• 9.373.568 stemmen

Geregisseerd door: Anton Sigurdsson

Met onder meer: Adam Dorsey, Anna Marie Dobbins en Anna Maiche

• meJane Bekijk via meJane

Plot Women

"Don't Scream. Don't Run. Survive."

Bradley is een docent in de sociologie die een dubbelleven leidt. Hij lokt vrouwen uit zijn klas, om hen vervolgens te ontvoeren en op te sluiten in zijn afgelegen woning. Wanneer hij genoeg van hen heeft, doodt hij hen. Jennifer heeft het tot dusver al jaren overleefd, en heeft het Stockholmsyndroom ontwikkeld. Bradleys nieuwste slachtoffer is de studente Hailey, die een opstandig karakter heeft. Zij en Jennifer vormen een band, waardoor ze de ene keer steun aan elkaar, maar de andere keer in strijd met elkaar zijn om Bradley.

avatar van schumacher

schumacher

Zwakke film.

B-filmpke.

Ben nog blijven kijken door die schoon blonde.

Voor de rest nieveel reden om te blijven kijken.

avatar van AniSter

AniSter

Interessante film met een apart sfeertje. Een redelijk spannend plot over een psychopaat en zijn slachtoffer met het stockholmsyndroom. Ondanks dat zit er een behoorlijke portie ongeloofwaardigheid in deze film, met name in relatie tot het nieuwe slachtoffer Hailey, maar ook met betrekking tot de rechercheur. In de film wordt toch een paar keer vermeld dat die twee niet dom zijn, maar helaas blijkt het tegendeel. Was het geheel best boeiend, de uitvoering vond ik wat minder waarbij ik het camerawerk te nerveus vond. Schijnbaar geen budget voor een fatsoenlijk statief; voor mij voegt handcamerawerk niets toe aan het geheel. De cast was redelijk waarbij de rol van de ontvoerder het beste werd neergezet.

avatar van Noodless

Noodless

Interessant plot, maar uitwerking laat de wensen over. De film heeft een naar sfeertje met een paar spannende momenten, al komen die scènes niet echt geloofwaardig over. Vooral naar het einde toe laat de film toch wel serieus steekjes vallen. De scène wanneer de agent bij Bradley eindelijk aanbelt en Hailey ondertussen probeert te ontsnappen wordt heel zwak uitgewerkt en kent uiteindelijk ook een zwakke climax. De onnodige toevoegingen van de relatie tussen de agent en zijn moeder zijn voor mij een raadsel. 5/10