• 9.373.069 stemmen

Death Drop Gorgeous (2020)

Komedie / Horror | 104 minuten

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Michael J. Ahern, Christopher Dalpe en Brandon Perras

Met onder meer: Michael J. Ahern, Paul Bohn en Christopher Dalpe

Plot Death Drop Gorgeous

"I’d kill for your skin."

Een gemaskerde maniak zaait terreur in een stad. Hij heeft het op jonge homo’s gemunt, die hij genadeloos afslacht en doet doodbloeden. Een ontredderde barman en een ouder wordende travestiet proberen het excentrieke en vijandige nachtleven van de corrupte stad te overleven, terwijl ze op zoek gaan naar de dader.

avatar van Shadowed

Shadowed

Blegh.

Dit soort "leuke" films zullen waarschijnlijk mijn dood gaan betekenen. Ik zie veel positieve reacties hierop terug, maar die zullen wel vanuit de aangesproken doelgroep komen. Al durf ik dat niet echt tot de primaire redenatie te rekenen in waarom ik deze film flut vond. Het charisma van enkele verschijningen weet zelfs wonderwel nog weleens te slagen.

Wat ik minder vind is vooral de statische regie. Je camera ergens neergooien en verder maar staan en ernaar kijken is niet de manier om me aan boord te krijgen voor een horrorfilm. Ik zie liever wat meer detaillering en flair, maar deze film is eerder geïnteresseerd om de meest saaie locaties in beeld te kragen. Kale muren, saaie bekleding en acteurs die constant falen zijn de norm hier. Dat er dan soms wel nog een aardige rol tussen zit is dan ook erg jammer.

De moorden zijn redelijk grafisch te noemen en dat weet wat te hebben, maar verder is dit ook erg schaars. Wanneer dit zelfs off-screen is hier en daar zit je al helemaal te zuchten. Verder betrekt de film soms wat moraal in het verloop, maar aanslaan doet dit zelden. Toen het bekend werd hoe de vork uiteindelijk in de steel zat kon ik enkel en alleen mijn schouders ervoor ophalen.

Nee, dit soort films vind ik eerder vermoeiend. Nooit echt grappig, lui geregisseerd en met weinig passie naar voren gebracht. Films als deze steunen erg veel op de personages en minder op de regie. Juist dat tweede was alleen hard nodig, want voor een film met het woord "Gorgeous" in de titel ziet het er niet bepaald beeldschoon uit. Film die ik snel hoop te vergeten, want ik vond er geen klap aan.