• 9.373.905 stemmen

Mon Cirque à Moi (2020)

Komedie | 105 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: My Very Own Circus / Mijn Leven Is een Circus / Mijn Eigen Circus

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Miryam Bouchard

Met onder meer: Patrick Huard, Jasmine Lemée en Sophie Lorain

Gesproken taal: Frans

Plot Mon Cirque à Moi

De 12-jarige Laura trekt al bijna haar hele leven rond met haar vader, die als clown optreedt. Laura verlangt echter naar een minder hectisch leven. Die droom lijkt uit te komen wanneer ze kans maakt om toegelaten te worden op een privéschool. Maar zal haar vader kunnen accepteren dat zijn dochter niet in zijn voetsporen zal treden?

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Onconventionele film, Frans/Canadees van oorsprong. Landschap oogt Frans, Frankrijk, net als de omgangsvormen,

maar Frans/Canada kan net zo goed.

Grappige, wat dwingende vader die zijn dochter eerst dwingt steeds met hem mee te reizen en werken, terwijl het meisje later in de film hele andere toekomst voor zichzelf uitstippelt. Moeder is jaren hiervoor al overleden.

Want vader heeft z.g. wel ruime denkbeelden, maar nog niet wat betreft dochter en haar toekomst. Daardoor krijgt hij, ook als clown, iets melodramatisch.

Het bohemienleven wordt raak getypeerd en er zitten ook onverw. wendingen in: de lerares die het meisje wel aan haar vader wil koppelen en lesbisch blijkt te wezen. Deze lerares herkent/erkent studiepotentieel van dit meisje en helpt haar. De hoofdrol voor dit ambitieuze meisje is fijn kijkmateriaal voor alle kinderen die deze film zien, het recht om je eigen pad te maken en niet dat wat ouders voor je uitstippelen.

avatar van eldorado

eldorado