• 9.369.500 stemmen

Chansil-ineun Bogdo Manhji (2019)

Drama / Fantasy | 96 minuten

Genre: Drama / Fantasy

Alternatieve titels: Lucky Chan-sil / チャンシルさんには福が多いね

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Cho-hee Kim

Met onder meer: Kang Mal-geum, Youn Yuh-jung en Kim Young-min

Gesproken taal: Koreaans

Plot Chansil-ineun Bogdo Manhji

"It's good to let go. That way you can let new things in."

Chan-sil is een ongehuwde filmproducent van middelbare leeftijd. Zij heeft de laatste jaren alleen maar samengewerkt en met één en dezelfde regisseur. Wanneer die plotseling overlijdt, zit Chan-sil van de een op de andere dag onverhoeds zonder werk. Zij huurt een kamer in een achterafbuurt bij een oude vrouw en gaat als huishoudster aan de slag bij de bevriende actrice Sophie. Haar toekomst ziet er bleekjes uit tot zij de leraar Frans van Sophie ontmoet…

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van BBarbie

BBarbie

Voortkabbelend drama over een vrouw die haar hele leven in de filmindustrie heeft gewerkt en ziet hoe daaraan abrupt een einde komt. Zonder zinvolle vooruitzichten probeert zij haar leven opnieuw op de rails te krijgen, daarbij af en toe een beetje op weg geholpen door een vleugje magisch realisme in de personificatie van de protagonist van Days of Being Wild. Leuk: de enscenering van een barscène uit een film van Yasujirō Ozu.

Deze tour-de-force van Mal-geum Kang levert weliswaar geen topfilm op, maar is niettemin best aardig voor een keer.

avatar van Fisico

Fisico

Degelijke film, maar niet eentje die ik perse nog wil terugzien. We volgen Chan-Sil die werkloos wordt als filmproducent omdat haar film director plots overlijdt. Haar netwerk of portfolio is dermate mager dat ze blijkbaar niet elders aan de slag kan. Zij lijkt ook onvoldoende ruggengraat te hebben om zelf het heft in handen te nemen.

Op professioneel vlak loopt het dus niet vlot, maar ook op privévlak, haar liefdesleven, heeft ook best een spoedcursus nodig. Haar houding en afstandelijkheid tegenover de leraar Frans van haar vriendin is er eerder eentje van afstoten dan aantrekken.

Voorts kabbelt het maar wat voort met hier en daar wat rare scènes die zelfs herhaald worden, al dan niet in haar gedachten. Meest interessante scène was inderdaad die in de bar waarbij ze discussieerden over de film Tokyo story, al vond ik alles scènes tussen Chan-Sil en Young Kim wel OK, maar niet top. Nipte 3,0*.