• 9.153.136 stemmen

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: David Karlak

Met onder meer: Tom Gulager en Meghan Markle

Plot The Candidate

Een jaloerse, haatdragende bedrijfsmedewerker krijgt in het geheim een aanbod van een mysterieuze organisatie. Al snel heeft hij de situatie op de werkvloer niet meer in de hand.

avatar van tbouwh

tbouwh

Rijk worden over de rug van anderen. Je collega’s de vernieling in werken. David Fincher nam Facebook, Martin Scorsese DiCaprio. Er zijn talloze films die kapitalistisch gedachtegoed mengen met het compromisloze gedrag van de geldbeluste mens, en telkens weer komen ze in essentie op hetzelfde uit: in een wereld van neoliberale mores is geen ruimte voor zwakheid. Het is eten of gegeten worden, daar aan Wall Street waar de wolven wonen. Competitie en rivaliteit zijn waarden van alle tijden. Toch is het strijdtoneel van de werkvloer ook een uitgesproken modern fenomeen. Als geld alleen in de verbeelding bestaat, kunnen je collega’s misschien ook een stuk gemakkelijker in lucht veranderen. In Brian de Palma’s Passion is het survival of the fittest-principe op zichzelf een raison d’être. Veel platter ga je je drama niet krijgen, maar dat is nu precies het punt: emoties zijn versteend, werknemers spelen hard tegen hard.

The Candidate neemt het bovenstaande als uitgangspunt, en verwerkt het tot een strak satirische cocktail van zwarte humor en een surrealistisch Black Mirroresque vraagstuk: wat als de rivaliteit op de werkvloer een zodanige loop neemt dat je vervelende collega’s op aanvraag uit de weg kunt laten ruimen? Een gezegende uitkomst voor de haatdragende Burton Grunzer (gespeeld door Tom Gulager), die tijdens de openingsscène knarsetandend moet toekijken hoe een collega prutst met zijn presentatie (de cast bevat tevens kersverse Royal Meghan Markle, als dat je ding is). Deze short van de Amerikaanse filmmaker David Karlak is onsubtiel en op het karikaturale af als het aankomt op de grove karakterschetsen, maar het bitterdonkere script doet wonderen. Kijk en blijf kijken tot het briljante einde.

[eerder (sept. 18) hier gepubliceerd]

avatar van John Milton

John Milton

• 12088 stemmen

tbouwh schreef:

(de cast bevat tevens kersverse Royal Meghan Markle, als dat je ding is)

Well....

Ik kijk eigenlijk geen tv, maar afgelopen week een uitzondering gemaakt om dat interview toch even te kijken. Royalty zal me normaal aan mijn lagere regionen hoesten, maar na het zien van The Crown en toch geïntrigeerd te zijn geraakt door die eeuwenlang gecultiveerde bizarre bubble, was ik toch benieuwd.

En ik wilde je gaan verbeteren dat ze inmiddels een kersverse non-royal is , maar dat blijkt niet helemaal correct, als onderstaande klopt:

Despite the fact that Meghan's official royal duties have ended and she and Harry no longer hold an office at Buckingham Palace, she continues to be known as the Duchess of Sussex. On top of being a duchess, Meghan is also the Countess of Dumbarton and the Baroness Kilkeel, and she still retains her HRH title but will not actively use it. Though Meghan isn't able to use the word "royal" anymore, her family's order of precedence remains the same.