfully Yours ontstijgt het niveau van die andere twee belachelijke films (Takeover & Noise) maar net, maar het blijft heel bedroevend. De ene onnavolgbare handeling of gebeurtenis volgt de andere in rap tempo op en de kijker moet het maar slikken. Bordkartonnen karakters. Spanning en mysterie die op papier aanwezig zouden moeten zijn, maar nooit voelbaar worden. Echt zonde. Vooral omdat Netflix ook wat anders probeert te maken dan weer de duizendste romkom, maar daar vooral niet te veel moeite in lijkt te willen steken.