• 9.378.631 stemmen

Met onder meer: Elias Anton, Thom Green en Hattie Hook

Gesproken taal: Engels en Servisch

Plot Of an Age

"All we have is now."

In het jaar 1999 bereidt de zeventienjarige Servische immigrant Kol zich voor op de finale van een danswedstrijd wanneer hij een verontrustend telefoontje krijgt van zijn danspartner Ebony. Na een nachtje uit ontwaakte ze op het strand op een onbekende plek. Samen met haar oudere broer Adam gaat Kol op zoek naar Ebony. Tijdens de reis bloeit er iets tussen de heren.

avatar van joolstein

joolstein

Ver buiten mijn comfortabele zone... Waarom regisseur Goran Stolevski zijn tweede speelfilm, op mijn kijklist kwam, te staan weet ik niet meer...Ik vond zijn eerste film, de als horror gelabelde; "You Won't Be Alone" (2022) namelijk al een onnoemelijk vervelende, waarom ik dan ook dit coming-of-age/homo-liefdesverhaal wilde kijken...? Enfin...

Het begint met gesnotter van een jongen aan de telefoon, daarna zie je het meisje Ebony dat wakker wordt op een strand, Een telefoontje verder en we zijn erachter dat ze een dansfinale met danspartner Kol moet halen Tja...het grootste gedeelte zit je opgescheept met twee kerels in een auto en de enige spanning over het halen van de dansfinale verdampte snel. Gaap....hij kijkt naar hem, hem kijkt naar hij: aantrekkingskracht

Minutenlange rijscènes met als reden dat de camera, close-ups of extreme close-ups van de gezichten van de acteurs kan tonen lang Zucht negenennegentig minuten dus naar poriën van acteurs staren...De climax is zelfs nog erger, als na een tijdsprong van tien jaar ons meeneemt naar Ebony's trouwdag en de twee jongens herenigen. Jotum....dansjes op een bruiloft Alsof je het maar iets kan schelen. Bovendien is dit weer zo'n film die in de oude 4:3-verhouding Hallo je neemt je film op met modern handcamerawerk en voor als je het gemist had er zijn breedbeeld-tv's. Tja voor mij was dit niets anders dan zinloze pratende hoofden...