• 9.373.270 stemmen

Geregisseerd door: James Rich

Met onder meer: Gigi James, Revell Carpenter en Molly Leach

Plot Follower

"Who is following you?"

Drie vriendinnen zijn onlangs van school afgestudeerd. Om hun toekomst te vieren, én het einde van een tijdperk voor hun vriendschap, gaan ze backpacken in de bossen. Tijdens hun wandeling krijgen ze langzaam het vermoeden dat ze gevolgd worden. De mysterieuze individu, die voor hen onbekend is, volgt elke beweging en neemt het op met een camera. De video's plaatst hij op een sinister forum waar anonieme volgers het lot van de vriendinnen kunnen dicteren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Klein.

Maar niet fijn. Follower is een film die maar enkel 2 minuten langer dan een uur duurt. Een beter tussendoortje zal je qua speelduur dus waarschijnlijk niet snel aantreffen. Het verbaasde me wel, maar aan de andere kant zullen ze wel gedacht hebben dat het concept zo leeg was dat er niet veel meer dan een uur uit te halen viel.

Het is ook erg simpel. We volgen drie dames, die zelf ook weer worden achtervolgd. Veel meer is er niet te vertellen over deze film en dat zouden de makers ook wel gedacht hebben. De creativiteit wordt eerder ingezet op wat hun precies achtervolgd. En alhoewel ik dat leuk bedacht vind, wordt het soms erg vervelend uitgewerkt dat de film tegenwerkt.

Waar ik voornamelijk mee zat was de soundtrack. Ze kiezen in verband met de film voor een erg computer-achtige soundtrack, maar dus ook tijdens de scenes die gewoon regulier zijn. Het is ontzettend vervelend voor de oren en trekt alleen maar potentiële spanning weg (die er eigenlijk niet eens zozeer was). Daarnaast vind ik de dreigingen zelf ook een beetje half uitgewerkt.

Verder mooie natuur en redelijk strak qua editing, aangevuld met best degelijk acteerwerk. Het zijn geen briljante rollen en geen van de dames hebben een echt goede, onderscheidende persoonlijkheid, maar het is niet zo emotieloos zoals je weleens vaker in dit soort films aantreft. Uiteindelijk heeft de film als ultiem voordeel dat je het zo lekker snel af kan sluiten. Vermaakt, maar inhoudelijk zeker niet zo sterk.