• 9.374.429 stemmen

Met onder meer: Masatoshi Nagase en Shiori Doi

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Gesproken taal: Japans

Plot Futari no Sekai

Shunsaku raakte bij een motorongeluk gewond aan de ruggengraat en werd op 36-jarige leeftijd verlamd tot aan zijn nek. Op een dag arriveert de blinde Hanae om zijn verzorgster te worden. Zij verdraagt zijn negatieve houding en verbale agressiviteit. Langzaam groeien ze naar elkaar toe en vinden ze in elkaar de emotionele troost om voorbij hun fysieke beperking te leven.

avatar van Fisico

Fisico

Ijzersterk drama dat ik zag op Sooner. Een film die gezien het thema neigt naar een melig gedoe, maar toch heb ik de indruk dat Fujimoto er een sereen en warm portret van heeft gemaakt. Op zich niet zo'n nieuw thema waarbij een ziek individu wordt verzorgd door een buitenstaander, en hoe groter het contrast tussen beiden, hoe leuker de "televisie". Zie maar naar Intouchables (Film, 2011) .

Weinig humor hier te bespeuren. De klemtoon ligt volledig op de interactie van beide hoofdpersonages. Opmerkelijk is dat de verzorgster van Sunchaku blind is waardoor beiden geconfronteerd worden met een handicap en elkaar ook beter begrijpen.

Geen happy (end) film, daarvoor worden niet alle problemen die de revue passeren - zelfs die buiten de handicap om - opgelost. Dat hoeft ook niet, integendeel, want dat zou nogal onrealistisch zijn en de film niet ten goede komen. Wel goed om de subthema's als de bemoeizieke familie en het zoontje van Hanae mee verwerkt te zien in de film.

Futari no sekai is een authentieke oprechte film met prima acteerwerk. Warm aanbevelingswaardig!