• 9.372.679 stemmen

Als Uw Gat Maar Lacht (2023)

Komedie | 93 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: If Yes, Okay / Funny Bone From Hell

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Dick Verdult

Met onder meer: Lola Koppen, Peter Fengler en Ekaterina Levental

Releasedatum: 14 september 2023

Plot Als Uw Gat Maar Lacht

Amy, 15 jaar, kind van zeer rijke ouders probeert origineel te zijn. Ze laat theatertafereeltjes over haar leven door anderen uitvoeren. Het levert haar weinig bevrediging op. Haar "hoogst originele idee" wordt door acteurs, immers “slaafs” uitgevoerd. Of is ze misschien toch onbewust een pokerface-genie en laat ze de kern van haar ellende, met de teneur van een opera, exploderen?

Ik hoop dat dit in de categorie 'Een beetje vreemd, maar wel lekker' valt.

De distributeur geeft aan dat het een zwarte komedie betreft. De trailer is zeker vreemd, maar ik heb nog niet kunnen lachen (eerste indruk).

Maar goed Michiel Romeyn doet mee, dus krijgt voorlopig het voordeel van de twijfel.

avatar van robertinho

robertinho

Afgaande op de trailer staat ie voor mij nu in de categorie 'een beetje vreemd, maar sla 'm graag over'. Komt op mij een beetje over als een geforceerde Van Warmerdam meets Anderson kopie.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 14 september 2023 in de bioscoop (Windmill Film)

avatar van mrklm

mrklm

De bijna vijftienjarige Amy [Lola Koppen] beschouwt zichzelf sinds een paar maanden als een toneelschrijver. Ze heeft een volstrekt onbegrijpelijk werkje geschreven dat ze wil laten opvoeren als Kabuki en bereidt samen met haar enthousiaste, maar even incompetente vriend Barry [Tim Teunissen]. Het grootste deel van deze komedie bestaat uit de repetities voor dat stuk waarin het acteerpeil gelijk is aan de kwaliteit van het toneelstuk. Opmerkelijk genoeg is deze film nog slechter dan dat toneelstuk (en de titel, niet te vergeten). Hoe is dat mogelijk? Nou, de onzinnige geluidseffecten en de jolige, avant-gardistische muzikale intermezzo’s beantwoorden die vraag al enigszins. Natuurlijk is absurdistische, experimentele cinema bedoeld om te prikkelen, maar dit liet me volkomen koud. Dat het bedoeld is als kritiek op de rijken neem ik graag voor kennisgeving aan.