• 9.369.469 stemmen

Gesproken taal: Engels en Duits

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Master

"This school is cursed."

Gail is sinds kort decaan voor de studenten op een elite-universiteit in New England. Zij ontdekt wat er zich achter de onberispelijke façade schuilhoudt. De eerstejaarsstudente Jasmine wordt intussen niet warm onthaald in haar nieuwe omgeving. Ook tussen de docent Liv en haar collega's botert het niet. Elk van deze vrouwen komt in aanraking met het zware verleden en heden van de omgeving.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van John Milton

John Milton

‎Haunted Histories: Mariama Diallo’s Masterful Academic Horror • Journal • A Letterboxd Magazine • Letterboxd

Erg benieuwd naar, kom maar op. Regina Hall mag ik graag zien. Vanaf 18 maart op te snorren, lijkt het.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Dit horror? Realy? Dit was nu eens, een 'van de pot gerukte' film, sjeeesas. Het torenhoge 'BLM' gehalte is gewoon té lachwekkend en net als de acteerprestaties, tenenkrommend. Goede raad, meteen doorspoelen, die drek.

avatar van Shadowed

Shadowed

Amazon Horror.

Dit keer weer een hele andere filmdienst die snel een bijdrage wilt leveren aan de horrorindustrie. We kennen ondertussen de trend wel. Thrillerfilms die een donkere sfeer dragen en de horror uit thema's tappen. Master draaft daarin zelfs nog wat verder door. Dit keer dus een film met wel heel weinig horror.

Dat was geen probleem geweest als de sfeer beter had gewerkt, maar dat doet het absoluut niet. Toch moet ik zeggen dat het me verbaasd dat het er nergens echt uitkomt, want de regie is niet altijd belabberd. Zo hangt er een sterke filter, wordt er goed gespeeld met nachtelijke kleuren en is het acteerwerk zo slecht nog niet. Dat laatste kan je overigens wel verwachten als je Hall weet te strikken in de hoofdrol.

Wat mysterieuze scenes ten spijt, Master lijkt namelijk vaak te vergeten wat het eigenlijk is. Ik heb ongeveer drie scenes geteld die een beetje tegen horror aanzitten, verder krijgen we een dramafilm met een donkere filter eroverheen. Er breekt zelden een onheilspellende of passende sfeer door. Wel is het duidelijk dat de film qua thematisering belangrijk wil zijn, maar dit voegt niet echt veel nieuws toe aan het zeer relevante onderwerp.

Tegen het einde aan zou je hopen dat de film eindelijk loskomt, maar ook hier houdt de film eigenlijk hetzelfde verloop aan. Ik snap niet helemaal waarom, want waarom zou je een film marketen als horrorfilm die niet eens een horrorfilm is? Het is niet de eerste keer dat marketing de kijker erin luist, maar ik ben er regelmatig flexibel mee. Met Master is het echter gewoon totaal verkeerd, zo hinderlijk dat ik er zelfs niet meer omheen kan.

Het is te doen omdat het er niet slecht uitziet, maar de focus is onregelmatig, de sfeer breekt nooit echt door en de regie is qua toonzetting toch wat onevenwichtig. Zo zit er tussendoor plots een soort reclameachtige scene in, die totaal niet goed in het plot wordt vermengd. Master is terughoudend en zeker in de finale uitermate teleurstellend, maar kan nog steunen op wat onderliggende potentie.

avatar van keukenzout

keukenzout

Hmm ja. Op zich geen slechte film, niet slecht gemaakt. Maar toch heb ik me er niet echt heel erg mee vermaakt, ik vond het verhaal totaal niet van de grond komen.

avatar van Waku

Waku

UmbraVitae schreef:

Bedankt voor de waarschuwing Umbra

avatar van joolstein

joolstein

Deze film werkt niet! Niet als horrorfilm en niet als drama-thriller. De reden hiervoor is het onderontwikkeld verhaal! Het is niet eens in de verste verte eng! Wel houdt deze film van maden..! Er is een vage verwijzing naar een legende over ene Margaret Millet die werd opgehangen voor het beoefenen van hekserij tijdens de bouw van de universiteit. Tja en er zijn elementen van iets bovennatuurlijks maar het speelt zich vaak af in doelloze nachtmerries. De film richt zich verder op het leven van drie Afro-Amerikaanse vrouwen; een eerstejaarsstudent, een professor en de nieuw aangetreden Meester van Studies. Hm, de donkere minderheid op de campus dus...en ze zijn alle slachtoffer van de verschrikking van systemisch racisme en ongelijkheid. Zeker het is een belangrijk en actueel onderwerp maar dit letterlijk bijna uitspelen is niet echt sterk! Oh opeens zie je dan bv. een brandend kruis maar waarom? Er is geen aanleiding of afwikkeling hiervan...Dit is dus door de hele film het geval met zowel de horror als de sociale kwesties Deze besluitloosheid levert nergens iets bevredigend op!

avatar van lang pee

lang pee

Als dit horror is dan is Father Brown ook horror. Slecht acteren, slecht verhaal en oervervelend, horror blijft toch een genre met weinig goede films en als je slim bent sla je deze over en ga je aardappelen schillen, is veel boeiender....