• 9.373.535 stemmen

Geregisseerd door: Kensaku Kakimoto

Met onder meer: Kento Hayashi, Nana Komatsu en Arata Iura

Gesproken taal: Japans

Plot Koi Suru Kiseichu

Kengo heeft last van een extreme vorm van smetvrees. Hij verlaat zijn appartement uiterst zelden en is in paniek wanneer iemand op bezoek komt. In alle stilte is hij bezig met het ontwikkelen van een computervirus. Op een dag krijgt hij bezoek van een man, die hem onder druk van chantage opdraagt de hogeschoolstudente Hijiri in de gaten te houden. Hijiri heeft een impulsieve angst dat anderen voortdurend naar haar kijken (scopofobie). Daarom gaat zij niet meer naar school…

avatar van BBarbie

BBarbie

Niet helemaal mijn ding. Er is erg veel aandacht voor de medische verklaring voor de fobieën. Ik ben een leek natuurlijk, maar ik vind die verklaringen erg onwaarschijnlijk. Het heeft wel tot gevolg dat het romantische deel van het verhaal amper uit de verf komt. Het eindresultaat is dan ook maar zozo. Zoals de meeste films met Nana Komatsu die ik gezien heb, is dit weer een voorbeeld van net niet.

Erg sterk.

Japanse dramas en romances genoeg, zoveel dat je na een tijd het stijltje wel kan dromen. Daarom is het extra leuk wanneer een film als deze boven water komt. Kakimoto voegt een hoop originele elementen toe, waardoor het een stuk onvoorspelbaarder (en leuker wordt).

De opzet is op zich al redelijk uniek, de stilering is bovengemiddeld en wordt tot op het einde cosistent doorgetrokken, en de mix van genres werkt erg goed. Een aantal scenes springen echt wel in het oog, de film kent verder weinig dalen.

Acteurs doen het ook meer dan naar behoren, dus weinig tot niks op aan te merken. 't Is jammer dat films als deze zo moeilijk boven water komen, het is moment er ook niet voor heb ik zo het gevoel. Vertrouwd en braaf voert momenteel toch meer de boventoon.

4.0* en een uitgebreide review