Birta (2021)
Genre: Familie
IJsland
Geregisseerd door: Bragi Thor Hinriksson
Met onder meer: Kristín Erla Pétursdóttir, Margrét Júlía Reynisdóttir en Salka Sól Eyfeld
5,9 (63)
Gesproken taal: IJslands
Bekijk via NLZIET
Plot Birta
"Life can be complicated when you're only eleven."
Birta hoort op een dag haar moeder praten over de zorgen die ze heeft over hun financiën. Kunnen ze zich kerst dit jaar nog wel veroorloven? Het meisje, dat van handballen en gitaarspelen houdt, bedenkt vervolgens allerlei avontuurlijk manieren om geld op te halen, maar dat is nog niet zo makkelijk als je elf jaar bent.
Gebruiker 1
Birta is een leuke film over armoede. Het speelt zich af in Ijsland .
Birta is een meisje die in een moeilijke periode zit. Het gaat moeilijk met haar gezin. Ze hoort haar mama zeggen dat ze kerst niet kunnen vieren. Ze verzamelt geld.
Ik vind de film leuk. In het begin is het een beetje moeilijk om het te begrijpen, vooral door de ondertitels , maar na een korte tijd begin je het te begrijpen en dan dan begint het fijn te zijn .
Als je filmpjes leuk vindt met spanning en over armoede: doe zeker de moeite om het te komen kijken
A.
Gebruiker 1
De naam van de film is Birta en het is een hele leuke film voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar. In de film geven ze een hele mooie boodschap want er zijn niet veel mensen die over armoede praten.
De familie van Birta had niet genoeg geld om Kerstmis te vieren, daardoor had Birta een idee. Zij en haar kleine zus Katta waren verschillende dingen aan het verkopen. Zal Birta genoeg geld verdienen?
Ik vond het interessant want tijdens de film, waneer ik aan het kijken was, dan wou ik het einde bekijken. Wat mij ook opviel is dat het soms moeilijk was om te begrijpen. De film was heel speciaal want ze gaf een hele mooie boodschap, dat niet voor iedereen het gemakkelijk is. De beelden waren duidelijk: wanneer ik soms niet aan het lezen was, kon ik de film begrijpen.
Ik zou de film wel weer kijken omdat het heel leuk is. En je vindt niet veel films die over armoede gaan.
J.
Gebruiker 1
Wat ik goed vond was dat de acteurs heel goed gespeeld hebben.Het was mooi, het was niet saai. Wat me opviel was dat het moeilijk te begrijpen was en ik had geen zin om de ondertitels te lezen.
Als je van spannend en triest houdt, dan is de film goed voor jou .
R.
Gebruiker 1
De film gaat over birta en haar gezin. Het speelt zich af in ijsland. Het duurt 85 min. De film is geregisseerd door Bragi Thor Henriksson .
Het gaat over het gezin van Birta. Birta en haar zus Katta zamelen geld in voor het kerstfeest. Het leven is moeilijk voor Birta en haar gezin. Ze kunnen de club van handbal niet betalen.
Ik vind het een leuke film omdat het spannend was. Het was soms saai en moeilijk te begrepen. Het was wel realistisch, bijvoorbeeld: ze verkocht vis. Het was grappig, bijvoorbeeld de papegaai.
Kortom ik vond het leuk als ze geld inzamelde omdat ze liep veel in de stad. Ik vond het spannend.
A.
Gebruiker 1
Het verhaal van Birta gaat over armoede. De regisseur is Bragi Thor Hinnrikon, het gebeurt in Ijsland.
Birta dacht dat ze niet kerstfeest zou vieren dus ze zamelt geld in, ze verkoopt allerlei dingen om geld te verdienen. Ze moet bijna altijd zijn zus verzorgen en haar moeder werkt elke nacht dus Birta is altijd met haar zus.
Het is soms vervelend om ondertitels te lezen, maar Birta is wel een lief personage. Birta zamelt geld in. De film geeft een goed gevoel, maar de muziek past niet altijd bij het verhaal.
Birta is wel een groot plezier om naar te kijken.
H.
Gebruiker 1
Birta is een mooie film van Bragi Thor Hinnriksson. Deze film speelt zich af in Ijsland. Birta zit in moeilijke omstandig heden .
Birta wordt ongerust wanneer ze hoort dat haar moeder geldzorgen heeft, dus gaat ze geld inzamelen met haar zus Katta.
De film is moeilijk door de ondertiteling. De muziek wordt soms op de foute momenten afgespeeld, bijvoorbeeld ze speelden droevige muziek tijdens een wedstrijd. Ik vind het wel fijn dat mensen zich hier in kunnen herkennen. Ik heb eruit geleerd dat het niet makkelijk is voor iedereen. Het maakt mij nieuwsgierig of het haar lukt met haar inzamelactie.
Het is een mooie film doordat mensen die de film zien kunnen zeggen: dat heb ik ook meegemaakt. Ik vind dat belangrijk, dus raad ik de film aan .
E.
Gebruiker 1
De film Birta is in Ysland gefilmd. Het is gemaakt door Bragi Thor Hinriksson. In de film praten ze Yslands.
Birta dacht dat ze geen kerst kon vieren dus verzamelde ze geld. Maar het is moeilijk om tegelijk voor haar zus Kata te zorgen. Het leven is best moeilijk voor Birta en haar gezin .
De film was best leuk maar het wordt op een moment vervelend door de ondertitels. Wat ik goed vond, was dat Birta goed voor haar familie zorgde. Het was spannend om te zien of ze genoeg geld ging hebben. Er was ook veel spanning aan het einde.
Het gezin van Birta doet alles voor elkaar, en het maakt ervan een mooie film.
M.
Gebruiker 1
Birta speelt zich af in Ijsland. Dat is een heel koud land maar wel een fantastisch locatie om een film te spelen .Het verhaal heeft een mooie boodschap. En het gaat over Kerstmis, een heel leuk feest vind ik
Birta is een film over een meisje die in een moeilijke periode zit met geld. Wanneer ze hoort dat Kerstmis lastig is, wordt Birta heel ongerust en probeert ze geld te inzamelen. Maar zal het lukken?
De film was een beetje lastig door de ondertitels. Maar voor het rest was de film perfect. De inhoud is heel goed. De film geeft een warm gevoel. En de boodschap is heel mooi. De film is goed voor iedereen: zo kunnen alle leeftijden het begrijpen.
Ik raad de film Birta aan omdat ik de film heel mooi vond. De boodschap zet aan tot denken en het is heel gemakkelijk om er in te zitten, dus zeker gaan kijken.
O.
Rotterdam@1
Zit goed in elkaar en is overtuigend, maar....problematiek is het grootste deel van de film sterk aanwezig en voor kinderen kan dat wel erg zwaar zijn, die lange duur. Heel jammer dat we de film in nasynchronisatie hebben gezien, Nederlands gesproken dus, dat erg vreemd aandoet, omdat het een IJslandse film is, met IJslandse taferelen, natuur en buitenwereld.
Als taal is het IJslands prachtig, zo weet ik en m.i. zouden Ned. ondertitels bij gesproken IJslands een veel betere, natuurlijkere optie zijn geweest, dat komt de sfeer van de film juist ten goede.
Pluspunt is dat de meisjes in de film echte doorzetters, zijn, net als de moeder en dat veerkracht in de mens, dus een prachtige eigenschap is. Voor welke leeftijd deze film geschikt is, bepaalt ieder zelf. Groep 4 t/m groep 8 kan prima, juist doordat de meisjes in de film deze leeftijd ook hebben. En voor alle volwassenen die houden van een mooi Kerstverhaal en dol zijn op de Noordel. streken, zoals wij.
Fisico
Leuke gezins- familiefilm met de nodige clichés rond altruïsme welk nog wat extra wordt opgeklopt door het hele kerstgebeuren. Los van het sentimentele einde - alsof alle problemen daarmee zijn opgelost - wel een leuke wegkijker. Leuk omdat het verhaal niet verveelt en het kijkpubliek - waaronder de jeugd - op een luchtige manier wordt geconfronteerd dat niet iedereen het goed heeft.
Het gezin draagt dan ook alle sympathie weg. De alleenstaande moeder is aan de slag als verpleegster, draait onmogelijke en dubbele shiften en kan niet veel meer doen dan dat nu ze al doet. Het is pedagogisch niet verantwoord om je kinderen constant alleen thuis te laten, maar wat moet ze anders.
Ik heb de film gelukkig in de oorspronkelijke taal gezien. Het draagt ook bij aan de totaalbeleving van het leven op Ijsland. Een fijne moraal tot slot over doorzettingsvermogen, altruïsme en creativiteit.
Rotterdam@1
Vanmiddag, dus straks om 15.30 uur ong. NPO 3. Vond hem de vorige keer al mooi en het IJslands landschap dat we kennen van een grote rondreis daar, evenzeer! Jammer, dat het weer nasynchronisatie wellicht zal zijn, in de oorspronkelijke taal wordt de beleving vaak sterker. Bevat prachtige thema's en sterke rollen voor vrouwen en meisjes, natuurlijk! Vanwege nasychronisatie vier sterren, anders vijf.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'