• 9.200.822 stemmen

Met onder meer: Sanne Vogel, Sinan Eroglu en Holly Mae Brood

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 mei 2022

Plot Foodies

Sam is een 32-jarige populaire foodblogger die al van kinds af aan een eigen kookboek wil schrijven. Maar als zij per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van de jonge gepassioneerde chef waar ze net voor is gevallen, werkt ze zichzelf steeds verder in de problemen. Zo komen niet alleen haar carrière en levenslange droom op het spel te staan, maar ook haar kans op een relatie waarin ze écht zichzelf kan zijn.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

• 1926 berichten

Vanaf 12 mei 2022 in de bioscoop (WW Entertainment)

avatar van rep_robert

Geforceerd om deze trailer te kijken in de bios, maar allemachtig hoe kan je de hele film van begin tot eind in de trailer laten zien? Zelfs als ik dit al zou willen zien hoeft dat niet meer na het kijken van de trailer.

rep_robert schreef:

Geforceerd om deze trailer te kijken in de bios....

Foodies heeft heel wat meer te melden dan te zien is in de trailer, het is echt een ander niveau film. Ik heb een van de viewings voorafgaande aan de premiere gezien en was aangenaam verrast. Een aanrader, en dat terwijl ik niet van romkom houdt!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Voetes schreef:

Bij dit soort berichten van een user zonder stemmen en met 1 bericht krijg ik toch altijd een beetje een Wij van WC-eend gevoel. De trailer is inderdaad verschrikkelijk want het is letterlijk een bingo-kaart vullen aan romkom-clichés, net als deze: Clickbait - Verliefd op Vlieland.

avatar van DennissDH

DennissDH

Gisteren gezien bij Pathe Delft. Best een leuke (maar zeer voorspelbare) romcom film van Nederlandse bodem

Mijn mening: Laat ik voorop stellen dat ik normaal niet snel naar een (Nederlandse) RomCom zou gaan, maar in dit geval mocht zij kiezen en ben ik vrolijk meegegaan. Een keer wat anders dan de films waar ik normaal kaartjes voor reserveer. En het is me achteraf 100% meegevallen. Het is een leuke feel-good movie van Nederlandse bodem, maar wel 1 zoals er al tientallen zijn. Meisje wil jongen, Meisje doet iets stoms, Meisje raakt jongen kwijt, maar op het eind komt Meisje toch bij jongen.

Toch is deze film weer iets anders en dat is vanwege een thema wat momenteel erg belangrijk wordt gemaakt: verduurzamen van voedsel. Zelf heb ik daar niet zoveel mee, uberhaupt niet met het hele woke -en klimaat gebeuren en dus ook niet met het verduurzamen van alles, maar als je dat opzij zet krijg je gewoon een leuke anderhalf uur durende film die dus zo voorspelbaar is als de film over de Titanic. Leuke humor, leuke acteerprestaties van Sanne Vogel, maar ook van Holly Mae Brood en Sanne Langelaar.

Een recente recensie van mij over een film waarin een recensent een recensie schrijft die ongelukkig uitpakt.

Voetes

Niet echt een warm welkom voor een nieuwe gebruiker.

Al voor de première is er in Pathé Ede een testpubliek uitgenodigd. Ik dacht dat het nuttig was om te melden dat het een hele leuke romcom is.

Voor wat betreft de voorspelbaarheid…het heet niet voor niets romcom, het kader is duidelijk. Bij horror weet je toch ook dat er mensen op een nare manier sneuvelen?

Binnen ieder kader heb je goed en slecht. In dit geval vindt ik het absolute een aanrader, de versie bios was nog veel beter dan de testversie.

avatar van rep_robert

Voetes schreef:

Niet echt een warm welkom voor een nieuwe gebruiker.

En ook vijf sterren. We weten get niet hoor

avatar van Brendanh29

Brendanh29

Foodies

Deze film gebruikt een andere invalshoek en het is best verfrissend en anders, hoewel de gehele blog gebeuren dat helaas wel wat verminderd. Ook blijft iedereen nogal oppervlakkig omdat het zulke kleine stukjes scenes zijn die overspringen de hele tijd. Maar het is een leuke film.

En ook vijf sterren. We weten get niet hoor

Is de norm hier dat je negatief moet zijn en een film moet afkraken, net als die suffe krantrecensies. Als je niet van het genre houdt, kun je het dan objectief beoordelen? Ik zie vooral onderbuikreacties en wantrouw. Ik ben wel klaar met moviemeter.

avatar van Waku

Waku

Voetes misschien stiekem Sanne Vogel? Doet wel heeeeeeeeel veel moeite om deze film te promoten

avatar van Waku

Waku

Ja.....echt heh........

avatar van mrklm

mrklm

Zoek je naar de ingrediënten voor een blog met de titel ‘Ten Things I Hate About Romcoms? Dan is dit jouw film! Blijkbaar waren er drie schrijvers nodig om de meest afschuwelijke banaliteiten op een hoop te werpen. Promotiecampagne voor Instagram en 020 gaat over de strijd tussen voedingsbloggers Sam [Sanne Vogel] en Lilian [Holly Mae Brood] voor de presentatie van een nieuw kookprogramma op RTL. De twee hebben een 10-delige Instagram-challenge opgezet en zijn toen aan hun laatste uitdaging: het recenseren van een nieuw restaurant. Laat Sam nu net een hele slechte review geven en laat de chef-kok van dat restaurant nu die sympathieke Marco [Sinan Eroglu] zijn, met wie ze na een ontmoeting in een groentewinkel een afspraakje heeft staan. Eroglu acteert als een houten klaas, maar krijgt serieuze concurrentie van vermeend komiek Roué Verveer in de categorie ‘slechtste acteerprestatie’. Daalt in een mum van tijd af naar de diepste regionen van romcom-hel. En het wordt alleen maar erger. Een moderne film dat dweept met ‘Aan De Amsterdamse Grachten’ en zelfs die enorme hit van Gordon uit het stof haalt (waar het van hoort), krijgt sowieso een ster aftrekt. Bij dit gedrocht is dat overbodig, dan wel onmogelijk.