• 9.372.704 stemmen

Palme, Pappa en Ik (2021)

Documentaire | 51 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Signe Zeilich-Jensen en Niek Koppen

Plot Palme, Pappa en Ik

Is jouw vader de moordenaar van de Zweedse premier Olof Palme? Met die vraag begint de zoektocht naar het duistere verleden van de vader van Signe Zeilich-Jensen. De Zweedse gaat samen met haar Nederlandse man, filmmaker Niek Koppen, op onderzoek uit. Eind april 2020 ontving Zeilich-Jensen bericht dat haar vader wordt genoemd in geruchten rond de onopgeloste moord op Olof Palme in februari 1986.

avatar van Eric001

Eric001

Pappa wordt door Maria beschuldigd van een moord op de Zweedse premier, een moord die hij echter niet gepleegd kan hebben aangezien hij 2 mij betrouwbaar lijkende vrienden van hem beweren dat hij op het moment dat de moord geplaagd hij bij hun in een plaatsje was ver verwijderd van de plaats waar de moord gepleegd was. Een nogal saaie documentaire waarin waarin spectaculairs vermeld werd.

avatar van mrklm

mrklm

De moord op de Deense premier Olof Palme in 1986 is nooit opgelost. Maar in 2020 beweert de stiefmoeder van de in Nederland wonende Signe Zeilich-Jensen op televisie dat Signes vader de moord heeft gepleegd. Signe brak al jaren voor zijn dood met haar vader, maar besluit op onderzoek uit te gaan. Intrigerend uitgangspunt, maar het resultaat is in alle opzichten teleurstellend. Signes commentaar is net zo mechanisch als de interviews die ze heeft. Het betreft een uiterst persoonlijk verhaal, maar het lijkt Signe allemaal niets te doen en dat gebrek aan emotie of spanning doet deze documentaire de das om. Blijkbaar wist ze van tevoren al dat de ontknoping teleurstellend zou zijn.