• 9.372.674 stemmen

Geregisseerd door: Lies Van der Auwera

Met onder meer: Jaouad Alloul, Sara De Bosschere, Thomas Renard

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Plot Reset

Het coronavirus raast al enkele weken door Europa. De cultuursector zit op slot en de makers thuis, voorlopig zonder enig perspectief. Zeven artiesten slagen erin veerkracht te putten uit stilstand en tonen dat ze als geen ander snel kunnen schakelen naar een alternatief denkkader.

avatar van Film Pegasus

Een documentaire die gemaakt is met een hart, dichter op iemands vel zal je weinig terugvinden. De documentaire volgt enkele Vlaamse artiesten die de impact meemaken van de maatregelen rond corona. Los van de discussie rond corona zelf, heeft de cultuursector altijd te leiden gehad onder vooroordelen door de overheid en worden ze niet ten volle erkend of weggeschreven als profiteurs. Door de crisis komen ook andere problemen boven. Het gebrek aan een algemeen statuut, het gebrek aan respect voor de sector en het onderschatten van de maatregelen voor de sector. Ook al zijn/waren ze misschien wel nodig (dat laat ik aan experts over) is er amper communicatie, vallen velen van hen tussen de mazen van het sociale net en wordt er amper geluisterd naar de sector.

Een docu die me ook nauw aan het hart ligt omdat ik zelf veel met cultuur bezig ben en ik ken 2 van de artiesten persoonlijk. Een docu van iets meer dan een uur dat de sector zelf aan het woord laat. Hoe ze vechten om te overleven. Maakte bij mij toch wel indruk.