• 9.374.134 stemmen

The Yukon Assignment (2018)

Documentaire / Avontuur | 86 minuten

Genre: Documentaire / Avontuur

Oorsprong: Canada / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Chris Lucas

Met onder meer: Chris Lucas en Niall Lucas

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Yukon Assignment

Een Britse vader en zijn zoon ondernemen een tocht van 800 km door de Canadese wildernis, per kano. Ze zijn volledig afhankelijk van elkaar om te overleven. Deze documentaire volgt het stel tijdens hun reis en toont hoe belangrijk het is om tijd voor elkaar te maken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van blurp194

blurp194

Een beetje teveel relationeel gezeur tussen vader en zoon - overigens zonder enige diepgang. En veel te weinig natuur. Voor mij dan tenminste, en omdat ik vader en zoon eerlijk gezegd niet zulke heel interessante personages vind wordt het daarmee een nogal lange zit. De landschappen zijn ongetwijfeld heel mooi (zeggen ze tenminste steeds) maar visueel ontbreekt het op dat vlak wel wat. Misschien dat de tocht wat teveel afgeleid heeft van het beeldmaken. Begrijpelijk misschien, maar de traditie is dan dat je daar alleen je familie mee lastigvalt, met Kerst of zo.

avatar van james_cameron

Onderhoudende documentaire over de britse avonturier Chris Lucas die met zijn vader een tocht van 800 kilometer onderneemt door de canadese wildernis, per kano. Omdat vader en zoon zelf alles moeten filmen heeft de cameravoering zo zijn beperkingen, maar gezegd moet worden dat alles er behoorlijk indrukwekkend en vaak spectaculair uitziet. Met een dermate prachtig landschap kan dat natuurlijk ook niet missen, maar toch. Chris en vader Niall vormen een leuk duo en de documentaire kabbelt letterlijk en figuurlijk aangenaam door.

avatar van dekschrobber

dekschrobber

Leuk concept en geeft verwachting. Visueel valt het tegen, er had wat rustiger en met betere kwaliteit gefilmd kunnen worden. Zoals hierboven reeds gezegd: het kabbelt wat voort en het is een (te) lange zit.