• 9.369.466 stemmen

Geregisseerd door: Derk van de Berg en Mans van den Berg

Met onder meer: Doris Zuijderland, Thomas Acda en Carlijn van Ramshorst

Releasedatum: 29 september 2021

Plot Berend Botje

Berend Botje is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een Knoetel Ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken. Want voor Berend is niets onmogelijk!

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vanaf 29 september in de bioscoop (Just Entertainment)

Belachelijk dat Berend een meisje is.

Diversiteit & Inclusie · Filmfonds

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

kappeuter schreef:

Vanaf 29 september in de bioscoop (Just Entertainment)

Belachelijk dat Berend een meisje is.

Diversiteit & Inclusie · Filmfonds

Wat een vreselijk eng stuk van het Filmfonds. Hier een tegenhanger, vooral de video van Hans Teeuwen vind ik erg interessant en raak.

Hans Teeuwen

avatar van Petina

Petina

Net als Kruistocht In Spijkerbroek moet ook hier weer een meisje de hoofdrol hebben.

Ja, ik weet het, in K I S was Dolf de hoofdrolspeler maar nu weer hetzelfde geneuzel.

Berend is een mannetje, laat daar geen twijfel over bestaan...

Berend Botje

Tekst:

Berend Botje ging uit varen

Met zijn bootje naar Zuidlaren

De weg was recht, de weg was krom

Nooit kwam Berend Botje weerom

Een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven

Waar is Berend Botje gebleven?

Hij is niet hier, hij is niet daar

Hij is naar Amerika

Amerika, Amerika

Eén keer in de rondte van je hopsasa!

Hij!! niet zij!!

En als Berend Botje haar opa was (die bezongen wordt in het liedje) dan is Berend nog steeds een mannen c.q. jongensnaam

Wat een gezeur over dat Berend een meisje is. Van een kinderliedje welke eigenlijk weinig tot niets verteld is er een volledige film gemaakt.

De hele familie heet Berend dus pappa ook, zullen we dan afspreken dat jullie het lezen als pappa waar het liedje over gaat?

Erg leuke film! Bij de première geweest en ondanks het een kinderfilm is boeide deze mij van begin tot het einde. Het is een film voor kinderen lieve mensen, ondanks dat zullen jullie stiekem genieten van deze film mocht je toch overstag gaan.

Kijkt makkelijk weg, leuke muziek en een goede cast. Ik kan iedereen aanraden om deze film in de bioscoop te gaan kijken. Met of zonder je kinderen…

avatar van Gulio#7

Gulio#7

De stille genieter schreef:

Ik wil misschien naar deze film met twee meisjes van 4 en 6. Is het voor de jongste ook goed te volgen denkt u?

Gulio#7 schreef:

De film kijkt enorm gemakkelijk weg en tijdens de première waren alle kinderen (ook rond die leeftijd) enorm geboeid en aan het einde erg enthousiast. Ik weet zeker dat ze plezier zullen beleven aan deze film, en stiekem als ouder zijnde zal je hem zelf ook leuk vinden.

avatar van aeverhoog

aeverhoog

Petina schreef:

Berend is een mannetje, laat daar geen twijfel over bestaan...

Berend Botje

Tekst:

Berend Botje ging uit varen

Met zijn bootje naar Zuidlaren

De weg was recht, de weg was krom

Nooit kwam Berend Botje weerom

Een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven

Waar is Berend Botje gebleven?

Hij is niet hier, hij is niet daar

Hij is naar Amerika

Amerika, Amerika

Eén keer in de rondte van je hopsasa!

Hij!! niet zij!!

In keer in de rondte en hij wordt een zij. Dat raadsel is nu ook eindelijk opgelost.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

2 x 5**, allebeide 1 stem. Moeten zulke stemmen maar niet verwijderd worden? 100% belang aandeel.

avatar van MRDammann

MRDammann

Left4Dead schreef:

Ja en dat speelt niet alleen hier. Op het moment van schrijven heeft deze film een score van 9,8 op IMDb

avatar van The Oceanic Six

Left4Dead schreef:

Check ook eens bij de nieuwe Kameleon-film de score.

Schandalig ja. Geeft gewoon aan dat de makers wel weten dat het rotzooi is en de boel zo willen beïnvloeden. En Moviemeter doet er niks aan.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Zeer kleine setting waar het geschoten is.

Het slechte acteerwerk van Zomayra en Celina kan niet recht getrokken worden door Thomas Acda en de verrassend goed acterende Klaas van Kruistrum.

Leuke geprobeerd maar hier had meer ingezeten.

avatar van korenbloem02

korenbloem02

Een lief geschoten film, wat ik met best plezier heb uitgekeken. Een leuk en fantasierijk verhaal rondom een Berend botje en een bootje, dat is dan ook de enige overeenkomsten die de film heeft met het bekende liedje.

avatar van bjerik76

bjerik76

een film die de hele kleintjes leuk zullen vinden, maar erg goedkoop gemaakt is.

Het ei zag er al uit alsof het door leerlingen uit groep 4 geknutseld was.

Een burgemeester die zelf pas haar basisschool diploma heeft gehaald..

en een leraar die zelf ook nog in de schoolbanken hoort te zitten ..

oudere acteurs zullen te duur zijn ?

er zijn kinderfilms die ook voor volwassen wel leuk / grappig zijn en iets beter in elkaar gezet.

Maar een klein kind is natuurlijk minder kritisch en uiteraard leuk en spannend vinden.

avatar van mrklm

mrklm

Berend Botje [Doris Zuijderland] is dol op de spannende zeeverhalen van haar opa [Thomas Acda]. Wanneer opa laat weten dat Berend is vernoemd naar een nog altijd zeewaardige schuit en haar de sleutels geeft, aarzelt ze geen moment. Samen met beste vriend Teus [Justin Dos Santos] kiest Berend het ruime sop. Ze vinden een mysterieus ei dat bij thuiskomst door de burgemeester [Zomayra Nouwen] in beslag wordt genomen zodat zij er goede sier mee kan maken. Wanneer Berend en Teus “het geheim” ontdekken, weten ze wat hen te doen staat. Op papier amusant avonturenverhaal voor de kleintjes wordt verpest door het houterige acteerwerk van de jeugdige cast en het geschmier van de volwassenen. Alleen Thomas Acda scoort een voldoende.