• 9.376.078 stemmen

Facet (Nie)potrzebny od Zaraz (2014)

Komedie / Drama | 88 minuten

Met onder meer: Katarzyna Maciąg, Joanna Kulig en Anna Czartoryska

Gesproken taal: Pools

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Facet (Nie)potrzebny od Zaraz

Sophie is een dertigjarige vrouw. Ze dumpt haar vriend die vreemdging. Nu zoekt ze weer contact met zes van haar exen om de liefde van haar leven te vinden. Ze probeert te achterhalen wat er vroeger met hen verkeerd liep.

avatar van Aapje81

Aapje81

In mijn verkenning langs alle Poolse films op Netflix was dit wel een kleine verassing.

Hoofdrolspeelster Katarzyna Maciąg wordt letterlijk getroffen door de bliksem en acht daarna de tijd rijp om haar leven te overdenken en al haar vriendjes/minnaars uit haar verleden op te zoeken om zo meer te weten te komen over zichzelf en de liefde. Heel kort door de bocht zou je de film weg kunnen zetten als een soort High Fidelity (Film, 2000) - MovieMeter.nl maar dan zonder de muziek.

Het is een coming of Age film waarin op een hele subtiele manier duidelijk wordt hoe ware liefde in details kan zitten en een leven lang doorvoeld kan worden. Komisch, origineel, verassend en zeker ook aangrijpende film.

Zonder Netflix was het nooit in me opgekomen om deze film te bekijken. Daar ben ik ze bij deze erg dankbaar voor.

Goed